واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۲۶ب.ظ)
معاون نظارت بر بهرهبرداري آبفاي کشور خبر داد: اجراي آييننامه تعيين صلاحيت پيمانکاران بهرهبرداري از تصفيهخانههاي آب و فاضلاب معاون نظارت بر بهرهبرداري شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور گفت: از اين پس پيمانکاراني ميتوانند در بخش بهرهبرداري از تصفيهخانههاي آب و فاضلاب وارد شوند که گواهينامه بهرهبرداري داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي وزارت نيرو، حميدرضا تشيعي با اشاره به محورهاي نقشه راه بخش بهرهبرداري شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: يکي از محورهاي مهم بحث مديريت تقاضاي آب کشور، بازچرخاني و استفاده مجدد از پساب تصفيهخانههاي فاضلاب و جايگزين کردن آن با منابع آب باکيفيتي است که هماکنون در بخش غيرشرب؛ بهويژه در صنعت و کشاورزي مصرف ميشود.
وي با بيان اينکه رويکرد شرکت مهندسي بهسازي و ارتقاي تصفيهخانههاي موجود در کشور است، افزود: هماکنون افزون بر 140 تصفيهخانه فاضلاب در کشور موجود است و مطالعه و اجراي عمليات ارتقا، در دستور کار شرکتهاي آب و فاضلاب قرار گرفته است؛ همچنين طرح کلان استفاده از فناوريهاي نوين در ارتقاي تصفيهخانهها و استفاده مجدد از پساب نيز با همکاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در دست انجام است که اميدواريم هر چه زودتر به نتيجه برسد.
تشيعي با اشاره به گستردگي طرحهاي توسعه فاضلاب در کشور گفت: در احداث تصفيهخانههاي جديد در تعامل با معاونت برنامهريزي و توسعه شرکت ضمن در نظر گرفتن راندمان بالاي تصفيه و هزينه نگهداري و تعميرات کم، ساخت سامانههايي در دستور کار قرار دارد که بتواند پساب با کيفيت و قابليت استفاده مجدد توليد شود.
وي ادامه داد: در بخش روستايي با توجه کمبود نيروي انساني و محدود بودن جمعيت تحت پوشش از روشهاي تصفيه ارزانتر همچون وتلند استفاده ميشود تا از پساب توليد شده بتوان در تامين آب زمينهاي کشاورزي استفاده کرد.
معاون نظارت بر بهرهبرداري شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور با اشاره به اهميت بهرهبرداري و نگهداري از تأسيسات تصفيه گفت: با توجه به هزينههاي بسيار بالاي ساخت تصفيهخانههاي فاضلاب، هر تصفيهخانه بايد حداقل 30 سال در چرخه قرار داشته باشد و اگر در اين مدت بهرهبرداري مناسبي از تصفيهخانه انجام نشود تأسيسات در زمان کمتري مستهلک شده و آسيب خواهد ديد.
وي افزود: با توجه به سياست دولت مبني بر برونسپاري بخشي از مسووليتهاي صنعت آب و فاضلاب، در روند واگذاري بهرهبرداري از اين تصفيهها به بخش خصوصي بايد پيمانکار واجد صلاحيت استفاده شود؛ از دو سال پيش تدوين آييننامه تعيين صلاحيت پيمانکاران بهرهبرداري تصفيهخانهها و شبکههاي فاضلاب تهيه و سال گذشته توسط وزارت نيرو ابلاغ شد.
تشيعي با بيان اينکه هماکنون افزون بر 40 پيمانکار متقاضي فعاليت در بخش فاضلاب هستند و تعيين صلاحيت شدهاند، گفت: از بخش خصوصي فقط پيمانکاراني ميتوانند در اين بخش وارد شوند که گواهينامه بهرهبرداري از شبکه و تصفيهخانههاي فاضلاب را داشته باشند، وضعيت اين پيمانکاران در هر سال بازنگري ميشود و طبق دستورالعمل دقيقي با در نظر گرفتن نيروي انساني، امکانات، سابقه فعاليت و ديگر شاخصهاي مؤثر اين پيمانکاران رتبهبندي ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]