واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: فراز و نشیب های مرکز آموزش حوزه هنری خوزستان ، هنرجویان را سردرگم کرده است مرکز آموزش حوزه هنری خوزستان چند وقتی است که به دلیل نداشتن مکان آموزش تعطیل شده است. به گفته ی مدیریت این مرکز، سازمان بنیاد مستضعفان طی حکمی این مکان آموزشی را پلمپ کرده است. بر آن شدیم تا به روند آسیب های تعطیلی این مرکز آموزش بپردازیم.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۹ مهر ساعت 12:31
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری خوزستان، سیده فرزانه حسینی مدیر مرکز آموزش و پژوهش حوزه هنری خوزستان در گفتگویی با روابط عمومی حوزه به این آسیب ها پرداخته است. حسینی با گفتن این جملات به سوالات ما پاسخ گفت: بر دلیر مردان و دلیرزنان سرزمین آب و آفتاب آنانی که زلالی شان را از چشمه های آب و خاک وطن و بخشش و گرمای محبتشان را از آفتاب و گرمای آن به ارث بردند، درود می فرستم.
مردادماه سال 83 بود که فعالیت هایم را با حوزه هنری آغاز کردم، همیشه دنبال محیط امنی برای فعالیت بودم که هیچ جا را امن تر از حوزه هنری ندیدم.
فعالیت در حوزه هنری در گذشته به صورت سنتی بود اما امروز به حالت سیستماتیک تغییر پیدا کرده و جایگاه ها، دسته بندی اسناد و مدارک هنرجویان شکل اصولی تر پیدا کرد تا بتوانیم جوابگوی نیازهای افراد مرتبط با حوزه باشیم. از زمان راه اندازی مرکز آموزش، رایزنی با سازمان های دیگر شروع شد و به عنوان یک نهاد، جایگاه ویژه ای را از نظر اعتمادی نزد هنرجویان در سطح استان خوزستان به دست آورد.
بخش ویژه نمایش، هنرهای تصویری، ادبیات، موسیقی، هنرهای تجسمی و سینما است و چون اهداف حوزه مشخص است؛ طبق اهداف و سیاست های مرکز حوزه هنری به پیدا کردن استعدادهای جوان، جذب هنرجویان، آموزش و به کار گیری استعدادهای هنرمندان در تولید آثار فاخر دینی و اخلاقی پایه گذاری شد که این تعریف ها در سیاست گذاری ها و اساس نامه حوزه تدوین شده است و همچنان ادامه دارد.
شناساندن بچه هایی که استعداد دارند ولی شرایط معرفی به جامعه را ندارند.
قشر جوان بزرگترین آمالش این است که به جامعه شناسانده شود و معروف شود. به خاطر همین مرکز آموزش حوزه هنری هم این اقدام را کرده است. نتیجه ی آموزش ها هم بسیار خوب بوده چرا که هنرجویانی که با ما مرتبط بودند در شاخه های مختلف عکاسی، فیلمنامه نویسی، طراحی، نقاشی و خوشنویسی توانستند در جشنواره های مختلف مقام های داخلی و کشوری را کسب کنند اما این روزها بدترین آسیب به بخش آموزش وارد شده است.
مکانی که در اختیار مر کز آموزش بوده، متعلق به بنیاد مستضعفان است که این ارگان، فضای آموزش حوزه هنری را گرفته و آموزش های حوزه کمتر شده است.
تاثیر منفی زیادی بر فعالیت های حوزه گذاشته است، در آن زمان با فرماندار و آموزش و پرورش رایزنی کردیم تا بتوانیم فضای مناسبی را برای فعالیت خود داشته باشیم اما میسر نشد و نتیجه ای نگرفتیم.
هرچند که فضای خاصی برای آموزش فعالیت های فرهنگی نبود اما هنرجویان راغب بودند و اصرار می کردند که برایشان کلاس های آموزشی را برگزار کنیم؛ هنرجویان می گفتند حتا اگر توی پارک برای ما کلاس آموزشی برگزار کنید ما آنجا هم می آییم فقط حوزه هنری متولی برگزاری کلاس ها باشد.
بله. بخش آموزش در تیرماه 91 افتتاح شد و حدود شش تا هفت کلاس را در طول روز با تعداد مخاطب زیاد در رشته های مختلف برگزار می کردیم و هنرجویان توانستند در جشنواره های مختلف مقام بیاورند اما در آبان ماه 91 پس از 5 ماه فعالیت، فضای آموزشی دوباره توسط بنیاد مستضعفان پلمپ شد و تا به امروز فضای نگارخانه افسانه اشراق، به محل استقرار مدیر، پرسنل وهنرجویان و کلاس آموزشی تبدیل شد که البته بعضی از کلاس ها و رشته ها را همزمان با هم شروع می کنیم. به خاطر فضای باز نمی توانیم همزمان چند رشته ی موسیقی را با هم برگزار کنیم. و در روزهای خاص رشته ی موسیقی را برگزار می کنیم. کلاس هایی که به شکل گروهی برگزار می شود مثل عکاسی که ادوات و ابزار می خواهد، به خاطر پلمپ شدن برای ما قابل دسترسی نیستند و کلاس عکاسی را نتوانستیم برگزار کنیم. رشته های کارگردانی و فیلم نامه نویسی و بازیگری و نویسندگی که رشته های پرمخاطب هستند ، به دلیل این که کار گروهی است نیز نتوانستیم برگزار کنیم و فعالیت ما در شاخه هایی است که بیشتر به صورت انفرادی کار می شود، یعنی هنرجویان می نشینند و به صورت انفرادی به آنها آموزش داده می شود.
با تمام کمبودهایی که در نگارخانه اشراق وجود دارد و با توجه به این که به برخی ابزار و ادوات آموزش دسترسی نداریم، چون ابزار آموزش و حتا وسایل شخصی هنرجویان در مکانی است که بنیاد مستضعفان پلمپ کرده است و متاسفانه با پیگیریهایی هم که داشتیم، نتوانستیم تا الان نتیجه ای به دست بیاوریم.
الان شرایط دل انگیزی نیست اما با همین وجود هنرجویان با اصرار و عشق و علاقه ای که می ورزند، این نهایت بی مهری است که ما بخواهیم درِ این زمینه کوتاهی کنیم و درب نگارخانه اشراق را هم ببندیم، چون راحت ترین کار بستن درِ نگارخانه اشراق و فضای آموزشی حوزه است.
با توجه به این که اسناد و مدارک دسترسی نداریم ولی با شمه ای از اطلاعات اسناد موجود آمار تقریبی هنرجویان سال 91 تا 93 حدود 410 نفر که با افت هنرجو مواجه شدیم و 200 نفر هم از این تعداد در رشته های مختلف به این دلیل که وقفه ی شروع کلاس ها طولانی شد، انصراف داشتیم و هنرجویان قطع امید کردند اما همیشه پیگیر هستند و امیدوار که بخش آموزش همچون سابق بتواند فعالیت خود را ادامه دهد.
در شش ماه گذشته سال 93 حدود 100 نفر ثبت نامی داشتیم؛ چون هنرجویان در بخش های دوره ی مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته، از دوره قبل به دوره بعد راه پیدا می کنند و هنرجویان جدید اضافه می شوند، این باعث می شود که همیشه هنرجو داشته باشیم اما با توجه به شرایط موجود ما توانستیم کلاس های طراحی، نقاشی، رنگ و روغن، کاریکاتور، خوشنویسی و در موسیقی در شاخه سه تار فعالیت داریم.
بستن فضا یک خیانت بزرگی است. نه به عنوان یک مسئول به عنوان یک شهروند خوزستانی از مسئولان استان، فرماندار و از نماینده محترم ولی فقیه و استاندار محترم تقاضا دارم که به خواسته های مرکز آموزش حوزه هنری توجه ویژه داشته باشند، حوزه هنری یکی از فضاهای فرهنگی است و با توجه به این که شعار امسال هم با نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است، می طلبد که به این فضا توجه بیشتری شود .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]