تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830858586




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طبیب‌زاده: وزارت علوم در ایجاد کرسی آزاداندیشی سهل‌انگاری کرده است/ هاشمی: سلامت و حیات جریان‌های دانشجویی در گرو عدم وابستگی به حکومت و حزب است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در برنامه دیروز، امروز، فردا؛
طبیب‌زاده: وزارت علوم در ایجاد کرسی آزاداندیشی سهل‌انگاری کرده است/ هاشمی: سلامت و حیات جریان‌های دانشجویی در گرو عدم وابستگی به حکومت و حزب است
برنامه دیروز، امروز، فردا شاهد تبادل نظر نماینده مجلس شورای اسلامی و معاون وزارت علوم درباره فعالیت‌های دانشجویی بود.


به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، زهره طبیب‌زاده، نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه دیروز، امروز، فردا در پاسخ به این سؤال مجری که پرسید فضای سیاسی کنونی دانشگاه‌ها در حال حاضر و در مقایسه با گذشته را چگونه می‌بینید، گفت: به نظر من فضای سیاسی دانشگاه‌ها نسبت به گروه‌های پیشتاز دانشجویی فضایی بسیار زنده، پویا و بسیار عالی است. فضای نخبگانی دانشگاه با فضای عمومی دانشگاه متفاوت است من فضای نخبگانی دانشگاه را دانشجوی بسیجی و دانشجوی معتقد به نظام و حامی نظام می‌دانم.
 
وی ادامه داد: دانشجویان این فضا حتی نسبت به اوایل انقلاب بسیار فهمیم‌تر و مدبر‌تر شده‌اند و ذهن خلاقی دارند و در تمام عرصه‌های سیاسی و سرنوشت ساز کشور وارد شده‌اند و حتی به قدرت خط دهندگی و نقش گذاری رسیده‌اند. من فضا را در کل از بعد عناصر پیشتازی که به عنوان نیروی پیشرو و خط مقدم سیاسی فعالیت می‌کنند بسیار مثبت می‌بینم. اما در بعد اکثریت اقشار نیروی دانشگاهی که به عنوان قشر خاکستری از آن‌ها نام می‌بریم دیدگاه من دیدگاه متفاوتی است.
 
هاشمی، معاون وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری نیز در این برنامه گفت: ما باید از خود بپرسیم که چه قدر به دانشگاه بها داده می‌شود، دانشگاه‌ها قابلیت زیادی دارد اما اگر عرصه لازم برای فعالیت نداشته باشند نمی‌توانند قابلیت بالقوه خود را به فعلیت برسانند. اما در مورد فضای سیاسی دانشگاه‌ها باید بگویم که وضعیت نشاط و هیجان خوبی در دانشگاه می‌بینیم اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم خیلی از دانشجویان دوست دارند که مشارکت بیشتر داشته باشند اما نتوانستیم ظرفیت‌ها را فراهم کنیم.





 
وی در پاسخ به این سوال که آیا دسته بندی که خانم طیب‌زاده درباره دانشجویان بسیجی و معتقد به نظام و افراد خاکستری داشتند قبول دارید گفت: من این تقسیم بندی را به هیچ وجه قبول ندارم و به نظرم اکثر دانشجویان طرفدار نظام هستند، ما نباید تصور کنیم که اقلیت دانشجویان و استادان حامی نظام هستند ما در فرآیند گزینش استثنائات را غربال می‌کنیم بنابراین کسی که صلاحیت لازم را داشته باشد اصلا وارد دانشگاه نمی‌شود البته طبیعی است که در این میان استثنائات اندکی هم وجود داشته باشد اما آن چیزی که من معتقدم این است که اکثریت دانشجویان و دانشگاهیان معتقد به نظام هستند.
 
طبیب‌زاده اظهار داشت: من فکر می‌کنم یک سوءتفاهم در عرایض بنده بود، مسلما در همه جوامع شخصیت‌هایی رهبر هستند و یک شخصیت‌هایی پیرو. در بین گروه‌های دانشجویی ما این دو گروه را در بین استادان و دانشجویان می‌بینیم آنچه که من عرض کردم و گفتم در رابطه با گروه‌های پیشتاز دانشجویی است که حامی نظام هستند و طبیعی است که اکثریت دانشجویان و اساتید طرفدار نظام هستند اما مسلما افرادی هستند که نقش رهبری در حرکت‌های سیاسی در دانشگاه برای خود قائل نیستند.
 
وی افزود: این افراد بیشتر به دنبال بحث‌های علمی هستند و کمتر خود را درگیر مسائل سیاسی هستند اما این تعداد هم هرگاه که احساس خطر کنند در صحنه حاضر می‌شوند. اما عرایض بنده درباره گروه‌های سیاسی است که در مسائل سیاسی و کلان کشور تأثیرگذار هستند.
 
وی در پاسخ به این سؤال که برخی حکومتی شدن تشکل‌های دانشجویی و نفوذ جریان‌های سیاسی را دو تهدید برای حرکت‌های سیاسی دانشجویی می‌دانند آیا شما هم این دو تهدید را قبول دارید گفت: نیروی پیشرو و پیشتاز دانشجویی برای حفظ هویت و حریت دانشجویی نباید حکومتی باشند، زیرا دانشجو فطرتا عدالت خواه است و تمایل به تحقق عدالت اجتماعی دارد بنابراین اگر تحت تأثیر حاکمیت و یا جناح‌های سیاسی باشد آن روحیه عدالت خواهی‌اش از بین می‌رود البته این نفی کننده این نیست که از نباید از مراجع علمی و فرهنگی و جناح سیاسی اطلاع بگیرد اما در کل پیاده نظام احزاب سیاسی بودن برای تشکل‌های دانشجویی خطرناک است. البته ما احزابی داریم که رویکرد درستی دارند و خواستار قوای نظام هستند، ما جریانات دانشجویی این جناح‌های سیاسی را نفی نمی‌کنیم.
 
طبیب‌زاده با بیان اینکه ما به آن شکل احزاب سیاسی تأثیرگذار در کشور ندارم گفت: البته بعضی از احزاب چپ و برخی از احزابی که متشکل ترند حضور دارند اما بسیاری از آن گروه پیشرویی که من عرض کردم و در جناح مثبت جریانات گروه پیشرو هستند این‌ها کسانی هستند که نه وابستگی سیاسی به حکومت دارند و نه به احزاب سیاسی. عمدتا نیروهای مستقلی هستند که در سطح دانشگاه‌ها کار می‌کنند. نیروهایی مثل کانون‌های فرهنگی دانشجویی و بسیاری از انجمن اسلامی‌ها متعلق به حزب سیاسی نیست. بسیج نیز حزب سیاسی نیست و کارکردش نیز کارکرد حزبی نیست. بنابراین این‌ها از این آسیب‌ها مصون هستند.
 
وی تأکید کرد: آن سوی جریانات دانشجویی که با احزاب سیاسی (که اتفاقا برای انقلاب هم مسأله ساز هستند) در ارتباطند می‌توانند پیاده نظام ان احزاب هم باشند و این آسیب خودش را هم در سال‌های گذشته داشته است.
 
هاشمی در ادامه برنامه تصریح کرد: حرکت‌های دانشجویی اگر حکومتی شود به نفع حکومت هم نیست. جریان‌های دانشجویی وقتی می‌توانند به سلامت و حیات خود ادامه دهند که وابسته به حکومت و حزب نباشند. یک حزب می‌تواند با هزینه خود و در مجموعه خود شاخه دانشجویی در بیرون دانشگاه داشته باشد اما هیچ حزبی حق ندارد شاخه دانشجویی‌اش را به تشکل‌های دانشجویی تحمیل کند. ما وابستگی تشکل‌های دانشجویی را به بیرون مقبول نمی‌دانیم چه وابستگی به سازمان‌های بیرونی باشد چه وابستگی حزبی باشد.
 
وی بیان داشت: یک ارزش مهم در دانشگاه علم آموزی است دانشجویی که علم آموزی نمی‌کند اما مدعی تعقیب سیاست‌های کلان نظام است و کسی که خودش در مسیر نهضت علمی تلاش نمی‌کند دچار تعارض است بنابراین از نظر ما دانشجویی دانشجوی مطلوب است که درس خوان باشد و در عین حال نسبت به مسائل کشور نیز بی‌تفاوت نبوده و دارای تحلیل باشد. نباید تشکل دانشجویی پایگاهی برای دانشجویانی باشد که از نظر علمی ضعیف هستند.
 
طبیب‌زاده در پایان این بخش از سخنان هاشمی گفت: من اصلا متوجه نشدم که فرمایش ایشان ناظر به چه گروهی از دانشجویان بود؟ مسلم است که بحث سیاسی دانشجویان نباید نافی کارکرد و وظیفه اصلی دانشجویان که درس خواندن است باشد. من متوجه نشدم منظور ایشان کدام دانشجویانی است که توان علمی ندارند و انرژیشان را روی مسائل سیاسی گذاشته و پشت مسائل سیاسی پنهان می‌شوند.





 
وی اظهارداشت: من از دانشجویانی صحبت می‌کنم که به لحاظ علمی نیز توانا‌ترین هستند. منظور من دانشجویانی بوده که مانند زمان دفاع مقدس فرماندهی عملیات‌های جنگ را بر عهده داشته‌اند. اتفاقا همیشه دغدغه چنین دانشجویانی این بوده که سطح علمی دانشگاه‌ها پایین نیاید و دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل نشود و دانشجو به عنوان پیاده نظام جریان فتنه در دانشگاه نباشد.
 
هاشمی نیز در پاسخ سخنان طیب‌زاده گفت: من معاون وزارت علوم هستم و همه دانشجویان را دانشجویان خود می‌دانم بنابراین گروهی را متهم نمی‌کنم بلکه چهارچوب‌ها را مطرح می‌کنم و تفسیرم از قوانین را می‌گویم. من می‌گویم اگر دانشجویی مدعی نهضت علمی باشد و خودش درس خوان نباشد این تعارض خواهد بود. اگر تشکلی مدعی نهضت علمی است باید اعضایش هم پیشگامان این نهضت باشند.
 
وی ادامه داد: از نگاه بنده عموم دانشجویان قابلیت دانشجوی بسیجی شدن را دارند و عموم دانشجویان شهدا را الگوی خود می‌دانند. من می‌گویم همه دانشجویان باید فرصت مشارکت داشته باشند اما بخش اقلیتی فرصت این مشارکت را دارند. مشخص است که تشکل‌های دانشجویی که ما داریم نتوانسته بخش کافی از دانشجویان را پوشش بدهد.
 
وی تأکید کرد: در سال‌های گذشته به شکلی پیش رفته است که تشکل‌های متنوع از نظر رویکردی و فکری در دانشگاه‌ها در حال حاضر وجود ندارند برای همین ما با سیل متقاضی روبه رو هستیم برای اینکه تشکل‌های جدیدی را ایجاد کنیم. البته ما تابع این سیل نخواهیم بود بلکه مبنای ما قانون است و موظفیم که در چهارچوب همین قانون بستری فراهم کنیم تا دانشجویان طرفدار نظام استعدادهای خود را به شکوفا برسانند.
 
هاشمی ادامه داد: عزیزان وزارت علوم اکثرا از رزمندگانی هستند که در جبهه حضور داشتند و به تمام معنا بسیجی هستند و افتخار می‌کنند به اینکه خدمتگزار بسیجی باشند اما این را در نظر بگیریم که باید مفهوم بسیج را به درستی تفسیر کنیم. بسیج یک آرمان، تفکر و جریان است. بسیج منحصر در یک سازمان نیست بلکه سازمان بسیج بخشی از بسیج است و در جهت ترویج تفکر بسیجی تلا ش می‌کند. بنابراین هر کسی که ویژگی تفکر بسیجی را داشته باشد از نظر ما جز جریان بسیجی می‌دانیم و خوشبختانه دانشجویان ما سرشار از این چنین دانشجویانی است.
 
طبیب‌زاده بعد از شنیدن صحبت‌های هاشمی، معاون وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری گفت: به نظرم کمی بدفهمی در اظهارات به وجود آمد و ادامه پیدا کرد. من طرح کردم نیروهای پیشرو اما این دانشجویان منحصرا در تشکل بسیج در دانشگاه نیستند. ما گروه‌های مختلف و کانون‌های مختلف در دانشگاه‌ها داریم.
 
وی در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه شما معتقد هستید که تنوع تشکل‌های دانشجویی وجود دارد بیان داشت: بله، صد در صد وجود دارد. اگر هم وجود ندارد مقصر مسئولان اجرایی وزارت علوم هستند. این زمینه را برای مشارکت دانشجویان ایجاد کنند. من نمی‌دانم مگر چه کسی دست مسئولین وزارت علوم را می‌بندد که بر اساس قوانین اجازه به تشکل‌های علاقه‌مند به فعالیت در نظام را ندهند؟ من چنین چیزی را قبول ندارم. این ضعف مدیران اجرایی وزارتخانه است. باید اجازه تشکیل این چنین تشکل‌هایی را بدهند.
 
طبیب زاده تصریح کرد: ما انجمن دفتر تحکیم وحدت را داریم که سابقه سی و خرده‌ای سال را دارد، انجمن‌های اسلامی پیشرو را داریم. من بسیج را به عنوان نمونه طرح کردم.
 
وی در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه منظور آقای هاشمی چند سال اخیر بوده که فضا بسته‌تر شده است تأکید کرد: اگر جریانی بیاید و علیه نظام در دانشگاه تحصن ایجاد کند، اول بگوید که می‌خواهم در چهارچوب نظام حرکت کنم بعد بیاید تحصن ایجاد کند آیا هیچ نظامی اجازه می‌دهد که چنین تشکل‌هایی که مقر دانشجویان مسلمان حامی نظام را آتش می‌زنند بتواند بعد از آن در دانشگاه فعالیت سیاسی داشته باشند.
 
وی گفت: طبیعتا نظام فعالیت سیاسی که در دانشگاه علیه ولایت فقیه و علیه مقدسات نظام شعار بدهند و یا بیایند در دانشگاه و عکس حضرت امام را پاره کنند و یا از جریان ۱۶ آذر که (در آن شهید داده شده)، علیه نظام و ایده آل‌های نظام سواستفاده کنند و علیه نظام شعار بدهند را قبول نمی‌کند. اما کسانی که قانون اساسی را قبول داشته باشند و بخواهند در چهارچوب نظام حرکت کنند می‌توانند فعالیت داشته باشند.
 
هاشمی گفت: ما از پیشنهاد خانم دکتر طیب‌زاده استقبال می‌کنیم و البته همین کار را هم داریم انجام می‌دهیم.
 
طبیب‌زاده پاسخ داد: البته ان شاءلله به گونه‌ای باشد که سطل را آتش نمی‌زنند.
 
هاشمی نیز در جواب اظهار داشت: مسلما کسی که ضد نظام است و تنش و ساختار شکنی ایجاد می‌کند جایی در تشکل‌های ما ندارد. اما آیا تنها اقلیتی از دانشجویان ما تابع نظام هستند؟ ما نباید نظام را این قدر کوچک جلوه دهیم ظرف این نظام خیلی وسیع است. اما برخی دوستان ناخواسته تصویر سیاهی از دانشگاه می‌سازند. دانشجویان ما غالبا علاقه‌مند به نظام بوده و خودشان افراد ساختار شکن را طرد می‌کنند.
 
وی ادامه داد: من کمتر از یک سال است در وزارت علوم هستم و از این‌ها حمایت می‌کنم. اما آیا شما خبر دارید که انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت چه تعداد عضو دارد؟ از حدود ۱۲۰ دانشگاه چه تعداد عضو دفتر تحکیم وحدت هستند. بنده در این یک سال تلاش کردم که دفتر تحکیم وحدت دچار متلاشی و فروپاشی نشود. تعداد اعضایش بسیار کم شده به این دلیل که نتوانست اکثریت دانشگاه و دفا‌تر تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌های اسلامی را تحت پوشش قرار بدهند.
 
معاون وزارت علوم تصریح کرد: اتحادیه‌هایی که ما الان در دانشگاه‌ها داریم همه هم سو هستند و در یک گفتمان قرار می‌گیرند. آیا ما غیر از یک چهارچوب فکری در درون نظام نداریم و آیا سلایق دیگر در درون نظام حق ندارند که تشکل داشته باشند؟ اما در سال‌های گذشته این گونه این تنوع نبوده است. ما موظفیم این خلایی که وجود داشته و به ما به ارث رسیده است برطرف کنیم.
 
طبیب‌زاده گفت: در دوران اصلاحات تک صدایی کامل به نفع دولت اصلاحات در دانشگاه‌ها بوده است. در آن فاز بخشی از دانشجویان در افول و در تنگنا بودند ممکن است در دوران بعد هم به دلیل رفتارهای ساختار شکنانه آن جریانات دانشجویی حامی اصلاحات که دیدیم در فتنه ۷۸ و ۸۸ در دانشگاه‌ها چه کردند ممکن است بعد از سال ۸۸ اجازه فعالیت پیدا نکردند. ولی در حصر و تنگنا بودن متعلق به دولت خاصی نیست.
 
وی ادامه داد: در دولت قبلی با آقای کواکبیان در دانشگاهی مناظره داشتیم. با اینکه دولت قبل بود اما فضا به نفع ایشان بود بنابراین به هیچ وجه این گونه نیست که همه جریانات دانشجویی اجازه کار ندارند. بله بعضی از جریانات دانشجویی در همین دولت جریاناتی است که مثلا وقتی رئیس دانشگاه امیرکبیر معرفی می‌شود می‌آیند و درب دانشگاه را از جا در می‌آورند. این‌ها اجازه گفتمان منطقی نمی‌دهند. بنابراین اگر کسی در دانشگاه را از جا نمی‌کند، اگر کسی مثل آقای دکتر جلیلی می‌خواهد برود سخنرانی بیرونش نمی‌کنند و یا با سوت و کف مانع حرف زدن ایشان نمی‌شوند چه اشکالی دارد که فعالیت سیاسی کنند.
 
این نماینده مجلس بیان داشت: من فکر می‌کنم که وزارت علوم در ایجاد کرسی آزاد اندیشی سهل انگاری کرده است زیرا اگر کرسی آزاد اندیشی با سناریوی طراحی شده و اصولی که در اساسنامه وبه اصطلاح دستور العمل‌هایش وجود دارد باشد از این سطحی نگری و ابتذال سیاسی دانشگاه درخواهد آمد. همه باید در چهارچوب نظام و مقدسات نظام فعالیت سیاسی کنند.
 
هاشمی گفت: من سخنگوی وزارت علوم دولت اعتدال آن هم در بخش فرهنگی هستم. آیین نامه مربوط که خانم دکتر اشاره کردند آیین نامه ضعیفی است. و خودش از موانع آزاد اندیشی است. ما آن را اصلاح کردیم. نزدیک به ۵ ماه است با هماهنگی مسئولین این را اصلاح کردیم و اگر تصویب شود ابلاغ خواهیم کرد.
 
وی در ادامه بیان داشت: مسیر تشکیل اتحادیه از پایین به بالاست برای تشکل اتحادیه جدید این‌ها باید ابتدا در دانشگاه‌ها فعالیت کنند یعنی جمعیت دانشجویی باید تقاضای تشکیل تشکل را کنند. هیئت نظارت بر تشکلات تشکیل جلسه می‌دهد و اگر شرایط داشته باشند مجوز تشکیل به ان‌ها خواهد داد.
 
طبیب‌زاده در پایان سخنانش گفت: مکانیسم تشکیل انجمن‌های اسلامی مشخص است اصلا لازم نیست آقایان اتحادیه تشکیل بدهند انجمن‌های اسلامی با دستور العمل خود تشکیل می‌شوند و نمایندگان انجمن اسلامی دانشکده‌ها انجمن اسلامی دانشگاه را تشکیل می‌دهند و نماینده آن‌ها می‌رود و اتحادیه انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت را تشکیل می‌دهد. این مکانیسم از پایین به بالاست و آقایان باید نظارت کنند. بنابراین من هیچ ممنوعیتی در این رابطه نمی‌بینم. از طرفی حتما کرسی‌ها راه بیندازند.
 
هاشمی نیز در پایان در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر معرفی وزیر جدید گفت: امیدواریم هر چه زود‌تر این اتفاق بیفتد. و در پایان صحبت‌هایم به همه دانشجویان می‌گویم که بیایند و اعتماد کنند و مشارکت گسترده‌تر داشته باشند.
 
انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن