تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848587573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش قيمت نفت و تأثير آن بر کشورهاي صادر کننده


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۳ مهر ۱۳۹۳ (۱:۳۲ق.ظ)
کاهش قيمت نفت و تأثير آن بر کشورهاي صادر کننده آمارهاي رسمي حکايت از آن دارد که بهاي جهاني نفت از خرداد ماه سال جاري تاکنون بيش از 24 دلار به ازاي هر بشکه کاهش يافته است و پيش بيني مي شود حتي قيمت جهاني نفت تا سقف بشکه اي 80 دلار هم کاهش يابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اخبار منتشره در بازارهاي نفتي جهان نشان مي دهند که قيمت نفت در روز سه شنبه (هشتم شهريور ماه)، به کمترين رقم در 2 سال گذشته نزديک و 96.51 دلار در هر بشکه فروخته شد.
قيمت نفت برنت نيز در ماه ژوئن از 115 دلار در هر بشکه پايين آمد و همچنين نگراني‌ها در مورد کاهش تقاضا نيز در حال افزايش است.
قيمت نفت برنت با 46 سنت کاهش روز سه شنبه 96.51 دلار در هر بشکه فروخته شد. هر بشکه نفت خام آمريکا نيز با 46 سنت کاهش، 93.08 دلار در هر بشکه داد و ستد شد.
روند نزولي قيمت نفت روز چهارشنبه (نهم شهريور)، همچنان ادامه پيدا کرد و هر بشکه نفت برنت درياي شمال در معاملات روز چهارشنبه با حدود 3 دلار کاهش به 94 دلار و 82 سنت رسيد.
نفت سبک آمريکا نيز در همين روز با 3 دلار کاهش قيمت 91 دلار و 58 سنت به ازاي هر بشکه داد و ستد شد.
همچنين، قيمت نفت وست تگزاس اينترمديت که در سه ماهه سوم سال ميلادي جاري، 13 درصد کاهش پيدا کرد، از ابتداي امسال تا کنون هفت درصد نسبت به سال گذشته کمتر شده است.
روز پنجشنبه (دهم شهريور)، نيز قيمت نفت در بازارهاي جهاني کاهش يافت و نفت برنت با يک دلار و 56 سنت کاهش به 92 دلار و 60 سنت در هر بشکه رسيد.
نفت آمريکا هم با کاهش يک دلار و 7 سنتي مواجه شد و به زير 90 دلار رسيد. هر بشکه نفت خام آمريکا در بازارهاي جهاني نيز در اين روز 89 دلار و 66 سنت معامله شد.
علاوه بر قيمت نفت در روز پنجشنبه، قيمت گاز طبيعي هم کاهش 4 سنتي داشت و با قيمت 3 دلار و 98 سنت به فروش رفت.
در گروه محصولات فراوري شده پالايشگاهي هم بنزين کاهش 5 دلاري داشت و هر گالن از اين محصول به قيمت 239 دلار و 96 سنت به فروش رفت.
نفت کوره هم 3 دلار و 30 سنت افت داشت و گازوئيل با 21 دلار و 25 سنت کاهش به قيمت 790 دلار معامله شد.
کارشناسان مسائل مختلفي را در کاهش قيمت نفت موثر مي دانند که در ادامه به آنها مي پردازيم. برخي معتقدند، قيمت جهاني طلاي سياه ه متاثر از وضعيت عرضه و تقاضا و فروکش کردن مسائل ژئوپوليتيکي بين روسيه و اوکراين، کاهش فعاليت هاي تروريستي گروه داعش در عراق، توافق نسبي مخالفان و دولت مرکزي در ليبي و افزايش توليد و حتي صادرات نفت خام و ميعانات گازي آمريکا است.
در همين ارتباط؛ گزارشي که موسسه مطالعات بين‌المللي انرژي ايران منتشر کرده است، كاهش نگراني از تهديد داعش در مورد تاثيرگذاري بر توليد نفت عراق، توافق آتش بس بين روسيه و اوکراين و توافق اوليه براي صلح بين دو کشور از مهمترين مسائل ژئوپوليتيکي بوده که بر کاهش قيمت نفت تاثير گذاشته است.
علاوه بر اين افزايش توليد نفت ليبي و رسيدن به سطح 925 هزار بشكه در روز، تقويت ارزش دلار در برابر يورو، رشد توليدات كارخانه‌اي در چين در ماه اوت به 6.9 درصد، ادامه روند کاهشي رشد اقتصادي چين، کاهش نرخ اطمينان تجارت در آلمان از106.3 به 104.7 در ماه سپتامبر، كاهش شاخص PMI در بخش كارخانه‌‎هاي چين، آلمان، ايتاليا و انگلستان در ماه اوت هم از مهمترين دلايل اقتصادي کاهش قيمت نفت به شمار مي رود.
همچنين افزايش توليد نفت و گاز آمريکا، افزايش توليد نفت اوپک و کاهش 165 هزار بشکه اي تقاضاي جهاني نفت در سال 2015 ميلادي نيز از دلايل تأثيرگذار بر کاهش قيمت نفت است.
رويترز در گزارشي عامل اصلي کاهش قيمت جهاني نفت را افزايش عرضه نفت در بازارهاي جهاني معرفي مي کند.
در ارتباط افزايش توليد نفت بايد گفت، ميانگين توليد نفت روسيه در ماه سپتامبر به روزانه 10.61 ميليون بشکه رسيده است و تحريم‌ها تاکنون نتوانسته است خروجي نفت روسيه را کاهش دهد.
از سوي ديگر اوپک نيز توليد نفت خود را افزايش داده است، اعضاي اوپک در ماه سپتامبر 810 هزار بشکه توليد نفت خود را افزايش دادند و در اين ميان عربستان نيز جزء کشورهايي است که توليد نفت خود را بالا برده است.
آخرين گزارش رسمي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت نشان مي دهد که در شرايط فعلي کشورهاي عضو اوپک به طور متوسط روزانه بيش از 30 ميليون و 810 هزار بشکه نفت به بازارهاي جهاني عرضه مي کنند که با وجود کاهش چشمگير تقاضا، ميزان عرضه 800 هزار بشکه در روز بيش از نظام سهميه بندي اوپک است.
برخي سياست هاي اعمالي عربستان سعودي را مهمترين عامل درکاهش قيمت نفت معرفي مي کنند و اين کشور را آغازکننده جنگ نفتي جديد مي دانند.
اخبار منتشره روز چهارشنبه (نهم شهريور ماه)، نشان داد که عربستان سعودي بهاي فروش نفت به مشتريان آسيايي خود را به شدت کاهش داده است. اين اقدام مي‌تواند نشانه‌اي از تلاش بزرگترين صادرکننده نفت دنيا براي در اختيار داشتن بازار فروش نفت خام باشد.
به اعتقاد کارشناسان بازار جهاني انرژي آمريکا با توسل به ذخاير مازاد نفت عربستان سعودي قصد کاهش قيمت جهاني نفت را دارد و يکي از دستاوردهاي سقوط بهاي طلاي سياه براي کاخ سفيد ايجاد فشار بيشتر اقتصادي به کرملين است.
همچنين، در ادامه سقوط آزاد قيمت طلاي سياه، شرکت آرامکوي عربستان سعودي به عنوان بزرگترين شرکت توليد کننده نفت در بين کشورهاي نفت خيز جهان براي دامن زدن به کاهش بيشتر بهاي جهاني نفت شعله ارزان فروشي و راه اندازي جنگ قيمت نفت در بازارهاي آسيايي را در دستور کار قرار داده اند.
کارشناسان عقيده دارند که تصميم احتمالي اوپک براي کاهش توليد در جلسه آتي اين سازمان در ماه آينده تنها راه ممکن براي بالا بردن دوباره بهاي نفت است.
عده‌اي ديگر از کارشناسان نيز بر اين باورند که با توجه به روند کاهشي بهاي نفت از ماه ژوئن تاکنون، قيمت نفت بار ديگر به مرور بالا خواهد رفت.
کارل لري، رييس گروه مشاوران اويل اوتلوکز، در اين زمينه گفت: "گمان نمي‌کنم اين پتانسيل وجود داشته باشد که قيمت‌ها بيش از اين پايين بروند. ما در کمترين سطح ممکن هستيم و قيمت‌ها جاي زيادي براي بالاتر رفتن دارند."
صرف نظر از دلايل کاهش قيمت جهاني نفت، کشورهاي مختلف به اين موضوع واکنش هاي متفاوتي نشان داده اند، مثلاً؛ سيد محسن قمصري مدير امور بين‌الملل شرکت ملي نفت ايران اخيرا تاکيد کرد که در شرايط فعلي قيمت واقعي نفت بشکه اي کمتر از 100 دلار است، و اگر بورس بازان بازار نفت را رها کنند قطعا قيمت نفت بازهم کاهش مي يابد.
علي النعيمي وزير نفت عربستان به عنوان بزرگترين توليدکننده نفت اوپک در واکنش به کاهش قيمت ها معتقد است: اين نخستين بار نيست که قيمت نفت کاهش مي‌يابد، قيمت‌ها هميشه بالا و پايين مي‌روند و به واقع نمي‌دانم که چرا اين بار اين همه جنجال ايجاد شده است.
علي العمير وزير نفت کويت هم با تاکيد بر اينکه به نظر ما نيازي به برگزاري نشست اضطراري اوپک براي بررسي کاهش قيمتها وجود ندارد، معتقد است: قيمت‌هاي جهاني نفت تاکنون به اندازه‌اي کاهش نيافته اند که نياز به برگزاري چنين نشستي باشد.
عبدالله البدري، دبير کل اوپک نيز درباره سقوط آزاد بهاي جهاني طلاي سياه، گفت: برگزاري هيچ نشست اضطراري بررسي نشده و پيش بيني مي شود که قيمت‌هاي نفت تا پايان امسال بهبود يابد.
وزير نفت نروژ روز سه شنبه (هشتم مهر ماه)، از کاهش قيمت هاي نفت و تأثير آن بر سطح سرمايه گذاري هاي بخش انرژي اين کشور ابراز نگراني کرد.
وي با اعلام اين که در سال جاري با وجود ثبت حد نصاب جديد در عمليات حفاري، اکتشاف در قطب شمال نروژ نااميدکننده بود، تصريح کرد که نگراني اصلي بخش انرژي اين است که چنانچه شرکت هاي خدماتي مانند دهه ١٩٩٠ به طور دائم ظرفيت خود را کاهش دهند، نمي توانند با بالا رفتن دوباره قيمتهاي نفت، افزايش تقاضا را تأمين کنند.
سيد محسن قمصري يکي از مقامات نفتي ايران نيز اعلام کرده است، نفت جمهوري اسلامي ايران به دليل تحريم ها به کشورهاي محدودي، از جمله چين، هند، کره، ژاپن و ترکيه فروخته مي شود و هيچ ضمانتي وجود ندارد که با کاهش توليد و صادرات نفت ايران بتوانيم قيمت هاي بالاتري دريافت کنيم.
وي طي گفتگويي تأکيد کرده است؛ اگر مذاکرات هسته اي ايران به نتيجه نرسد و تحريم ها باقي بماند در شرابط موجود هستيم و فعلا ايران عرضه کننده موثر و شناوري در بازار نفت نيست، بنابراين مجبوريم از بازار تبعيت کنيم.
وي در مورد سناريوي جايگزين کردن نفت ايران در عرصه بين الملل نيز گفته است، آن حالت اضطراري و پيش بيني نشدني است، نمي توان گفت مي توانند نفت ايران را از بازار خارج کنند، چنين کاري بسيار سخت است. همچنين نمي توانيم بگوييم نمي توانند، نفت ايران بيشتر ترش و متوسط است و اين نوع نفت در بازار نفت زياد نيست. البته اين مساله به توليد عراق هم بستگي دارد، اما؛ حداقل آنچه مي توان بطور قاطع گفت اينست که چنين کاري در کوتاه مدت عملي نيست.
وي ادامه داد: اگر بتوانند توليد نفت عراق را به برنامه کوتاه مدتشان، يعني 6 ميليون بشکه در روز، برسانند شايد بتوانند به اندازه توليد ايران نفت به بازار بريزند. بنابراين ممکن است با نفت عراق امکان جايگزيني داشته باشند. اما اينکه عربستان بتواند نفت اش را جايگزين نفت ايران کند در ابهام است. بطور کلي بايد بگويم به آساني نمي توانند ايران را از عرضه در بازار نفت بيرون کنند.
سيد محسن قمصري همچنين توضيح داده است؛ معمولا کشورهايي که بودجه شان بر اساس درآمدهاي نفتي بسته مي شود قيمت نفت را در بودجه 15 تا 20 دلار پايين تر از پيش بيني ها قرار مي دهند. بنابراين اگر پيش بيني متوسط قيمت نفت را براي سال آينده 95 دلار در نظر بگيريم قيمت 75 دلار براي هر بشکه نفت در بودجه سال آينده مي تواند منطقي باشد.
وي در کنار محدوديت هايي که فروش نفت ايران دارد تصريح کرده است: بازار نفت در حال حاضر با مازاد عرضه روبروست، اما؛ مزيت ايران در اين است که نفت صادراتي ايران از نوع ترش و سنگين است که در اين زمينه مازاد عرضه در بازارهاي جهاني وجود ندارد.
بنابرآنچه گفته است، اگرچه ايران به عنوان يکي از صادرکنندگان نفت از کاهش قيمت نفت متضرر مي شود، اما؛ نوع نفت صادراتي ايران موجب شده است تا ميزان تأثيرپذيري ايران از کاهش قيمت نفت کمتر شود.
شهربانو علي جمعه پور













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن