تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):علم ما به شما احاطه دارد و چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842866039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب بايد به يک کالاي اقتصادي تبديل شود/ چه کسي گفته که در شيراز و اصفهان بايد برنج کاشت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۱ق.ظ)
معاون وزير نيرو در گفت و گو با موج؛ آب بايد به يک کالاي اقتصادي تبديل شود/ چه کسي گفته که در شيراز و اصفهان بايد برنج کاشت گروه انرژي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آب يکي از نيازهاي بشر است که با توجه به تغييرات زيست محيطي و آب و هوايي منابع تأمين آن براي بيشتر کشورها هر روز محدودتر مي شود. گرم شدن بيش از حد زمين و گازهاي گلخانه اي، طبيعت مهربان را کمي خسيس کرده است و در برخي از نقاط جهان همچون ايران، ديگر از بارش هاي گسترده و طولاني خبري نيست.
تأمين آب به يکي از دل مشغولي هاي دولت ها تبديل شده است و در چند سال اخير به علت بارش هاي محدود، اين دل مشغولي به يک دغدغه بزرگ براي تصميم گيران کلان کشور تبديل شده و از اين رو تصميمات بسياري براي رفع آن گرفته مي شود.
از جمله اين تصميمات، انتقال آب از نقاط پر آب به نقاط کم آب است که آن هم حواشي خاص خود را دارد.
مهندس رحيم ميداني، معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب، يکي از افرادي است که بايد براي رفع اين نياز کشور، برنامه ريزي کند. خبرنگار خبرگزاري موج در مورد اتفاقات اخير بخش آب از جمله انتقال آب، گفت و گويي انجام داده است که ماحصل آن را در ذيل مي خوانيد.

*آقاي مهندس با سپاس از وقتي که در اختيار خبرگزاري موج قرار داديد.
به عنوان سؤال اول، بفرماييد چه خبر از انتقال آب خزر به فلات مرکزي ايران؟
در مورد طرح انتقال آب خزر مطالعات در حال انجام است و در اين مورد سازمان حفاظت از محيط زيست دغدغه هاي خود را انتقال داده که همکاران ما نيز در مطالعات خود اين نگراني ها را دخيل کرده اند.
قبل از اين هم در شرح خدمات ما جنبه هاي زيست محيطي مسأله پر رنگ بوده است و در اين راستا قرار است از تجربه کارشناسان بين المللي هم استفاده شود. وزارت نيرو بر اين باور است که بايد آبي با کيفيت به فلات مرکزي انتقال يابد.

قرار بر اين بود که از خزر براي احياي درياچه اروميه نيز کمک گرفته شود؟
من بارها اين نکته را حتي در دانشگاه صنعتي شريف عرض کرده ام که مشکل اروميه بايد در حوزه خودش مرتفع گردد. مشکلات آبي کشور زياد است، ولي؛ همه مشکلات را بايد در حوزه خودشان حل کرد.

صحبت از واردات آب براي رفع مشکل بي آبي نيز شنيده مي شود؟
من هم اين نظر را شنيده ام، اما؛ اصل مطلب اين است که راه صحيح مديريت آب کشور را بايد ياد بگيريم. سپس به اين راه ياد گرفته شده به خوبي عمل کنيم و مصرف را کاهش دهيم. بايد بهره وري را بالا ببريم تا مشکل آبي کشور حل شود. اما در مورد واردات آب نيز بايد بگويم که اين يک توهم است و اصل مطلب همين است که من به آن اشاره کردم.

آقاي مهندس بالاخره ما بايد براي آب کاري اساسي انجام دهيم. خشکسالي در کشور ما ادامه دار خواهد بود و اين نمي شود که هر سال براي مردم از بي آبي و فرهنگ سازي حرف زد.
در بخش شرب واقعيت اين است که کساني که خارج از ضوابط مصرف مي کنند هزينه واقعي مصرف را بايد بپردازند. در مورد آب هاي زير زميني هم بايد فکري کرد؛ زيرا مصرف اين نوع آب تا به امروز رايگان بوده است. گفته مي شود اگر صاحب پروانه بهره برداري به اندازه مجوز آب برداشت داشت، مشکلي ندارد، اما؛ مازاد برداشت خود را بايد به قيمت واقعي پول پرداخت کند. اگر اين دو اتفاق بيفتد، قطعا به سوي صرفه جويي پيش خواهيم رفت.

آيا به جز وزارت نيرو، افراد و کارشناسان ديگري هم با اين نظرات موافق هستند؟
اين حرف ما نيست. همه مسوولان و کارشناسان اقتصادي و آبي کشور اعتقاد دارند که اگر در برنامه هاي توسعه، آب به عنوان يک کالاي اقتصادي تلقي نشود، به دنبال بهره وري آب نخواهيم رفت. آب يک کالاي اقتصادي است؛ يعني کشاورز بايد بداند که با يک واحد آب بايد بيشترين ارزش افزوده را توليد کند. اين يعني جلوي اسراف را بايد گرفت.
با همه اين مسائلي که در بخش آب وجود دارد بايد در ارتباط با تغيير الگوي کشت با وزارت کشاورزي در قالب مصوبات شوراي عالي آب کار کنيم تا از اين به بعد نسبت به وضعيت هر حوزه آبخيز، کشت مناسبي انجام شود.

پيکان انتقادات به سوي بخش کشاورزي است و اين بخش از اين اتفاق خشنود نيست.
براي روشن شدن شما و مردم يک مثال مي زنم. شما مي دانستيد که اخيرا در استان فارس جشن برداشت برنج گرفته شده است؟ آيا استان فارس با آن اقليمي که دارد مکان مناسبي براي کاشت برنج است! يا در حوزه زاينده رود، که ما در سال جاري با سختي زياد اين حوزه را اداره کرديم، واقعا بايد در اين حوزه برنج کاشت؟
امسال مردم مشقت بسياري کشيدند حتي ما در نيروگاه اسلام آباد آب نداشتيم که برق توليد کنيم. يعني آبي وجود نداشت تا به نيروگاه حرارتي اسلام آباد فرستاده شود تا برق توليد کنيم. حالا دوستان در اين حوزه برنج مي کارند! باز در همين استان فارس، 300 هکتار گندم آبي کاشته اند! هيچ متخصص عاقلي معتقد نيست که در اين اقليم بي آب، به دنبال کشت گندم آبي برويم. اين برنامه ها در کوتاه مدت نبوده و در دراز مدت به منطقه آسيب رسانده است.

آقاي ميداني از آب شيرين کن ها نيز به عنوان راه حل رفع نياز آبي کشور نام مي برند. آيا شما نگاهي بر اين روش نيز داريد؟
به صورت کلي خير. در اين مدت براي 1ميليارد متر مکعب به بخش خصوصي مجوز داده شده است تا از آب شيرين کن استفاده کند، اما؛ اين مجوزها بيشتر کاربرد صنعتي دارند. البته در شرايطي، براي شرب نيز اين نوع آب خريداري مي شود، اما؛ بايد دانست که قيمت تمام شده اين نوع آب توليدي بسيار بالاست و شايد بتوان گفت که توليد اين نوع آب تنها براي صنعت صرفه دارد. زيرا تنها اين حوزه مي تواند براي هر متر مکعب آب 10 تا 12 هزار متر مکعب هزينه پرداخت کند. کشاورزي توان پرداخت اين مبلغ را ندارد و براي شرب نيز دولت بايد يارانه پرداخت کند. وزارت نيرو اين آب را مي خرد و براي مصرف به منابع مختلف تحويل هم مي دهد. ما نمي گوييم در هيچ نقطه اي به دنبال اجراي پروژه هاي نمک زدايي نيستيم. زيرا همين الان در حاشيه خيلي از شهرها، آب از طريق آب شيرين کن ها تأمين مي شود. براي تأمين آب چابهار و کنارک اولين گزينه، آب شيرين کن ها هستند.
اين بدان معني است که ما از اين مسأله غافل نيستيم، اما؛ نگراني ما از اين است که مسير اصلي خود را گم کنيم. ما بايد بفهميم که ريشه اصلي مشکلات آبي کشور از چيست.

بعد از فهميدن اين ريشه مشکلات، بايد چه کنيم؟
همان راهي که بيشتر کشورهاي دنيا رفته اند را ما نيز بايد برويم. يعني در چارچوب خودش و با حفظ اصول توسعه پايدار بايد راه درست را انتخاب کنيم. اما اگر باز هم راه درست را گم کنيم نتيجه مي شود خرج هزاران ميليارد براي تأمين آب شيرين، اما؛ مشکلات همچنان پابرجاست.
از نظر بنده تمام پروژه هاي مطرح شده، از جمله نمک زدايي، کاهش مصرف، رعايت الگوي کشت و حفظ محيط زيست همه بايد با هم انجام شوند تا بتوان به يک مديريت کار آمد در حوزه آب دست پيدا کرد.
گفت و گو از محمد علي رفيعي














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن