محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827487888
اگر دستگاههاي اجرايي قوانين را رعايت نكنند مردم هم به آن پايبند نخواهند بود
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اگر دستگاههاي اجرايي قوانين را رعايت نكنند مردم هم به آن پايبند نخواهند بود
آموزههاي بسياري براي درگير شدن افراد جامعه با هم وجود دارد. اما تجربه نشان ميدهد كه افراد آگاه جامعه به دليل داشتن مهارتهاي زندگي، كمتر درگير نزاع ميشوند
نویسنده : فاطمه توراني
آموزههاي بسياري براي درگير شدن افراد جامعه با هم وجود دارد. اما تجربه نشان ميدهد كه افراد آگاه جامعه به دليل داشتن مهارتهاي زندگي، كمتر درگير نزاع ميشوند. برخي از نزاعها با قتل يكي از طرفين، معلوليت يا جرح به سرانجام ميرسد. نظر به اهميت موضوع درباره چرايي اين آسيب گفتوگوي ما با محمدحسين شاملو، بازپرس سابق ويژه و وكيل دادگستري در پيميآيد.
براي ورود به بحث نزاع، ابتدا درباره نقش خانواده در تربيت فرزندان و زمينههايي كه ممكن است به پرخاشگري فرد در كانون خانواده منجر شود، توضيح دهيد.
نهادينه شدن فرهنگ گفتوگو به جاي نزاع در مرحله اول به خانوادهها برميگردد. فرزندان، اين فرهنگ را از خانواده فرا ميگيرند و از آنجا در مدرسه و سپس جامعه آن را بروز ميدهند. اگر والدين و اعضاي خانواده خواستههاي خود را با توسل به زور بيان كنند و به آن برسند، فرزندان هم به زبان پرخاشگري عادت و با همين زبان با ديگران صحبت ميكنند و به خواستههايشان دست مييابند. اما اگر اعضاي خانواده با زبان منطق با هم در ارتباط باشند و از خواستههاي يكديگر استقبال كنند، فرزندانشان هم ياد ميگيرند كه بايد در جامعه با افراد با زبان منطق ارتباط برقرار كنند. نكته دوم اين است كه ممكن است پدر و مادري فرزندانشان را در مواجهه با تعارضات بيروني به جاي گذشت به نزاع تشويق كنند مثلاً به فرزندشان ياد ميدهند «اگر كسي تو را زد تو هم او را بزن.» اما برعكس اين موضوع هم وجود دارد خانوادههايي هستند كه به خاطر واقف بودن به عواقب بد پرخاشگري، به فرزندانشان گوشزد ميكنند، با كسي درگير نشوند يا اگر كسي خواست با آنها درگير شود به او توجه نكنند و به راه خودشان ادامه بدهند.
در برخي مواقع هم ديده ميشود فرزندان در خانوادهاي با فرهنگ و آرام رشد كردهاند اما وقتي وارد جامعه ميشوند رفتار اطرافيان يا افرادي كه ساعتهاي طولاني با آنها در ارتباطند رفتاري غيرطبيعي و غيرمعقول است و سعي ميكنند از او به هر طريقي در موضوعات مختلفي سوءاستفاده كنند اما اين فرد در اينجا برعكس فرهنگي كه با آن رشد كرده يك عكسالعملي شايد تند در مقابل رفتار يا زبان اطرافيانش از خود نشان ميدهد كه از نظر روانشناسان و جرمشناسان رفتاري معقول و طبيعي است به طوريكه با اين رفتار از بروز يك سري ناهنجاريها و حتي جرم پيشگيري ميكند. اما اگر اين موضوع در نزاع هم مصداق پيدا كند كه چند نفر بر سر يك نفر بريزند و به او زور بگويند، آن فرد بايد از خود دفاع كند و اين دفاع به عنوان دفاع مشروع و امري موجه و تكليفي است كه قابل سرزنش نيست.
نهادينه شدن فرهنگ در عمل چگونه منجر به پيشگيري از بروز جرم ميشود؟
پروندههاي بسياري وجود دارد كه دو يا چند نفر به دليل پرخاشگري با يكديگر درگير و با يك بگومگوي ساده مرتكب قتل شدهاند. خانواده اين افراد وقتي با اين مصيبت مواجه ميشوند تازه به اين فكر ميافتند كه اي كاش به پسرمان ياد ميداديم با مردم درگير نشود كه پشيماني ديگر سودي ندارد. پس نهادينه كردن اين فرهنگ موضوع مهمي است كه در پيشگيري از بروز اين آسيب تأثيرگذار است.
با توجه به تجربهاي كه در روند رسيدگي به پروندههاي نزاع داريد، چه قشري از جامعه بيشتر مرتكب اين جرم ميشوند؟
معمولاً سن پرخاشگري در دوران نوجواني است اما ميتواند ادامه هم داشته باشد. به طور معمول اوج اين ناهنجاري تا سن 35 سالگي است كه بعد از آن به اصطلاح انسان به سن فرهيختگي ميرسد و از آن به بعد مشكلات زندگي و كار و مشغلههاي فراواني كه پيش رويش قرار ميگيرد، باعث ميشود كه بيشتر به فكر حل اين معضلات باشد. اما عدهاي هم هستند كه به علت بيكاري يا بيبند و باري و لاقيد بودن دست به اين كارها ميزنند و شايد هم بدون دليل درگير شوند و چند نفر ديگر را هم وارد نزاع كنند مانند برخي از مجرمان سابقهداري كه با بالارفتن سنشان هم دست از اين كار بر نميدارند و همه عمرشان را يا در زندان به سر ميبرند يا در معلوليت ناشي از نزاعهايي كه در آن شركت كردهاند.
عوامل محيطي هم نقشي در بروز اين آسيب دارند؟
بله، چون با گرم شدن هوا معمولاً خروجي افراد هم از خانههايشان بيشتر ميشود اما در هواي سرد اين رفت و آمدها به طور طبيعي كمتر ميشود. پس در فصل گرم سال، يك تراكم جمعيت ايجاد و امكانات براي پاسخگويي به نيازها هم كمتر از حد معمول ميشود. در نتيجه آستانه تحمل افراد هم پايين ميآيد و اگر در اين ميان گذشت هم كم باشد خود به خود حوادثي به وجود ميآيد كه اگر با اغماض حل نشود به نزاع و درگيري يا حتي قتل منتهي ميشود. از طرفي به خاطر وجود مشكلات متعددي كه مردم در زندگي با آن مواجه هستند مانند بيكاري، بيپولي، نداشتن تفريحات سالم، استرس رسيدن به مكان يا جاي خاص و برخي بيماريهاي عصبي يا اعتياد، آستانه تحمل هم كمتر ميشود و در هواي گرم تحريك ميشوند و ضعف بدني اين افراد در مقابل فشار محيطي و استرسهاي پيرامونش تحمل وضع را غيرقابل ممكن ميكند و در نتيجه باعث بروز درگيري ميشود.
چرا افراد مسن يا با تجربه كمتر وارد نزاع ميشوند؟
معمولاً افراد مسن و با تجربه كمتر خود را درگير نزاع و دعوا ميكنند كه از دو حالت خارج نيست يا قبلاً نزاعهايي را ديدهاند كه چه پيامدهايي را به دنبال داشته يا اينكه خودشان درگير اين آسيب شده بودند به همين دليل سرنوشتي را كه به آن دچار ميشوند، ميدانند و سعي ميكنند از اين موضوع دوري كنند يا اينكه آنقدر مشكلات اقتصادي و زندگي به آنها غلبه كرده كه فرصت اين كارها را ندارند. شايد فرد يك شخصيت فرهنگي يا داراي شغل و مسئوليتي در جامعه است كه شركت كردن در اين ناهنجاريها به ضررش تمام و باعث ميشود موقعيت شغلي يا اجتماعي و به اصطلاح شخصيتياش به خطر بيفتد و آن را از دست بدهد. پس نميتوان گفت بين طبقه تحصيلكرده يا سالمند درگيري و جرح اتفاق نميافتد اما كمتر شاهد اينگونه موارد هستيم.
فارغ از آنچه به آن اشاره كرديد به دليل فراواني شكلگيري اين پروندهها به نظر ميرسد برخورد قانوني با موضوع، بازدارندگي لازم براي پرهيز از درگير شدن افراد با هم را نداشته است.
بله، اين موضوع برميگردد به ضعف دستگاههايي كه پاسخگوي امنيت مردم هستند. در واقع چون حل برخي از اين مشكلات را احتمالاً همين مراجع پيشبيني شده نميتوانند حل كنند، به خاطر همين افراد سعي ميكنند خودشان مشكل را حل كنند اما به جاي برطرف كردن آن، به اين درگيريها دامن ميزنند.
رعايت قوانين در بروز يا عدم بروز اين ناهنجاري چقدر تأثيرگذار است؟
من معتقدم تمام اين ناهنجاريها و بروز درگيريها كه منجر به نزاع ميشود به دليل عدم پايبندي افراد به قوانين است. به عنوان مثال نزاعهايي كه بر سر مسائل ترافيكي و رانندگي رخ ميدهد همين است. اگر دستگاههاي اجرايي خودشان قوانين را رعايت نكنند مسلماً مردم هم به آن پايبند نخواهند بود. بر سر همين درگيريها و جاي پارك، كار به چاقو كشي ميكشد و قتل هم اتفاق ميافتد. از ديد جرمشناسي سيستمها و مهندسي شهري هم يكي ديگر از عواملي است كه در پايين آمدن آستانه تحمل افراد تأثير ميگذارد، حالا اگر فردي هم كه نميتواند بر اعصاب خود مسلط باشد با اين مشكلات روبهرو بشود، ناخودآگاه از خود عكسالعمل نشان ميدهد و اين درگيريها رخ ميدهد.
آيا بروز اين آسيب را ميتوان نشانهاي از يك جامعه پرخاشگر تلقي كرد؟
به نظر من جامعه ما، جامعه پرخاشگري نيست و انسانهاي مهربان و بزرگي در آن زندگي ميكنند. جامعهاي پرخاشگر است كه در آن فراواني پرخاشگري بالا باشد. با اينكه پروندههاي فراواني با اين موضوع را بررسي كردهام، معتقدم اگر هر فردي هر روز حداقل دو، سه مورد دعوا و نزاع ببيند، آن وقت ميتوان گفت جامعه پرخاشگري داريم. البته شايد از نظر فرهنگي و بافت محيطها و مناطق با هم متفاوت باشند و به طور نسبي در يك منطقه اين وضعيت مشاهده شود و قتل و نزاع در برخي محلهها هم بيشتر باشد. من جامعه را جامعه پرخاشگري نميبينم.
قانونگذار چه مجازاتي را براي مرتكبين به جرم در نظر گرفته است؟
طبق ماده 615 قانون مجازات اسلامي در صورتي كه نزاع منتهي به قتل شود به حبس از يك تا سه سال، اگر نزاع منجر به نقص عضو شود، به حبس از شش ماه تا سه سال و در صورتي كه نزاع منتهي به ضرب و جرح شود، از سه ماه تا يك سال حبس را به دنبال دارد. اين درحالي است كه مجازاتهاي فوق مانع اجراي مقررات قصاص يا ديه نخواهند شد.
قابل ذكر است كه اگر متهم صدمهاي به طرف زده كه منجر به نقص عضو نشده اما از چاقو استفاده كرده باشد ولو اينكه خراشي وارد شده باشد، يك سال حبس در انتظار ضارب است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
مشاور طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی تأکید کرد لزوم آگاهی مسئولان دستگاههای اجرایی در زمینه اهداف طرح تن
مشاور طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی تأکید کردلزوم آگاهی مسئولان دستگاههای اجرایی در زمینه اهداف طرح تنوع زیستی زاگرس مرکزیمشاور طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی گفت مسئولان دستگاههای اجرایی به خصوص استانداران باید در زمینه اهداف اجرای طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکمعاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در گفتوگو با فارس: پایش دستگاههای قرآنی اگر با هدف رفع موانع باشد خوب است
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در گفتوگو با فارس پایش دستگاههای قرآنی اگر با هدف رفع موانع باشد خوب استمعاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه پایش دستگاههای قرآنی اگر با هدف رفع موانع باشد خوب است گفت البته گمان نمیکنم این پایش برای معاونت حاصل و برای شتدوین سند ملی تعاملپذیری دستگاههای اجرایی در شبکه ملی اطلاعات
دانش و فناوری تدوین سند ملی تعاملپذیری دستگاههای اجرایی در شبکه ملی اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات فراخوان تدوین سند ملی تعاملپذیری دستگاههای اجرایی را در چارچوب شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد به گزارش خبرنگار مهر با توجه به پیادهسازی طرح شبکه ملی اطلاعات در کمدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین خبر داد اجرای طرح مدیریت سبز در دستگاههای اجرایی استان قزوین
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین خبر داداجرای طرح مدیریت سبز در دستگاههای اجرایی استان قزوینمدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین با اشاره به اجرای طرح مدیریت سبز در دستگاههای اجرایی استان گفت بخشهایی از استانداری و ادارهکل حفاظت محیطزیست قزوین به سیستم انرژی خورشیدی مجهز مرئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین عنوان کرد افزایش بازدهی عملکرد دستگاههای اجرایی با توجه عمیق به نماز
رئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین عنوان کردافزایش بازدهی عملکرد دستگاههای اجرایی با توجه عمیق به نمازرئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین گفت توجه عمیق و واقعی به فریضه نماز بهترین راه حل مشکلات اجتماعی فرهنگی کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش بازدهی عملکرد در دستگاههای اجرایی استلزوم حمايت دستگاههاي اجرايي استان لرستان از سرمايهگذاران
۲۷ شهريور ۱۳۹۳ ۱۵ ۵۷ب ظ طايي تاکيد کرد لزوم حمايت دستگاههاي اجرايي استان لرستان از سرمايهگذاران معاون کارآفريني و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي از دستگاههاي اجرايي خواست تا از سرمايهگذاراني که قصد سرمايهگذاري در استان را دارند حمايت کنند و مانعي براي آنها ايجاددر نشست انجمن کتابخانههای عمومی کهگیلویه مطرح شد تأکید فرماندار بر تقویت نگاه فرهنگی در دستگاههای اجرایی کهگ
در نشست انجمن کتابخانههای عمومی کهگیلویه مطرح شدتأکید فرماندار بر تقویت نگاه فرهنگی در دستگاههای اجرایی کهگیلویهسرپرست فرمانداری کهگیلویه با تأکید براینکه همه دستگاههای شهرستان نگاه فرهنگی را مهم تلقی کنند گفت با تعامل و سازندگی همه مجموعهها در این مسیر با عملکرد مدون جلو خخبر نوبخت از استخدامیهای دستگاههای اجرایی
خبر نوبخت از استخدامیهای دستگاههای اجرایی محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و سخنگوی دولت روز پنجشنبه در جریان سفر استانی خود به اردبیل با بیان اینکه جذب و بکارگیری نیروهایی که مراحل قانونی استخدام را طی کرده باشند اسفندماه به طور کامل انجام و این نهشدار سازمان ملل در مورد رعایت قوانین جنگی در مبارزه با داعش
هشدار سازمان ملل در مورد رعایت قوانین جنگی در مبارزه با داعش تهران - ایرنا - علیرغم آنکه گروهک تروریستی داعش به هیچ قانونی پایبند نیست کارشناسان سازمان ملل در ارتباط با سوریه به ائتلاف موسوم به کشورهای باصطلاح ضد داعش هشدار دادند تا در مبارزه با عناصر این گروه تروریستی قوانین جمعاون فرماندار حمیدیه خواستار شد لزوم فرهنگسازی پدافند غیرعامل توسط دستگاههای اجرایی حمیدیه
معاون فرماندار حمیدیه خواستار شدلزوم فرهنگسازی پدافند غیرعامل توسط دستگاههای اجرایی حمیدیهمعاون فرماندار حمیدیه خواستار فرهنگسازی و اطلاعرسانی پدافند غیرعامل توسط دستگاههای اجرایی شهرستان شد به گزارش خبرگزاری فارس از حمیدیه ابراهیم عساکره صبح امروز جلسه شورای پدافند غیرعامرئیس انجمن کتابخانههای عمومی کهگیلویه مطرح کرد ضعف فرهنگ کتابخوانی در بین مدیران دستگاههای اجرایی کهگیلویه
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی کهگیلویه مطرح کردضعف فرهنگ کتابخوانی در بین مدیران دستگاههای اجرایی کهگیلویهرئیس انجمن کتابخانههای عمومی کهگیلویه فرهنگ مطالعه در بین کارکنان اداری شهرستان را ضعیف خواند به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه محمدطلا سیاهی صبح امروز در نشست انجمن کتامعاون پژوهشی دفتر آموزش و پژوهش استانداری کرمان: دستگاههای اجرایی بودجه پژوهش را کنار بگذارند
معاون پژوهشی دفتر آموزش و پژوهش استانداری کرمان دستگاههای اجرایی بودجه پژوهش را کنار بگذارندمعاون پژوهشی دفتر آموزش و پژوهش استانداری کرمان گفت دستگاههای اجرایی برای مباحث پژوهش و تحقیقات بودجه لازم را اختصاص دهند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان علی اسدی ظهر امروز در جلسه کتاکید بان کی مون بر رعایت قوانین بین المللی در مبارزه با داعش
تاکید بان کی مون بر رعایت قوانین بین المللی در مبارزه با داعش درآغاز نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره داعش بان کی مون رهایی از تروریسم را مستلزم همکاری و همبستگی بین المللی عنوان کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز شبکه الجزیره گزارش داد درآغابلاغ ساختار مناسب امور بانوان دستگاههای اجرایی بزودی
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۹ بیش از یک سال از استقرار دولت تدبیر و امید میگذرد ولی هنوز مشاور امور بانوان وزارتخانههای بهداشت تعاون کار و رفاه اجتماعی و علوم منصوب نشدهاند معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این زمینه گفت قرار است به زودی ساختار مناسب امور بانوان دمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تاکید کرد همکاری دستگاههای اجرایی برای تقویت شواری فرهنگ عمومی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تاکید کردهمکاری دستگاههای اجرایی برای تقویت شواری فرهنگ عمومیمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت برای حمایت از شورای فرهنگ عمومی در استان قم باید دستگاهها و نهادهای فرهنگی همیاری داشته باشند تا اقدامات مطلوبی در این زمینه انجام شود بصلیب سرخ پایبندی ائتلاف ضد داعش را به قوانین جنگ در سوریه خواستار شد
چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۱ کمیته بینالمللی صلیب سرخ از آمریکا و همپیمانانش خواست به قوانین بینالمللی جنگ و کنوانسیون ژنو ملزم باشند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز رابرت ماردینی یکی از مسئولان عالی رتبه کمیته بینالمللی صلیب سرخ گفت آماستاندار کردستان: دستگاههای اجرایی در حوزه نماز کمبود اعتبار ندارند
استاندار کردستان دستگاههای اجرایی در حوزه نماز کمبود اعتبار ندارنداستاندار کردستان گفت دستگاههای اجرایی در حوزه نماز کمبود اعتبار ندارند به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج عبدالمحمد زاهدی شنبهشب در شورای اقامه نماز استان کردستان در سنندج اظهار کرد همه دستگاهها و سازمانهای د-
حوادث
پربازدیدترینها