واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۴۴ق.ظ)
موج گزارش مي دهد؛ سخنراني تاريخي «فرناندز»؛ هم افشاگري، هم عذر خواهي گروه سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سخنان رئيس جمهور آرژانتين در مجمع عمومي سازمان ملل که در آن دخالت جمهوري اسلامي ايران را در انفجارهاي بوئنوس آيرس در سال ۱۹۹۴ ميلادي رد و از نظام سوريه و حزب الله لبنان و غزه حمايت کرد باعث خشم بسياري از مقامات سياسي و رسانههايي شد که تا کنون از مواضع غرب به خصوص آمريکا در اين مورد حمايت مي کردند.
انفجار مرکز همياري يهوديان واقعهاي تروريستي در ۱۸ ژوئيه ۱۹۹۴ برابر با ۲۷ تير ۱۳۷۳ بود که در جريان آن ۸۵ نفر از يهودي تباران آرژانتيني كشته و بيش از دويست نفر زخمي شدند. در آن زمان دولت آرژانتين مدعي شد که دستور و نقشه ضربه زدن به بزرگترين مرکز اقليت يهودي در آمريکاي لاتين در تهران کشيده شده و مسئوليت اجراي طرح عمليات به ستاد ويژه عمليات حزب الله لبنان وابستهاست، سپرده شده بود.
اما بلافاصله جمهوري اسلامي اين اتهامات را تكذيب كرد و هيچ مدرکي نيز مبني بر دخالت جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص ارائه نشد و ايران با فاسد خواندن سيستم قضايي آرژانتين، موضوع را توطئهاي سياسي تلقي ميکنند.
در سال 1994 يعني در سالي كه حادثه آميا به وقوع پيوست رئيس جمهور آرژانتين "کارلوس سائول منم" بود. منم از اسلاف عرب تبارهاي مهاجر به آرژانتين بود که نام وي معرب کلمه عربي منعم است. حکومت اين فرد يکي از سياهترين دوران و فاسدترين مقاطع تاريخ سياسي آرژانتين به شمار مي رود. منم هويت و شخصيت خود و کشور بزرگ آرژانتين را وابسته به تاييدات آمريکا و اسرائيل کرده و رفتار وي اين کشور غني آمريکاي جنوبي را نه تنها از نظر اقتصادي ورشکسته شده و از همسايگان خود در توسعه عقب بيفتد بلكه به عنوان بزرگترين مقروض دنيا معرفي شود بلکه آرژانتين را از نظر سياسي به جايي هدايت کرد که به صورت نامحسوس عملا در اشغال امپرياليسم و صهيونيسم درآمد.
تهمت هاي دولت آرژانتين به همان سال قطع نشد و در سال 88 نيز "کرچنر" رئيس جمهور وقت آرژانتين از جامعه جهاني براي اينکه ايران وادار به تسليم و استرداد مقامات ارشد خود به دولت آرژانتين جهت محاکمه شود کمک خواست. سال بعد (1389) هم خانم کرچنر همسر وي که به جاي او کرسي رياست جمهوري آرژانتين را در دست گرفته بود از کشورهاي ثالث خواست که در اين زمينه پا درمياني کرده و دادگاه هايي را براي محاکمه افراد مظنون ايراني بر پا کنند.
اتهام زني ها از يک سو و ضعف ديپلماتيک وزارت خارجه ايران باعث شد که افکار عمومي ايران نسبت به اين مسئله واکنش نشان دهد که ايران بايد يک بار براي هميشه از موضع اقتدار وارد اين موضوع شود و در دادگاه هاي بين المللي از اين اتهام زني مقامات آرژانتين شکايت کند و حتي بسيار مناسب بود که احمدي نژاد هم در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل و در مصاحبه هاي خود در نيويورک اشاره اي به اين موضوع مي کرد تا گستاخي مقامات آرژانتيني ادامه پيدا نکند .
با اين حال امسال در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل اتفاقي تاريخي بوقوع پيوست که براي دولت ايران بسيار خوش يمن بود. "کريستينا فرناندز" رئيس جمهور آرژانتين در سخنراني خود در سازمان ملل گفت: "يکسال است که شما نظام اسد را نظام تروريست مي دانيد. شما از مخالفاني که ما آنها را انقلابيون مي دانستيم حمايت مي کنيد و امروز براي مهار انقلابيوني گردهم آمدهايم که روشن شده است آنها تروريست هستند و بيشتر آنان در شبکههاي تروريستي عضويت دارند و از افراط گرايي به افراط گرايي هرچه بيشتر منتقل شده اند."
اين سخنراني کريستينا فرناندز در سازمان ملل به منزله انفجار بمب بود. فرناندز در سخنراني خود افزود: "نام حزب الله لبنان پيش از اين در فهرست سازمانهاي تروريستي گنجانده شده بود و روشن شده است حزب الله يک حزب بزرگ و به رسميت شناخته شده در لبنان است.
رئيس جمهور آرژانتين گفت: "شما ايران را در پي انفجاري که در سفارت اسرائيل در بوئنوس آيرس در سال ۱۹۹۴ ميلادي رخ داد متهم کرديد و تحقيقاتي که ما انجام داديم دخالت ايران را در اين انفجار تأييد نکرد."
وي تصريح کرد: "شما قطعنامه جنگ با القاعده را پس از حوادث يازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادي صادر کرديد، مجوز ورود ( نظامي) به چندين کشور را داديد و مردمان آنها مانند عراق و افغانستان به اين بهانه کشته شدند در حالي که اين دو کشور همچنان از تروريسم رنج مي برند!"
رئيس جمهور آرژانتين افزود: "با بمباران غزه، عمق و شدت فاجعه اي که اسرائيل مرتکب شد روشن شد، شمار زيادي از فلسطينيان قرباني شدند در حالي که شما به موشکهايي که به اسرائيل اصابت کرد اهميت داديد و موشکهايي هم که به اسرائيل اصابت کرد تأثيري نداشت و خساراتي در آنجا به بار نياورد."
فرناندز گفت: "امروز اينجا هستيم تا يک قطعنامه بين المللي درباره مجرم دانستن گروه «داعش» و مقابله با آن صادر شود در حالي که داعش مورد حمايت چند کشور شناخته شده است و شما بهتر از ديگران آنها را مي شناسيد و داعش هم پيمان برخي قدرتهاي بزرگ عضو شوراي امنيت سازمان ملل متحد است !"
در اين ميان برخي شبکه هاي تلويزيوني ماهواره اي از پخش مستقيم اين سخنراني خودداري و ترجمه آن را قطع کردند اما شبکههاي اجتماعي به طور گسترده سخنراني "کريستينا فرناندز دي کرشنر" را منتشر کردهاند تا افکار عمومي دنيا متوجه اتهام زني هاي بي مورد تندروهاي آمريکا، شرکاي صهيونيستي و وابستگانشان باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]