واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۶ب.ظ)
جشنوارۀ 28اُم فيلم هاي کودک و نوجوان کارگاه پويانمايي جشنواره کودک با استقبال روبهرو شد کودکان و نوجوانان با خميربازي که با آن نوستالژي دارند، به نقاشيهاي خود در کارگاه پويانمايي جان ميبخشند.
به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، نوجوانان و کودکان در محوطه باز مجموعه فرشچيان مشغول بازي هستند اما کارتهاي مخصوص جشنواره به گردن آويزان کردند. وقت استراحت به پايان رسيده و بچهها توسط مربي به کلاس دعوت ميشوند. محوطهاي کوچک بدون هيچ پنجرهاي فضاي مناسبي براي ساخت انيميشن است. روي استندها خميرهاي بازي به شکلهاي مختلف درآمدهاند و با نوري که زير به آنها مي تابد فضاي زيبايي را خلق کرده است. هر يک از استندها نشان دهنده بخشي از نقاشي است که قرار به انيميشن تبديل شود.
سعادت رحيمزاده مسئول کارگاه به همراه چند مربي بچهها را همراهي ميکنند تا بتوانند بخشهايي از انيميشن را با تکنيک خميربازي روي استند آماده کنند. سبک ابداعي اين انيميشن به گونهاي است که بچهها با خمير بازي که برايشان ملموس است روي استندها شکلهاي مختلف از جمله قايق، حلزون،سبزه، گل، درخت، آسمان را طراحي ميکنند و فريم به فريم از اين انيميتها با دوربينهايي که به رايانه متصل است عکس گرفته ميشود، فريمها را بعد از گرفتن عکس چک ميکنند تا به آنچه مد نظر است و بهترين کيفيت دست مييابند.
بچه ها با شور و شعف کار خود را انجام ميدهند و به گونهاي خمير بازي را روي استندها پخش ميکنند که گويي سالهاست با اين تکينک آشنا هستند. خمير بازي براي تکنيک انيميشنسازي مزيتي دارد که بچهها به آن کاملا آشنا هستند و بارها با خميرهاي بازي اشکال مختلف را خلق کردند اما اين بار اشکال به يمن وجود تکنيک سينما جاندار ميشوند. سعادت رحيم زاده (مسئول کارگاه) به دستيارش توضيح ميدهد که از گلها ۱۲ فريم گرفته شود و سرعت بازشدن گل را برابر حرکت حلزون در نظر بگيرند.
بچهها به خوبي از اتفاقاتي که قرار است براي تصاوير رخ دهد آگاهند و اين آگاهي نشان ميدهد که پيش از ساخت انيميتها از روند چگونگي و ساخت انيميشن آگاه بودند. رحيم زاده درباره نحوه آموزش به کودکان در سنين مختلف گفت: روز اول اين کارگاه تلاش کرديم آموزش اوليه را به کودکان و نوجوانان شرکت کننده در کارگاه ارايه دهيم و نماي کلي از چگونگي پروسه ساخت انيميشن را از اول آموزش داديم. مستندي را از پشت صحنه کارهايي که در استوديو آماده کرديم براي بچه ها نمايش داديم و همراه با تصاوير توضيحاتي درباره انيميشن از شکلگيري ايده تا داستاني که به صورت انيميشن روايت ميشود، برايشان شرح داديم.
وي درباره استفاده از تکنيک خمير براي ساخت انيميشن گفت: اين تکنيک ابداعي خودم است که چند سال قبل در استوديوي شخصي خودم آن را تجربه کردم. بچهها هم رغبت بيشتري براي استفاده از تکنيک خمير بازي دارند زيرا ميتوانند با خميربازي که سالها از آن استفاده کردند و با آن نوستالژي دارند کارکنند بچهها با انگشتهايشان خميرها را کنترل ميکنند و متحرکسازي انجام ميشود و جانبخشي صورت ميگيرد.
سازنده پويانمايي «کودکان کوير» در ادامه گفت: ميزان نوري که به خميرها ميخورد تصوير شفافي را فراهم ميآورد و در کارگاه پويانمايي که براي بچهها فراهم ميشود خيال و تصورش در دنياي نقاشي را به انيميت تبديل ميکنند.
وي به مشکلاتي کارگاه اشاره کرد و گفت: پيش از اين قرار بود فعاليت چهار روزه کودکان که با هدايت مربيان آماده ميشود روي پرده به نمايش درآيد اما متاسفانه به دليل نداشتن دوربين کافي و زمانبر بودن کار انيميشن و ميزان خطاهايي که در کار بچهها وجود دارد کار به صورت کامل آماده نميشود.
کودکان و نوجوانان در کارگاه پويانمايي روزي هشت ساعت کار ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]