واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران حجت الاسلام تقوی فرد:
اجرای احکام 94 هزار پرونده در دستگاه قضایی مازندران راکد مانده است
نکا - خبرگزاری مهر: مدیر کل دادگستری مازندران از راکد مانده 94 هزار پرونده اجرای احکام حکم قطعی در دستگاه قضایی استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام محمد علی تقوی فرد عصر چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه دادستان نکا با اشاره به اجرای عدالت در سطح جامعه بیان داشت: انتخاب دادستان و قضات در سطح شهرستان ها بر طبق اصول شایسته سالاری می باشد چرا که هر کس شایستگی بیشتری داشته باشد قطعا به بهترین مراتب و درجات دست خواهد یافت .
وی با بیان شاخصه های یک قاضی موفق در کشور افزود: یک قاضی باید در کنار تحمل دل گویه ها و مشکلات مردم عدالت ، تعادل در رفتار ، رعایت اصولی اخلاق و با اراده بتواند مشکلات مردم را رسیدگی کند .
مدیرکل دادگستری مازندران تصریح کرد: تعبیر ارباب رجوع برای دستگاه های قضایی مختص به مراجع قضایی نیستند چرا که قاضی تنها در خدمت فقط عدل و عدالت باشند در غیر اینصورت رعیت مردم می شود که این امر دور از خدمتی که به آنها واگذار شده می باشد.
وی اضافه کرد: قاضی باید در عین بی طرفی افراد غنی و فقیر ، قضاوت درست و حکم درست در جامعه جاری کند در واقع باید جامعه را به سمت و سوی قضاوت صحیح و عدالت سوق دهیم.
این مقام مسئول گفت: نیروی انتظامی بازوی توانمند دادستان ها و دادگستری است، چرا که در هر زمان توسط مجرمان مورد خطر و تعرض قرار می گیرد لذا اگر تعامل بالایی در نیروی انتظامی و دادگستری وجود داشته باشد قطعا شهرستانی ایمن را شاهد خواهیم بود.
مدیر کل دادگستری مازندران بیان داشت: 99 درصد نیروهای دادگستری ما به طور عادلانه ، با تواضع و فروتنی به امورات مردم رسیدگی کرده و همین امر سبب شده هیچگاه حیثیت دادگستری را زیر سوال نمی برند.
وی با تاکید به رسیدگی و تعیین و تکلیف پرونده های قدیمی متذکر شد: پرونده های قدیمی خصوصا پرونده های اجرای احکام که عمر 5 الی 10 ساله دارند باید سریعتر در اولویت قرار گیرند چرا که در سطح استان مازندران 90 هزار پرونده معطل در دستگاه قضایی منتظر اجرای احکام بوده و94 هزار پرونده اجرای احکام حکم قطعی در دستگاه قضایی استان موجود است.
حجت الاسلام تقوی فرد خاطرنشان کرد برای ملت ما انتظار پرونده های اجرای احکام پسنیده نیست چرا که با مختومه شدن وعدم رسیدگی به چنین پرونده هایی در دستگاه قضا بیش از 90 هزار نفر از مردم استان حقوقشان بر زمین مانده است.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه پروندهای مختومه بیش از پروندهای وارده است خوشبختانه با مدیریت و برنامه ریزی های صورت گرفته 4 هزار پرونده طی 15 روز در سطح استان رسیدگی شد. عدم نظارت بر معادن مازندران افزایش پرونده های قضایی را رقم زد
رئیس دادگستری نکا با اشاره به ایجاد معادن فراوان در سطح استان مازندران گفت: متاسفانه با وجود معادن فراوان و عدم نظارت برخی از سازمان های مربوطه ، بر تعداد پرونده های قضایی در سطح شهرستان ها افزوده است.
حجت الاسلام محمد تقی ربیعی با اشاره به افزایش پرونده های وارده به مراجع قضایی شهرستان بیان داشت: بر اساس آمار و ارقام سال گذشته که 22 پرونده به دادسرای شهرستان نکا ورود کردند هم اکنون با ورود 24 هزار پرونده در دادگستری نکا با رشد 12 درصدی پروندهای قضایی در شهرستان مواجه شدیم .
وی افزود: در بسیاری از موارد نیازی به قضایی کردن پرونده ها نیست بلکه با مدیریت و برنامه ریزی مدیران اجرایی در سطح ارگان ها قطعا از پرونده های قضایی رجوع شده کاسته خواهد شد.
رئیس دادگستری نکا با اشاره به پرونده های منابع ملی و منابع طبیعی در دادسرا تصریح کرد: 16 شرکت در سطح شهرستان عملیات برداشت از منابع طبیعی و شن و ماسه را انجام می دهند اما متاسفانه سازمانی که مجوز این معادن را صادر می نماید هیچ نظارتی بر برداشت ها و فعالیت آنها نداشته وهمین امر سبب شده بر تعداد پرونده ها در سطح شهرستان افزوده شود.
حجت الاسلام ربیعی اضافه کرد: به دلیل کثرت وجود معادن در سطح استان، متاسفانه نظارت کمتری بر پرونده ها صورت گرفته و اکثر پرونده ها مختومه و راکد باقی ماندند.
وی بیان داشت: مدیران باید با مجرمین و سوء استفاده کنندگان بیت المال برخورد اساسی نمایند چرا که آسیب این امر دامن شهروندان را خواهد گرفت.
رئیس دادگستری نکا با اشاره به رسالت خطیر قضاوت افزود: قضاوت رسالتی خطیر و دارای فراز و نشیب های فراوان بوده که باید در طی مراحل خدمت به مردم شاخصه عدالت را با اصول بی طرفی به کار ببندند.
وی نبود خانه های سازمانی برای قضات شهرستان را از جمله دغدغه های این قشر در سطح شهرستان دانست و متذکر شد: قضات باید جهت رسیدگی و امنیت جان خویش در سطح شهرستان حضور داشته باشند و امکانات مربوطه در اختیارشان قرار گیرد.
حجت الاسلام محمدباقر محمدی لائینی در ادامه با تاکید در اجرای عدالت و امنیت در سطح شهرستان بیان داشت: عدالت در جامعه از هر جهت باید توسط دستگاه های قضایی تضمین شود چرا که در حاکمت مردم مسئول هستند .
وی اجرای عدالت ، نپذیرفتن توصیه ها و همچنین عدم تاثیر پذیری روابط ها را از جمله شاخصه های قضاوت در سطح جامعه برشمرد .
امام جمعه نکا افزود: قوه قضائیه در طی چند سال اخیر موفقیت های فراوانی را کسب کرده که باید با قدردانی از این نیروهای خدمتگذار زمینه پیشرفت آنان را فراهم کنیم .
وی تصریح کرد: مردم تا زمانی که در امنیت و آرامش باشند قطعا قدر این لحظات را نمی دانند و تنها در زمان ناامنی این واقعیت را به وضوح می بینند که دستگاه قضایی و نیروی انتظامی تأمین کننده امنیت آنان در شهرستان است .
لائینی در پایان با اشاره به ایجاد امنیت در منطقه آلوده عباس آباد متذکر شد: در جریان عباس آباد که به عنوان منطقه آلوده در سطح استان شناخته شده بود ، با هماهنگی و مشارکت دستگاه قضایی شهرستان و سایر مسئولان این منطقه از استان ، از چالش امنیتی و اجتماعی خارج شده و به نقطه سفید تبدیل شد.
۱۳۹۳/۷/۹ - ۲۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]