تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804413298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واکاوی دو جریان اصلی رسانه ای امریکا به مواضع کنشی روحانی در نیویورک


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واکاوی دو جریان اصلی رسانه ای امریکا به مواضع کنشی روحانی در نیویورک
بازتاب دومین حضور «حسن روحانی» در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قامت رییس جمهوری اسلامی ایران، نمایاننده بخشی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در عرصه دیپلماسی است.
آفتاب: اولین حضور روحانی در مجمع عمومی پارسال به دلیل نو منتخب بودن رییس جمهوری کشورمان مورد توجه بسیاری از ناظران قرار گرفت، اما در مجمع شصت و نهم، این نوع کنشگری و دستاوردهای سیاست خارجی ایران طی یک سال گذشته بود که نگاه جهانیان را به سوی رییس دولت تدبیر و امید معطوف کرد.

البته این فقط کیفیت و کمیت دیدارهای روحانی با دیگر رهبران حاضر در نیویورک نبود که نگاه ها را به خود معطوف داشت، بلکه سخنان رییس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل و نشست تغییرات آب و هوایی، گفت و گو با رسانه ها، دیدار با نخبگان عرصه های گوناگون، چهره های دانشگاهی، صاحبنظران، سرمایه گذاران و ... ایرانی و خارجی و نیز سخنرانی در اندیشکده های آمریکایی نیز مورد توجهی ویژه قرار گرفت.

به باور صاحبنظران، در سفر دوم روحانی به نیویورک، نوع ادبیاتی که در سخنان رییس جمهوری به کار گرفته شد، موجب شد تا ، مخاطبان فقط این سخنان را نشنوند بلکه به آن گوش فرادهند.

از این دیدگاه، سخنان روحانی به این دلیل توانست گوش جهانیان را به شنیدن جلب کند که متفاوت از رجزخوانی ها و حریف طلبی های پیشین بیان می شد.

به عبارتی دیگر، بیان سخنان هوشمندانه استدلال و منطق منطبق با واقعیت قابل ملموس در صحنه کنونی بین المللی منطقه ای و بکارگیری ادبیاتی خاص از سوی روحانی مقبول جامعه جهانی قرار گرفت و سبب شد تا فضای همیشگی ضد ایرانی که از سوی کانون هایی خاص ایجاد می شد بشکند.

براحتی می توان گفت فضای واکنشی ایران در صحنه بین الملل سال جاری به فضای کنشی هدفمند و پیشرو تبدیل شد

موضوعی مانند مقابله با افراط گرایی وخشونت که روحانی سال گذشته درمورد ان هشدار داد امروز بحران پیش روی کشورهای غربی و منطقه ای است

درحالی که ایران ایده مقابله با افراطی گری و تروریسم را درمجمع عمومی سال قبل مطرح و به تصویب سایر کشورها رساند و درطی یکسال اخیر تنها کشوری بود که اقدام عملی درمقابله با داعش بعنوان مهم ترین جریان افراطی انجام داد

در مورد گفت و گوهای رسانه ای رییس جمهوری در نیویورک باید گفت، سخنان رییسان جمهوری ما از «سیدمحمد خاتمی» گرفته تا «محمود احمدی نژاد» همواره مخاطبان خاص خود را داشته است. در طول سال های گذشته، برخی رسانه ها با توجه به نیاز این مخاطبان، به دنبال ایجاد جنجال و بهره جویی تبلیغاتی از سخنان رییسان جمهوری ایران بوده اند. با این حال، گفتمان دولت یازدهم در یک سال گذشته به شکلی بوده که مخاطبان عام تری را به سوی خود جلب کرده است. از همین رو، رسانه های گوناگون، از دیداری و شنیداری گرفته تا نوشتاری با در نظر گرفتن اهمیتی بسیار برای گفت و گو با رییس جمهوری ایران، از مدیران مسوول و سطح بالای خود برای این گفت و گو بهره جستند.

افزون بر آنچه گفته شد، بررسی بازتاب سخنان رییس جمهوری و نیز تحلیل هایی که در مورد حضور روحانی در نیویورک و به طور کلی دیپلماسی ایرانی در روزنامه های آمریکایی به چاپ رسید، نمایان کننده واقعیت هایی از سیاست ها و دستاوردهای خارجی دولت تدبیر و امدی طی یک سال گذشته است.

در این پیوند می توان به 2 جریان اصلی در روزنامه های آمریکایی اشاره کرد. یک دسته از روزنامه های آمریکایی همچون «وال استریت ژورنال»، «واشنگتن پست» و «واشنگتن تایمز» که در زمره روزنامه های نزدیک به جمهوری خواهان و نومحافظه کاران قرار می گیرند به کامیابی های تهران در عرصه سیاست خارجی اشاره کرده و به نوعی، سیاست دولت «باراک اوباما» رییس جمهوری دموکرات آمریکا را زیر تیغ انتقاد قرار داده اند.

روزنامه «وال استریت ژورنال» در هفتم مهرماه نوشت: دولتمردان آمریکایی در عرصه دیپلماسی با قواعدی بازی می کنند که ایران آن را طراحی و تنظیم کرده است. ایرانی ها در یک سال گذشته با هوشمندی توانسته اند در مسیر خروج از رکود قرار گیرند و تحریم ها را بی اثر سازند. در چنین شرایطی، حتی حاصل نشدن بهنگام توافق و تمدید گفت و گوهای هسته ای برای ایرانی ها کارساز خواهد بود.

«واشنگتن پست» نیز رویکرد دولت آمریکا در گفت و گو و تعامل با ایران را برآمده از یک راهبرد اشتباه توصیف و تاکید کرد: دولت واشنگتن به نوعی وارد گفت و گو با ایران شده که نمی تواند آن را ادامه ندهد و از آن شانه خالی کند.

در برابر، روزنامه های نزدیک به دموکرات ها همچون «نیویورک تایمز» و «لس آنجلس تایمز» با خاطرنشان ساختن قدرت ایران در منطقه، نادیده انگاشتن قدرت منطقه ای همچون ایران را تصمیمی نادرست قلمداد کرده اند.

در تحلیل این روزنامه ها آمده است: در محاسبه های آتی، واشنگتن در صورت نادیده گرفتن قدرت برتر ایران در منطقه با چالش های گوناگونی دست به گریبان خواهد شد.

نیویورک تایمز با اشاره به سخنان کنایه آمیز وزیرامورخارجه کشورمان که گفته بود «اگر ما هم از دولت اسلامی (داعش) پشتیبانی می کردیم در گفت و گوهای پاریس کرسی داشتیم»، ادبیات هوشمندانه مقام های ایرانی را از مولفه های مهم پیشبرد سیاست ها و اهداف تهران در عرصه خارجی برشمرده است.

در تحلیل این روزنامه ها، دیپلماسی دولت تدبیر و امید در مورد مسایل منطقه ای همچون بحران داعش و گفت و گوهای هسته ای موفقیت آمیز بوده و موجب تحول در وضعیت منطقه ای و بین المللی تهران شده است.

با توجه به آنچه گفته شد، سفر روحانی به نیویورک را می توان دستاوردی در عرصه دیپلماسی دانست که خود بار دیگر دستاوردهای یکساله سیاست خارجی دولت اعتدال را در یک سال گذشته نمایان تر ساخته است.



تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن