تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803086149




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضای مجازی و حکمي که ۳۱ ماه جدي گرفته نشد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فضای مجازی و حکمي که ۳۱ ماه جدي گرفته نشد
رهبر انقلاب تقريبا ۳۱ ماه قبل در 17 اسفند۹۰ طي حکمي دستور تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان نقطه کانوني و متمرکز سياست گذاري، تصميم گيري و هماهنگي درباره فضاي مجازي را دادند
کد خبر: ۴۳۹۸۰۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۱ - 06 October 2014


سيدعلي علوي در یادداشت روز خراسان نوشت:

نزديک به ۲ هفته است که بحث فيلترينگ شبکه هاي اجتماعي موبايلي به يکي از داغ ترين موضوعات خبري به ويژه در فضاي مجازي تبديل شده است موضوعي که مخالفان و موافقان خود را دارد و از وزير دولت تا رئيس دستگاه قضا درباره آن صحبت کرده اند. در اين نوشتار در پي خوب يا بد بودن اين شبکه ها يا فيلترينگ يا بحث تهديد هاي فرصت هاي فناوري هاي اطلاعاتي نيستيم بلکه مي‌خواهيم به راهکار رفع مشکلات و اختلاف نظرها در اين عرصه بپردازيم.

اين روزها بعد از ضرب الاجل آقاي اژه اي و واکنش هاي اجتماعي و سياسي متاثر از آن، بالاخره مواضع دولت و قوه قضا به هم نزديک تر شده است و دو طرف بر تعامل بيشتر، برخورد با محتواي مجرمانه و اصل دوري از محدود سازي و استفاده از فناوري هاي جديد هم سخن شده اند.

اين در حالي است که رهبر انقلاب تقريبا ۳۱ ماه قبل در 17 اسفند۹۰ طي حکمي دستور تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان نقطه کانوني و متمرکز سياست گذاري، تصميم گيري و هماهنگي درباره فضاي مجازي را دادند و باتوجه به اهميتي که براي اين بحث قائل بودند، رئيس جمهور را به عنوان رياست اين شورا تعيين کردند.

با مرور اجمالي بر اين حکم مي توان به مولفه هايي همچون لزوم سرمايه گذاري وسيع وهدفمند، ضرورت برنامه ريزي و هماهنگي مستمر و مواجهه فعال و خردمندانه در برابر فناوري هاي جديد اطلاعاتي اشاره کرد.

مولفه هايي که بيش از آن که مولفه هاي بازدارنده و سلبي باشند مولفه هاي ايجابي اند در واقع تنها يکي از مولفه هاي 10 گانه ذکر شده در اين حکم مولفه اي سلبي است.

اينک پس از گذشت تقريبا 2سال و ۷ ماه از تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي با وجود ضرورت برنامه ريزي و هماهنگي هاي مستمر فقط 18جلسه برگزار شده است. در حالي که طبق آيين نامه، جلسات اين شوراي عالي بايد حداقل هر ۴ هفته يک بار تشکيل شود.

ازطرفي آن چه در چند سال اخير و حتي بعد از تشکيل شورا براي جامعه ملموس بوده حرف هايي درباره محدوديت دسترسي به اينترنت به بهانه اينترنت ملي و فيلترينگ برخي نرم افزارها همچون وي چت بوده، خلاصه برخوردهاي سلبي بوده و متفاوت از سياست ها و رسالت هاي مورد نظر رهبر انقلاب در نحوه مديريت و مواجهه فعال با فناوري هاي جديد اطلاعاتي.

واقعيت آن است که نحوه برخورد با محصولات و برون دادهاي فناوري هاي نوين اطلاعاتي در فضاي مجازي بيش از آن که سلبي و بازدارنده و از سر محدودسازي باشد بايست ايجابي، پيش گيرانه و براساس پاسخ مناسب به نيازها و خواست کاربران آن و توليد محتواي مناسب باشد.بايد دانست اين فناوري ها در قبال دستاوردهايشان، فناوري هاي خيلي پيچيده و دست نيافتني و گران قيمت نيستند.

اغراق نيست بگوييم :

اگر سرمايه گذاري وسيع و هدفمند با حمايت دولت و حاکميت در اين حوزه شده بود امروز گرفتار تبعات تانگو و وي چت نبوديم

اگر به ديد فرصت به اين مقوله نگاه مي کرديم و نه تهديد ، مي توانستيم وايبر بومي داشته باشيم.

اگر برنامه ريزي و هماهنگي لازم بين قوا انجام مي شد ضرب الاجلي براي فيلترينگ شبکه هاي اجتماعي آن هم با دامنه اي از تبعات منفي صادر نمي شد.

اگر با شوراي عالي فضاي مجازي برخورد سياسي نمي شد و فراتر از وعده هاي انتخاباتي به آن نگاه مي شد اينک وضعيت فضاي مجازي کشور اين گونه بي سر و سامان و به حال خود رها شده نبود.

اگر فضاي مجازي در سطح داخلي و خارجي به درستي رصد مي شد نحوه مواجهه اين گونه منفعلانه نبود که منجر به ضرب الاجل يا رها کردن اين فضا شود.

واقعيت آن است که در سال هاي اخير حتي پس از حکم رهبري براي تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي بيش از آن که با اين موضوع برخوردي عالمانه ، اجتماعي و فرهنگي شود برخورد سياسي شده است گاهي به عنوان يک برگ برنده و گاهي به عنوان اهرم فشار دربرابر رقيب سياسي.

متاسفانه اين شورا از ابتدا آن طور که بايد جدي گرفته نشد نه در دولت دکتر احمدي نژاد و نه در دولت دکتر روحاني.

شايد اگر اين شورا جدي گرفته شده بود اين گونه منفعلانه با پديده هايي همچون وايبر برخورد نمي کرديم.بايد پذيرفت فناوري هاي جديد اطلاعاتي از جنس ماهواره و ويدئو قابل سانسور و حذف و جمع آوري نيست. بايد پذيرفت اين فناوري به دليل ساختار سخت افزاري و نرم افزاري شان در هر حال در دسترس اند و قابل فيلترينگ مطلق نيستند.

کلام آخر آن که فضاي مجازي در کشور نياز به مديريتي جهادي، علمي و فعال دارد مديريتي براساس رصد مداوم نيازها و خواسته هاي مخاطب.

اگر اين چنين باشد فضاي مجازي نه تنها تهديد محسوب نمي‌شود بلکه فرصتي براي پيشرفت و ابزاري کارآمد براي صدور انقلاب خواهد بود به شرط آن که با آن سياسي برخورد نکنيم، به شرط آن که شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان عالي ترين شوراي تصميم ساز توسط متوليان آن و رياست آن جدي گرفته شود.

آيا مي توان اميدوار بود بعد از گذشت حدود 4ماه آقاي رئيس جمهوربالاخره جلسه شوراي عالي فضاي مجازي را تشکيل دهند؟











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن