واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 45 درصد مردم نیازمند خدمات ارتودنسی هستند
کد خبر: ۴۳۹۲۱۷
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۸ - 02 October 2014
«دوازدهمین کنگره بینالمللی انجمن ارتودنتیستهای ایران» با حضور رییس سازمان نظامپزشکی کشور و نیز جمعی از متخصصان داخل و خارج در رشتههای ارتودنسی، پروتز و جراحی فک و صورت، در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش ایسنا، رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: 45 درصد از مردم نیازمند خدمات ارتودنسی هستند؛ این در حالیست که با وجود بالا بودن هزینههای درمان ارتودنسی، بیمهها، این خدمات را پوشش نمیدهند.
دکتر علیرضا زالی اظهار کرد: ارتودنسی نیازمند خدمات بیمه پایه و تکمیلی است که متاسفانه در کشور ما به دلیل آنکه کارکرد این رشته تنها در حوزه زیبایی و به عنوان درمانی لوکس تلقی میشود، خدمات بیمهای برای اینگونه درمانها در نظر گرفته نشده، درحالی که خدمات ارتودنسی در ابتدا جنبه درمانی و سپس جنبه زیبایی دارند.
وی با بیان اینکه مداخلات درمانی ارتودنسی باید از سنین نوجوانی و قبل از بلوغ صورت گیرد، یادآور شد: در این سن با وجود رشد استخوانی فکها و نرم بودن استخوانها، درمان مناسب خواهد بود؛ در غیر این صورت میبایست، جراحی و درمانهای پیچیده صورت گیرد که هزینه بسیار بالایی را بر بیماران تحمیل میکند.
رییس سازمان نظام پزشکی کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین موضوعات در درمانهای ارتودنسی، آموزش به بیماران و مردم در زمینه زمان مناسب برای انجام ارتودنسی است.
وی گفت: درمان ارتودنسی حدود 2 تا 3 سال و گاهی بیشتر نیاز به زمان دارد و در این شرایط، همکاری اطرافیان و خانواده برای همراهی بیمار بسیار ضروری است.
زالی ادامه داد: رشته ارتودنسی در ایران از پیشرفتهای قابل توجهی برخوردار است و در این زمینه متخصصان ارتودنسی توانستهاند، همگام با سایر کشورهای پیشرفته خدمات مناسبی را به بیماران ارایه کنند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از چالشهای پیشروی ارتودنتیستها، مالیات آنان است که به صورت غیر معمول تعیین شده که باید مورد بازبینی قرار گیرد. همچنین تعیین تعرفه واقعی خدمات این رشته تاکنون در کشور مورد توجه قرار نگرفته است.
دکتر محمدصادق آخوندی، رییس دوازدهمین کنگره بینالمللی انجمن ارتودنتیستهای ایران نیز با انتقاد از عملکرد بیمهها در کشور گفت: 95 درصد از هزینههای دندانپزشکی از جیب مردم پرداخت میشود و متاسفانه بیمهها، حمایتی از خدمات داندانپزشکی و بهخصوص ارتودنسی نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات بیمه و تعیین تعرفهها راه زیادی در پیش است و زمان و برنامهریزی دقیق را میطلبد، افزود: در حال حاضر هیچ تعرفه یکسانی برای دندانپزشکان تعیین نشده و بهتر است نمایندگانی از انجمنهای دندانپزشکی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظامپزشکی کشور برای تعیین تعرفه در نظر گرفته شود.
آخوندی ادامه داد: بیمههای پایه و تکمیلی به خدمات ارتودنسی به عنوان خدماتی لوکس که صرفا جنبه زیبایی دارند، مینگرند. این در حالی است که تاخیر در درمان ارتودنسی سبب افزایش پوسیدگی دندانها و تحلیل استخوان فک میشود.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر دانشکدههای دندانپزشکی افزایش یافته است، اظهارکرد: دانشکده دندانپزشکی بدون توجه به نیاز جامعه و کار کارشناسی از رشد بیرویه برخوردار شده، به طوری که در سال 84 در کشور18 دانشکده دندانپزشکی وجود داشت که این تعداد در سال 92 به 66 مورد افزایش یافته است.
در دوازدهمین کنگره انجمن ارتودنتیستهای ایران که با هدف به روزرسانی دانش و ارتقای سطح علمی دندانپزشکان برپا میشود، چهرههای مطرح بینالمللی این حوزه از کشورهای مختلف شامل آمریکا، استرالیا، هلند، ایتالیا، لبنان، هندوستان و ترکیه حضور دارند.
گفتنی است، این کنگره تا روز جمعه 11 مهرماه به کار خود ادامه میدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]