تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براى كسب بلند مرتبگى از وطن خود دور شو و سفر كن كه در مسافرت پنج فايده است: برطرف ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

«مهاجرت به آلمان»

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835911945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نشست «سرقت علمی و تبعات فقهی و حقوقی آن» برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:




نشست «سرقت علمی و تبعات فقهی و حقوقی آن» برگزار شد خبرگزاری رسا ـ همزمان با دوازدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز نشست «سرقت علمی و تبعات فقهی، حقوقی و علمی آن» در سالن شهریار برگزار شد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام میکائیل صفایی، استاد حوزه و دانشگاه تبریز امروز در نشست «سرقت علمی و تبعات فقهی، حقوقی و علمی آن»  اظهار داشت: سرقت علمی و یا ادبی استفاده از ایده ها و عبارات دیگران، به عنوان ایده و عبارات خویش و در واقع نوعی دستبرد فکری یا ایده دزدی است.
وی خاطرنشان کرد: سرقت علمی و ادبی می تواند شامل طیف وسیعی از دستبردهای آگاهانه تا کپی کردن مطالب دیگران باشد. پس ضروری است پژوهشگران، آگاهی لازم جهت اجتناب از آن را داشته باشند. با اینکه سرقت علمی ادبی سابقه تاریخی دارد، در سال های اخیر به علت به وجود آمدن شکلهای مختلف تکنولوژی اطلاعات، این موضوع مورد بحث قرار گرفته است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که سرقت علمی ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺁﺳﻴﺐ ﻫﺎﻱ ﺟﺪﻱ ﺩﺭ ﺩﻭ ﻋﺮﺻﻪ ﻱ«ﺁﻣﻮﺯﺵ» ﻭ «ﭘﮋﻭﻫﺶ» ﺍﺳﺖ، گفت: سرقت علمی نوعی عمل غیراخلاقی نیز محسوب می شود، چراکه فرد ایده ها و عبارات دیگران را که بخشی از دارایی عقلانی آنهاست سرقت کرده و به اسم خودتان عرضه می کند.
وی افزود: فردی که اقدام به سرقت علمی- ادبی می کند از این عمل خویش سود می برد و اگر مالی از این مسیر بدست آورد بر اساس احکام فقهی "اکل مال بالباطل" کرده است. در حقیقت مدرک تحصیلی، نشانی از توانایی و دانش صاحب آن است، اگر فرد با تکیه به این مدرک و بدون احراز شرایط واقعی علمی در جایی استخدام شود، می تواند برای دیگران خطرناک باشد.
حجت الاسلام صفایی با تأکید بر این‌که تحقیق و پژوهش اصول و آداب خاص خود را دارد، گفت: تبعات سرقت علمی و ادبی در دراز مدت بسیار زیان بار است و اگر قوانین محکم و نظارت دقیق بر این مسأله نداشته باشیم، به یقین تحقیق و پژوهش اثر مثبت خود را از دست خواهد داد.
همچنین حمیدرضا جمالی مهموئی، استاد دانشگاه در سخنانی با بیان این‌که هنوز ایران عضو قانون کپی رایت نشده است، اظهار داشت: علاوه بر حوزه نشر، بسیاری از نرم‌افزارهای معروف از جمله ویندوز به راحتی کپی می شوند و مورد استفاده کاربران ایرانی قرار می گیرد، باید دانست که اگر سرقت علمی صورت نمی گرفت، اخلاق حرفه ای در این حوزه نیز مطرح نمی بود.
وی رشد فناوری اطلاعات و دسترسی آسان به مقالات، ارتباط ارتقای علمی اساتید دانشگاه با تولید مقاله و مدرک گرایی را از جمله عوامل بروز سرقت علمی و ادبی عنوان کرد و گفت: ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻡ ﺭﺷﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﻋﻠﻤﻲ، ﺩﻭ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﺻﻠﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺻﺪﻣﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺳﺮﻗﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻨﺪ.
مهموئی ادامه داد: ﺩﺭ ﻋﺮﺻﻪ ﺁﻣﻮﺯﺵ، ﻓﺮﺍﻳﻨﺪ ﻳﺎﺩﮔﻴﺮﻱ ﺩﺍﻧﺶ ﺁﻣﻮﺯﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺩﻟﻴﻞ ﻭ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺷﻜﻞ، ﺁﺛﺎﺭ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺗﻜﻠﻴﻒ ﺩﺭﺳﻲ ﺧﻮﺩ ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ، ﺩﭼﺎﺭ ﺍﺧﺘﻼﻝ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﻋﺮﺻﻪ ﭘﮋﻭﻫﺶ، ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﻭ ﺗﻼﺵ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺧﻮﺩ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ، ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺁﺑﺮﻭﻱ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺗﻬﺪﻳﺪ ﺟﺪﻱ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﻳﮕﺎﻩ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮﺍﻥ ﺁﺳﻴﺐ ﻣﻲ ﺯﻧﻨﺪ.
همچنین دکتر نجاری از دیگر اساتید دانشگاه به تشریح تاریچه قانون مالکیت معنوی در ایران و جهان پرداخت./935/پ202/ب4



۱۳۹۳/۷/۱۰






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن