محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843300548
مهاجرت تولیدکنندگان پوشاک به ترکیه
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مهاجرت تولیدکنندگان پوشاک به ترکیه
پس از گزارشهای مکرر سالانه فرار مغزها و نخبگان از کشور، اکنون نوبت به درج اخبار مهاجرت نیروی کار ماهر تولید پوشاک رسیده است. بررسی بازار تهران نشان میدهد پس از یک دوره افت دوساله، مجددا قاچاق پوشاک رونق گرفته و بهسرعت در حال رشد است. صورتمساله بسیار ساده است؛ تولید کالا توسط نیروی کار مهاجر در خارج از مرزها انجام شده و سپس قاچاقچیان آن را به داخل وارد میکنند و از طریق شبکه پخش پوشاک در سطح کشور توزیع میشود.
جام جم سرا: اما درک اینکه چرا این فعالیت اقتصادی در داخل کشور انجام نشده و با هزینه بالاتر نیروی کار و ریسک قاچاق چگونه امکان دارد تولید در ترکیه از نظر اقتصادی دارای مزیت رقابتی باشد، کمی دشوار است.
تحقیقات، طراحی و تولید کالای تکنولوژی بالا نیازمند سالها سرمایهگذاری و ایجاد زیرساختارها و شبکههای علمی و آزمایشگاههای پیشرفته و بسیاری عوامل مهم دیگر است که بالطبع برای نیروی انسانی نخبه مهاجرت به خارج از کشور را جذاب میکند، اما چه رخ داده است که در روند مهاجرت ثروتهای انسانی، نیروی کار ماهر ایرانی هم باید برای انجام فعالیت مولد به خارج از کشور برود، آن هم در صنعتی با سرمایهبری و تکنولوژی پایین که عوامل رشد و توسعه آن تا حدی وجود داشته و در صورت نیاز ایجاد هزینه و زمان بالایی را نمیطلبد.
نکته مهمتر اینکه بخش مهمی از تولیدات این نیروی کار، مورد نیاز مردم بوده و به کشور قاچاق میشود. لذا بدیهی است هیچگونه علتی جز فضای کسب و کار نامساعد و ضدتولید عامل خروج فعالیتهای تولیدی با سطح تکنولوژی پایین و کسبوکارهای نه چندان پیچیده (به همراه نیروی کار آنها) نمیشود.
از سال1358 امواج مصادره کارخانجات و واحدهای صنعتی بزرگ دامنگیر اکثریت قریب به اتفاق صنایع موفق نساجی و پوشاک داخلی نیز شد که پس از طی دوران جنگ، به تدریج آثار سوءمدیریت مدیران انتصابی آشکار و کارخانجات بزرگ نساجی کشور به زیاندهی کشیده شدند. در بحران دهه 70شمسی صنایع نساجی، مسوولان و مدیران وقت بهجای پذیرش اشتباهات، برای سلب مسوولیت و توجیه خطاهای خود با طرح ادعای واهی عقبماندهبودن صنعت نساجی، گناه را به گردن صنعت انداختند. در همین حال کشورهای دیگر از قبیل ترکیه و چین با حمایت و سرمایهگذاری در نساجی و پوشاک، پایههای صنعتی اشتغالزا و صادراتی خود را بنیان نهادند.
در کنار اضمحلال صنایع و برندهای نساجی کشور، در نظر نداشتن نیازهای طبیعی جامعه برای تامین پوشش مناسب و مطلوب و بهرسمیتنشناختن صنعت مــد بهعنوان نیروی محرکه تولید پوشاک منجر به پاککردن صورتمساله و نادیدهگرفتن آن شد و صنعت مهم پوشاک که در اغلب کشورهای منطقه، اسلامی و حتی توسعه یافته مورد توجه جدی قرار داشته و نقش مهمی را در اقتصاد آنها ایفا میکند، نهتنها بهعنوان یک صنعت به رسمیت شناخته نشد، بلکه بدون هیچ متولی و حمایتی به شکلهای گوناگون تضعیف شد. آمارهای رسمی حاکی از این است در حالی که کل صنایع کشور طی 20سال گذشته بیش از سهبرابر رشد داشته، صنعت پوشاک به اندازه یکسوم قبل کوچک شده است.
طی دهه اخیر در حالی که نرخ برابری ارز 40درصد افزایش یافت، دستمزدها 5/8 برابر شد و هزینههای تولید 3/9 برابر بالا رفت. تثبیت نسبی نرخ دلار و توام با آن افزایش شدید دستمزدها و هزینهها و از طرفی ثبات نسبی بهای پوشاک در جهان، بیتردید مهمترین علت کاهش قدرت رقابتی تولیدکنندگان داخلی و بیش از همه صنایع اشتغالزای نساجی و پوشاک شد.
