واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۷:۲۰ب.ظ)
3 درصد مردم ايران سنگ کليه دارند هفتمين کنگره انجمن اندويورولوژي و يورولاپاراسکوپي ايران با حضورمعاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و معاون آموزش و دبير شوراي آموزش پزشکي و تخصصي وزارت بهداشت و نيز جمعي از متخصصان و صاحبنظران اين رشته صبح روز چهارشنبه 9 مهر ماه در بيمارستان لبافي نژاد تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي گفت: سنگ کليه يک بيماري جدي در کشور و از شايع ترين دلايل مراجعه به اورژانس هاست؛ اين درحاليست که3 درصد مردم ايران مبتلا به سنگ کليه هستند که اين رقم رتبه ايران را جزو بالاترين ها در اين زمينه در دنيا قرار داده است.
دکتر رضا ملک زاده صبح روز چهارشنبه در مراسم افتتاحيه "هفتمين کنگره انجمن اندويورولوژي و يورولاپاراسکوپي ايران" با اعلام اين خبر افزود: با توجه به شيوع سنگ کليه در کشورو اينکه ابتلا به سنگ کليه سبب آسيب به اين عضو در مواردي از دست رفتن کليه ها مي شود و از سوي ديگر با وجود تربيت نيروي متخصص و فوق تخصصي در اين رشته، مساله شناخت دلايل ابتلا به اين قبيل سنگ ها و پيشگيري از آنها مي بايست در دستورکار قرار گيرد.
وي تصريح کرد: هر چند اجراي اين طرح پژوهشي نيازمند بودجه چندين ميلياردي است، اما در صورتي که انجمن اندويورولوژي و يورولاپاراسکوپي و مرکز تحقيقات بيمارستان لبافي نژاد در اين زمينه تمايل به انجام فعاليت هاي پژوهشي گسترده و دراز مدتي
داشته باشند، وزارت بهداشت از طرح هاي پژوهشي در اين حوزه حمايت مي کند.
دکتر ملک زاده با اشاره به اينکه فشار خون يکي از دلايل ابتلا به بيماري نارسايي کليه است، گفت: هم اينک 20 ميليون ايراني به فشار خون مبتلا هستند که 10 ميليون نفر از آنان از بيماري خود خبر ندارند.
وي افزود: 5 ميليون نفر از افرادي که از فشار خون خود خبر دارند، نيز درمان درست نمي گيرند و دو و نيم ميليون نفر از افرادي هم که درمان مي گيرند، فشار خونشان کنترل نمي شود که اين امر با توجه به وضعيت نارسايي کليه و بالا بودن آمار پيوندهاي کليه در کشور نيازمند مطالعه و بررسي است.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي خاطر نشان ساخت: با توجه به ديگر عوارض فشار خون از قبيل ناراحتي هاي قلبي و مغزي مي توان با انجام يک مطالعه در اين زمينه و برنامه ريزي براي کنترل فشار خون در کشور 5 تا 10 سال به عمر مبتلايان به فشار خون افزود.
وي ادامه داد: با توجه به افزايش سرطان ها در کشور و اينکه دو سرطان شايع مربوط به سرطان مثانه و پروستات در حوزه رشته اورولوژي است و از سوي ديگر اهميت بحث پيشگيري در اين دو حوزه به ويژه سرطان مثانه، ضرورت انجام تحقيقات گروهي و طرح هاي بزرگ در زمينه پيدا کردن راه هاي پيشگيري به شدت احساس مي شود.
دکتر ملک زاده تصريح کرد: با وجود تاکيد مسئولان عالي رتبه کشور به ويژه مقام معظم رهبري و رييس جمهور در زمينه حمايت از توسعه و پيشرفت علم و سرمايه گذاري در اين حوزه، متاسفانه طي يک سال گذشته سرمايه گذاري در اين حوزه به دليل کمبود بودجه با چالش روبرو شده است.
وي ادامه داد: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه قرار بود دو و نيم درصد از بودجه درآمد ناخالص ملي صرف تحقيقات شود که اين رقم مي بايست در سال آينده به 3 درصد مي رسيد؛ اين درحاليست که امسال بودجه مذکور تنها 4 دهم درصد بوده است.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي اظهار داشت: به جاي 10 – 11 هزار ميليارد بودجه در زمينه علم و فناوري 2 هزار و 300 ميليارد تومان تخصيص يافته که تنها 300 ميليارد آن به وزارت بهداشت تخصيص داده شده است.
وي با يادآوري اينکه يک سوم فعاليت هاي تحقيقاتي در وزارت بهداشت به ثبت مي رسد، گفت: طي جلسات متعددي که با مسئولان داشتيم، سعي شد تا از طريق آمار و ارقام اين مساله را توجيه کنيم که توسعه و پيشرفت هاي علمي نيازمند توسعه زيرساخت هاست که اين امر نيازمند بودجه است. همچنين با وجود فراهم بودن نيروي انساني کافي در اين زمينه آموزش و توسعه اين نيرو ها نيز نيازمند بودجه است.
لازم به ذکر است، هفتمين کنگره انجمن اندويورولوژي و يورولاپاراسکوپي ايران تا روز جمعه 11 مهر ماه به کار خود ادامه مي دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]