واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: قیمت نفت ۸۹ دلار/ چوب حراج عربستان به نفت
«وال استریت ژورنال» درباره تصمیمات عجیب اعضای عرب اوپک که به سقوط بیشتر قیمت نفت در بحبوحه کاهش قیمت ها منجر شده است، نوشت: نبود هماهنگی در اوپک در حال تشدید حراج نفت این سازمان و تبدیل شدن به یک جنگ قیمت و تضعیف سلطه این سازمان بر بازار جهانی است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: همزمان با تضعیف اتحاد سیاسی اعضا به دلیل ناآرامی در خاورمیانه و رقابت تولیدکنندگان برای جذب مشتری در بحبوحه عرضه زیاد نفت آمریکا و همچنین رشد کند اقتصادی در آسیا، شکاف بین اعضای اوپک بیشتر شده است.
یکی از مقامات نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس می گوید: هیچ کس نمیگوید که آنها چه کار باید انجام دهند.
به گفته مقامات اوپک، عربستان سعودی این هفته به شکل یکجانبه قیمت فروش نفت خود را برای تحویل در ماه آینده بدون مشورت با دیگر اعضای اوپک کاهش داد. این تصمیم بسیاری از ناظران بازار نفت را که انتظار داشتند عربستان برای کمک به افزایش قیمتها تولید خود را کاهش دهد غافلگیر کرد و سبب شد که قیمت نفت بیش از پیش، سقوط کند.
نفت برنت دریای شمال روز جمعه با 1.2 درصد کاهش به 92 دلار و 31 سنت در هر بشکه رسید که پایینترین قیمت از ژوئن 2012 تاکنون است. قیمت نفت برنت از اواسط ژوئن که به 115 دلار در هر بشکه رسیده بود حدود 20 درصد کاهش یافته است.
همچنین قیمت نفت سبک آمریکا نیز با 1.4 درصد کاهش به 89 دلار و 74 سنت در هر بشکه رسید که پایینترین قیمت از آوریل 2013 تاکنون است . نفت آمریکا نیز از ماه ژوئن به بعد 16 درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است.
کویت هم در اقدام مشابهی قیمت نفت خود را بدون اطلاع دیگر اعضا کاهش داد.
یک مقام دیگر اوپک از حاشیه خلیج فارس معتقد است، اگر اعضای این سازمان همکاری نکنند، همه به دردسر خواهند افتاد و قیمت ها بیش از پیش کاهش مییابد.
از زمان تاسیس اوپک در سال 1960 میلادی این سازمان درگیر اختلافات داخلی بین اعضا بوده است. اعضای این سازمان هنگام تصمیم گیری برای کاهش و یا افزایش تولید دسته جمعی خود برای نفوذ روی قیمت ها در بازار، پشت درهای بسته تصمیم گیری می کنند؛ اما به گفته مقامات و تحلیلگران اوپک، در ماههای اخیر اختلاف بین آنها به شکل قابل توجهی زیاد شده است. این امر نفوذ این سازمان را در برههای که با برخی از بزرگترین چالشهای کل ادوار مواجه است کاهش داده است.
ناآرامی های اخیر در خاورمیانه اتحادهای سیاسی قدیمی میان برخی از مهمترین اعضای اوپک را از بین برده است. توسعه نفت شیل در آمریکا سبب شده که یکی از بهترین مشتریان اوپک (آمریکا) خرید خود را از این سازمان کاهش دهد و همچنین به عرضه کافی نفت تولیدکنندگان خارج از اوپک بیفزاید. همچنین رشد اقتصادی در آسیا نیز که سبب شده بود در دوران رکود اقتصادی آمریکا و اروپا قیمتهای نفت بالا بماند، رو به افول گذاشته است.
همه این مسائل سبب شده که قیمتهای جهانی نفت از تابستان به بعد به شدت رو به کاهش بگذارد. در گذشته اوپک معمولا در چنین مواقعی برای افزایش قیمتها به صورت دسته جمعی اقدام میکرد و یا تولید خود را کاهش و یا بازار را تهدید به انجام این کار می کرد. بسیاری از ناظران در داخل و بیرون این سازمان تردید دارند که این گروه بتواند در میان اختلافات کنونی چنین تصمیمی را اتخاذ کند.
کاهش قیمت ها به ویژه تولیدکنندگان در آمریکای لاتین و آفریقا را که برای تامین هزینههای خود به درآمد نفتی احتیاج دارند و همچنین ایران را که صادرات نفتش به دلیل تحریمهای بین المللی کاهش یافته نگران کرده است.
کاهش قیمتها کشورهای غربی را نگران نخواهد کرد. کشورهای صنعتی مصرف کننده نفت مدتهاست از اوپک به علت بالا نگه داشتن قیمتها برای پر کردن خزانه کشورهای عضو این سازمان انتقاد میکنند.
یک شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]