واردات پوشاک کشور (رسمی، مناطق آزاد، بازارچههای مرزی، چمدانی و قاچاق) در سال۱۳۹۰ به بیش از ششمیلیارددلار (70درصد مصرف داخلی) بالغ شد. مطالعات انجامشده حاکی از این است که سیل واردات پوشاک منجر به ازدسترفتن حدود یکمیلیون شغل در کشور شده است.
پس از یکدهه روند نزولی صنعت، افزایش نرخ ارز در سال1391 و بالطبع افزایش بهای پوشاک وارداتی، فرصتی دوباره به صنایع نساجی و پوشاک کشور داد و توزیعکنندگان پوشاک بهجای سفارش تولیدات به تولیدکنندگان در چین و ترکیه، به تولید داخل رو آوردند. اما دوباره طی دوسال اخیر با توجه به کاهش نرخ تبدیل ارز، افزایش 50درصدی هزینههای تولید و ثبات قیمت پوشاک در بازارهای جهانی، صنایع پوشاک حدود 30 تا 40درصد از قدرت رقابتی خود را نسبت به کالای وارداتی از دست دادند.
رشد قاچاق پوشاک و از طرفی رکود بازار داخلی، موجب شد تا واحدهای تولیدی نساجی و پوشاک با زیاندهی مواجه شده و با کاهش تولید و تعطیلی واحدها و بیکاری کارگران آنها در سالجاری روبهرو شویم. در شرایطی که اغلب صنایع کشور مانند خودروسازی حتی تاب تحمل تعرفههای موثر واردات دو تا سهبرابر منسوجات و پوشاک را ندارند، هماکنون قاچاقچیان با ۲۰درصد هزینه، پوشاک را از مبدا استانبول در تهران تحویل میگیرند که با احتساب هزینه حمل و مالیات بر ارزش افزوده اعمالی بر واردات رسمی، تعرفه موثر در حدود پنجدرصد محاسبه میشود.
در اغلب کشورهای جهان تعرفههای وارداتی منسوجات و بهویژه پوشاک بیش از اقلام دیگر است. بهعنوان مثال در آمریکا حدود 10برابر متوسط کل تعرفهها (تا ۳۲درصد) و در چین بین ۱۴ تا ۲۵درصد است. از سوی دیگر در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی با کمبود شدید نقدینگی روبهرو هستند، صادرکنندگان منسوجات و پوشاک در کشورهای همسایه اقدام به فروش مدتدار تا ششماه به خریداران ایرانی میکنند.
قدرت و سرعت عمل قاچاقچیان موجب شده تا هرنوع پوشاک را در استانبول تحویل گرفته و ظرف مدت کمتر از دو هفته در تهران تحویل دهند.
سوال این است: چه قدرت و نیرویی حامی پدیده شوم قاچاق منسوجات و پوشاک است که همچنان مانع از توقف روند مخرب آن میشود؟ اگر مرزهای غربی و جنوبی کشور صدها کیلومتر امتداد دارند و کنترل آنها مشکل و هزینهبر است، مسیر حمل محمولههای قاچاق از مرزهای جنوبی و غربی به تهران نیز صدهاکیلومتر طول داشته و دهها پست بازرسی نیروی انتظامی در طول مسیر آنها استقرار یافته و از طرفی مراکز توزیع کالای قاچاق در قلب تهران واقع شدهاند. اگر سازمانهای ذیربط در امر مبارزه با قاچاق، اندکی همت و جدیت به خرج داده و هزینه قاچاق را برای قاچاقچیان بالا میبردند، هیچگاه یک صنعت مهم و اشتغالزا چنین ضعیف و مضمحل نمیشد. در مجموع موارد مزبور بههمراه عوامل عمومی نامساعد فضای کسبوکار و تولید، تضعیف توان تولیدی، مالی، طراحی، فنی و مدیریتی بخش پوشاک و در کنار آن ضعف عرضه مواد اولیه (پارچه و خرج کار) متنوع و مورد نیاز با کیفیت و بهای مناسب و مشکلات زنجیره عرضه، افت قدرت رقابتی را بهدنبال داشته که درنهایت منجر به عدمتوان جذب و تامین نیروی کار شده است.
در کنار اضمحلال تدریجی و خاموش صنعت پوشاک و رشد قاچاق و بهتبع آن نفوذ خردهفرهنگهای غربی و حتی نامطلوب، نحوه پوشش مردم به یکی از دغدغههای مهم و اصلی بسیاری از مسوولان تبدیل شده و هرروز تیرهای اتهام به سویی نشانه گرفته میشود. چرا و به چه دلیل باوجود توان بسیار بالای اجرایی و اطلاعاتی نیروهای ذیربط و بهخصوص قوهقضاییه و نیروهای انتظامی که بیش از دیگران دغدغه پوشش مردم را دارند، صرفنظر از ضربات و لطمات اقتصادی، جلوی هجوم فرهنگی کالای قاچاق پوشاک گرفته نمیشود.
اگر دستاندرکاران ذیربط اندکی از تلاش و توجهی را که برای برخورد با محصول سیاستگذاریها و اقدامات پراشتباه در بخش پوشاک یعنی معضل پوشش مبذول میکنند، صرف مقابله با قاچاق و حمایت از صنعت پوشاک که دارای بالاترین اشتغالزایی با کمترین سرمایهگذاری است کنند، ضمن ایجاد اشتغال و امکان صادرات و رشد اقتصاد ملی، بیتردید رشد صنعت و در کنار آن شکوفایی هنر و خلاقیت طراحی ملی در زمینه البسه، بسیاری از مسایل موجود را سامان خواهد داد.(احسان سلطانی - پژوهشگر/شرق) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
دوشنبه 7 مهر 1393 10:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
مهاجرت خیاطان ایرانی به ترکیه و چین
مهاجرت خیاطان ایرانی به ترکیه و چینتاریخ انتشار سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۱۳ بعد از مهاجرت کارشناسان نفتی ایرانی حالا موج تازهای از خروج تولیدکنندگان پوشاک از کشور آغاز شده است سیل گسترده قاچاق پوشاک نو و دست دوم به کشور و افزایش هزینههای تولید حالا کار در ایمهاجرت 70 هزار کرد به ترکیه
مهاجرت 70 هزار کرد به ترکیه مهاجرت 70 هزار شهروند کرد به ترکیه و کنترل ارتش سوریه بر منطقه عدرا در نزدیکی دمشق از جمله خبرهای امنیتی سوریه به شمار می رود مهر مهاجرت 70 هزار شهروند کرد به ترکیه و کنترل ارتش سوریه بر منطقه عدرا در نزدیکی دمشق از جمله خبرهای امنیتی سوریه به شمار ملزوم تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان صنعتی پوشاک
نصرالهی مطرح کرد لزوم تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان صنعتی پوشاک مديرکل دفتر صنايع نساجی و پوشاک گفت بايد زمينه برای رشد صنعت پوشاک بخصوص در حوزه زنان فراهم شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شاتا گلناز نصرالهي در نشست تشکيل کارگروه پوشاک که با حضور پيشکسوتان صنعمهاجرت 70 هزار کرد به ترکیه/کنترل ارتش سوریه بر منطقه عدرا
بین الملل آفریقا و خاورمیانه اخبار سوریه مهاجرت 70 هزار کرد به ترکیه کنترل ارتش سوریه بر منطقه عدرا مهاجرت 70 هزار شهروند کرد به ترکیه و کنترل ارتش سوریه بر منطقه عدرا در نزدیکی دمشق از جمله خبرهای امنیتی سوریه به شمار می رود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره سازمان مچهارمین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری ایران و ترکیه برگزار می شود
چهارمین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری ایران و ترکیه برگزار می شود تهران-ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه اعلام کرد چهارمین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری ایران و ترکیه از 22 مهرماه جاری به مدت دو روز در آنکارا برگزار می شود به گزارش ایرنا علیرضا بیگدلی در صفحه شختولیدکنندگان قزل آلا بچه ماهی را از مراکز معتبر خریداری کنند
سرپرست بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری آبزیان توصیه کرد تولیدکنندگان قزل آلا بچه ماهی را از مراکز معتبر خریداری کنند تهران - ایرنا - سرپرست بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد تولید کنندگان قزل آلا بچه ماهی را از مراکز معتبر و تحت نظر سازانزوای سیاسی ترکیه در منطقه و جهان
انزوای سیاسی ترکیه در منطقه و جهان آنکارا- ایرنا- گرایش ترکیه از سیاست رفع تنش با همسایگان تبدیل به تنش زایی با آن ها و موجب انزوای سیاسی این کشور در منطقه و جهان شده است کارشناسان عقیده دارند که ترکیه در شرایط کنونی با ایجاد تنش با کشورهای همسایه به وضعیتی دچار شده که حتی اقلیماعلام طرح عمل سه مرحله اي ترکيه براي عضويت در اتحاديه اروپا
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۸ق ظ اعلام طرح عمل سه مرحله اي ترکيه براي عضويت در اتحاديه اروپا معاون نخست وزير ترکيه طرح عمل سه مرحله اي براي عضويت اين کشور در اتحاديه اروپا را اعلام کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج بولنت آرينچ معاون نخست وزير ترکيه ديروز پس از اجلاس هيئت وزعم تمایل ترکیه، ضربهای به ائتلاف آمریکا علیه داعش
چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ زمانی که واشنگتن کمپین بمباران علیه داعش را در سوریه آغاز کند به احتمال زیاد از جانب ترکیه که یکی از متحدان نزدیک آمریکا در این منطقه است با بیرغبتی مواجه خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز بیتمایلیدادگاه حقوق بشر اروپا خواهان انتخابی شدن دروس دینی در ترکیه شد
دادگاه حقوق بشر اروپا خواهان انتخابی شدن دروس دینی در ترکیه شد آنکارا - ایرنا - دادگاه حقوق بشر اروپا در پی شکایت برخی اتباع ترکیه خواستار انتخابی شدن دروس تعلیمات دینی در این کشور شد به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از منابع خبری ترکیه حکم دادگاه حقوق بشر اروپا در پی شکایخانه دار شدن در ایران سخت تر از هند و ترکیه!
خانه دار شدن در ایران سخت تر از هند و ترکیه نحوه خرید مسکن در هر کشوری متفاوت است این عمل نوعی سرمایهگذاری اقتصادی محسوب میشود که روندهای متعددی دارد روزنامه شهروند نحوه خرید مسکن در هر کشوری متفاوت است این عمل نوعی سرمایهگذاری اقتصادی محسوب میشود که روندهای متعددی داراعلام خواهر خواندگی دوشهر ارومیه وارزروم ترکیه
ارومیه اعلام خواهر خواندگی دوشهر ارومیه وارزروم ترکیه در دیدار بین دو شهردار ارزروم ترکیه و ارومیه این دو شهر به عنوان خواهر خواندگی معرفی شدند به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه مهندس محمد حضرت پور ضمن تبریک انتصاب محمت سکمن به عنوان شهردار ارزروم و پیروزی اردوغان در انتسریال ترکیهای «مارمولک» با اقتباس از فیلم تبریزی
سریال ترکیهای مارمولک با اقتباس از فیلم تبریزی مخاطبان شبکه ای تی وی ترکیه این روزها شاهد پخش تیزرهایی از سریال جدید این شبکه به نام مارمولک هستند به گزارش نامه نیوز مخاطبان شبکه ای تی وی ترکیه این روزها شاهد پخش تیزرهایی از سریال جدید این شبکه به نام مارمولک هستندقبادی به فارس گفت استقبال از طرحهای ایرانی باوجود برخی تصاویر نامتعارف در نمایشگاه/ نیاز جدی تولیدکنندگان فر
قبادی به فارس گفتاستقبال از طرحهای ایرانی باوجود برخی تصاویر نامتعارف در نمایشگاه نیاز جدی تولیدکنندگان فرهنگی به حمایت دولتدبیر کارگروه مد و لباس کشور بر لزوم حمایت جدی دولت از تولیدکنندگان محصولات فرهنگی به ویژه لوازمالتحریر تأکید کرد و گفت استقبال از تصاویر اسلامی ایرانهلاکت 3 سرکرده و چندین تن از اعضای یک گروهک تروریبستی در سوریه/ انتقال سرکرده جبهه ثوار سوریه به ترکیه برای مع
هلاکت 3 سرکرده و چندین تن از اعضای یک گروهک تروریبستی در سوریه انتقال سرکرده جبهه ثوار سوریه به ترکیه برای معالجه در حمله هواپیماهای جنگنده سوریه به پایگاه های افراد مسلح در حومه ادلب بیست تن از جمله سه نفر از سران این تروریست ها به هلاکت رسیدند به گزارش سرويس بينالمللسریال ترکیهای «مارمولک» با اقتباس از فیلم تبریزی |اخبار ایران و جهان
سریال ترکیهای مارمولک با اقتباس از فیلم تبریزی مخاطبان شبکه ای تی وی ترکیه این روزها شاهد پخش تیزرهایی از سریال جدید این شبکه به نام مارمولک هستند کد خبر ۴۳۵۰۳۴ تاریخ انتشار ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ - 17 September 2014 مخاطبان شبکه ای تی وی ترکیه این روزها شاهد پخش تیزاقتباس شبکه«ای تی وی» ترکیه از «مارمولک» تبریزی
اقتباس شبکه ای تی وی ترکیه از مارمولک تبریزی مخاطبان شبکه ای تی وی ترکیه این روزها شاهد پخش تیزرهایی از سریال جدید این شبکه به نام مارمولک هستند سریالی که به گزارش روزنامه وطن ترکیه با اقتباس از فیلم مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی که درسال ٨٢ ساخته شد و حواشی بسیار-
گوناگون
پربازدیدترینها