واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
به همت جمعی از حوزویان کرمان:
مراسم گرامیداشت عالم مجاهد کرمانی برگزار میشود خبرگزاری رسا ـ مراسم گرامیداشت عالم مجاهد میرزا محمد رضا کرمانی به همت جمعی از حوزویان کرمان در مقبره آیتالله مجتهد برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، مراسم یادبود عالم مجاهد آیت الله میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی به همت جمعی از حوزویان کرمان عصر جمعه همزمان با سالروز رحلت وی در مقبره آیت الله مجتهد برگزار میشود. آیت الله میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی در سال 1243 هجری شمسی، در خاندانی اهل علم و اجتهاد در کرمان بدنیا آمد، پدر و جدش یعنی آیت الله حاج ابوجعفر و آیت الله حاج آقا احمد احمدی کرمانی از علمای مشهور کرمان بودند که قریب یک قرن زعامت و مرجعیت تامه در کرمان را بعهده داشتند و مادرش از خانواده سادات اصیل کرمان بود.
وی در هجده سالگی عازم اصفهان شد و نزد اساتید بزرگی مثل ملا محمد باقر فشارکی، آقا سید محمد درچه ای و آخوند نجفی، شاگردی کرد.
میرزای کرمانی در سال 1315 هجری قمری عازم نجف اشرف شد و در سلک شاگردان مهم آخوند خراسانی و آیت الله سید محمد کاظم طباطبایی؛ صاحب عروه، وارد شد؛ بعد از هفت سال، ده اجازه اجتهاد از مراجع آن دیار دریافت نمود؛ بنابراین با کوله باری از علم و تقوا در سال 1322 هجری قمری به ایران بازگشت. زمانهای که مردم کرمان به علت فشارهای اقتصادی و مالیاتهای تحمیل شده توسط حکام وابسته به شیخیه، در شرایط سختی به سر می بردند، آیت الله کرمانی از قیام مردم کرمان در مقابل حکام ظالم حمایت کرد.
وی در جواب تهدیدها و اهانت های ظفرالسلطنه، اظهار داشت: «بنده نه مالی دارم که از جهت مالم از دولت بترسم، نه ملکی و نه خانه ای، امروز نه کاری دست کسی دارم، نه از کسی پروا دارم؛ عبث نه من را از شاه بترسانید نه از حاکم، بنده از این قجروها نمی ترسم»؛ لذا ایستادگی این عالم وارسته و حمایت او از متشرعه باعث شد تا امیرالأمرا که از خوانین شیخی نفوذ کرده در دستگاه بود، عزل شود. اهانت به آیت الله مجتهد کرمانی؛ سر منشأ نهضت عمومی مشروطیتدر جریان یکی از درگیری های آیت الله مجتهد کرمانی با حاکمان ظالم کرمان، مأموران حکومتی با درگیری و تیراندازی، آیت الله و چند تن از یارانش را با وضع نامطلوبی به ارگ دولت وارد کردند و آنها را مورد ضرب و شتم و هتک حرمت قرار دادند و سپس ایشان را از کرمان تبعید کردند.
خبر این هتک حرمت به سرعت در سرتاسر ایران پیچید. علمای تهران بخاطر این توهین در امامزاده عبدالعظیم حسنی در شهر ری تحصن کردند و یکی از خواسته های هشتگانه آنان برای پایان دادن به تحصن، برگرداندن با احترام آیت الله میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی از رفسنجان به کرمان بود. آیت الله سید عبدالله بهبهانی و آیت الله سید محمد طباطبایی با هم عهد بستند که در مقابل چنین توهینی بایستند وگرنه هیچ احترامی برای روحانیت و اسلام باقی نمی ماند.
این عالم وارسته در اوج خفقان رضاخانی نیز فریادرس مظلومان و منادی اسلام بود؛ روزی آیت الله صالحی کرمانی نزد آیت الله مجتهد کرمانی از رئیس کلانتری محله خودش شکایت کرده و می گوید: او چون با روحانیت و این لباس دشمنی دارد، ما را مورد اذیت و آزار قرار می دهد.
مجتهد کرمانی همین که این حرف را می شنود، بلافاصله رئیس شهربانی را احضار میکند و عرض شکایت به او کرده و خواستار اصلاح وضع می شود؛ لذا صلابت و ایستادگی این آیت الاهی باعث انتقال آن مأمور جاهل به جای دیگر شد.
در زمان تصویب و اجرای طرح کشف حجاب، ایشان موضع قاطعی گرفتند و وقتی که حکومت برای تأیید این طرح ضد اسلامی به ایشان فشار وارد کرد، فرمود: این چند مثقال خونی که در رگهای من است، ارزشی ندارد که بخاطر آن، دین و دنیا و آخرت خویش را به آن بفروشم. بیائید این چند مثقال خون را از من بگیرید؛ اما چنین درخواستی را مطرح نکنید.
این فقیه وارسته، پس از عمری خدمت به اسلام، سرانجام در سن 72 سالگی، در بعد از ظهر 11 مهرماه 1324 شمسی، در اثر عمل جراحی ناموفق و مشکوک، دارفانی را وداع گفت و در صبح دوازده مهر، قریب به سی هزار نفر از اهالی کرمان، او را تا جایگاه ابدیش تشییع کردند؛ پس از تشییع بی سابقه، آن عالم با بصیرت و مبارز، در جوار مسجد صاحب الزمان (عج) کرمان، در مقبربه ای که هم اکنون در شرق این مسجد است، به خاک سپرده شد./9704/پ203/ی
۱۳۹۳/۷/۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]