واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مهر ۱۳۹۳ (۰:۲۸ق.ظ)
برگزاري نخستين همايش"اکو توريسم و غارها"در محوطه غار نخجير حسيني مکارم به طبيعتگردي به عنوان يکي از انواع گردشگري اشاره کرد و گفت: 30 درصد از گردشگران دنيا طبيعتگردان هستند، اما؛ در ايران با وجود پتانسيل هاي موجود طبيعت گردي، از جمله غارها، 13 درصد از گردشگران ورودي طبيعتگرد هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين همايش اکو توريسم و غارها، حفاظت و بهره برداري پايدار با مشارکت جوامع محلي جمعه 4 مرداد با حضور جمعي از معاونان و مديران سازمان ميراث فرهنگي، سازمان محيط زيست، سازمان جنگل ها و مراتع و همچنين مسوولان استان مرکزي در محوطه غار چال نخجير به عنوان پايلوت برگزاري روز غار پاک برگزار شد.
در اين مراسم که به مناسبت روز غار پاک و از سوي اداره کل کميته هاي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و با همکاري انجمن غار و غارشناسي ايران برگزار شد غار نخجير در استان مرکزي به عنوان پايلوت پاکسازي يکصد غار در سراسر کشور به طور همزمان قرار گرفت.
سميعاله حسيني مکارم، معاون توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، در نخستين همايش اکو توريسم و غارها، حفاظت و بهره برداري پايدار با مشارکت جوامع محلي اظهار کرد: حرکت اداره کل کميته هاي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي با کمک سمن ها و انجمن ها در خصوص برگزاري اين همايش در شرف روز جهاني جهانگردي قابل تقدير است.
وي افزود: صنعت گردشگري در ابعاد اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي و آثار خوبي که دارد امروز در دنيا قابل توجه است.
وي با بيان اينکه بيش از 50 کشور جهان سرلوحه توسعه خود را با گردشگري ارتباط دادند، خاطرنشان کرد: درآمد امروز گردشگري جهان به حدي است که بيشتر کشورها در برنامه توسعه خود به گردشگري اهميت مي دهند.
حسيني مکارم گفت: حدود 10 درصد از توليد ناخالص داخلي جهان از گردشگري حاصل ميشود، نزديک به 11 درصد از اشتغال دنيا نيز از طريق گردشگري است. توسعه گردشگري در سياست و فرهنگ آنقدر تأثير دارد که بسياري از کشورها به اين نتيجه رسيدهاند که از آن به صلح و امنيت برسند.
او به تکميل 100 درصد ظرفيت هتلهاي استانهايي مثل فارس، اصفهان و يزد به دليل استقبال زياد گردشگران خارجي اشاره کرد و يادآور شد: ميتوان با گردشگري بحران اقتصاد و اشتغال را حل کرد.
حسيني مکارم در ادامه به طبيعتگردي به عنوان يکي از انواع گردشگري اشاره کرد و گفت: 30 درصد از گردشگران دنيا طبيعتگردان هستند، اما؛ در ايران با وجود پتانسيل هاي موجود طبيعت گردي از جمله غارها، 13 درصد از گردشگران ورودي طبيعتگرد هستند.
وي تأکيد کرد: يکي از اهداف اين است که سهم گردشگري را در گام اول به 30 درصد و در گام دوم به 50 درصد برسانيم.
وي در ادامه گفت: غار چالنخجير به ثبت ملي رسيده، اما؛ اميدواريم سازمان ميراث فرهنگي مقدماتي را فراهم کند تا بتوانيم اين غار را به ثبت جهاني برسانيم.
جواد نظام دوست رئيس انجمن غار و غارشناسي ايران نيز در اين همايش گفت: انجمن ها و سمن ها بازوان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و محيط زيست هستند که مي توانند در حوزه گردشگري و توسعه آن مؤثر باشند.
وي با بيان اينکه انجمن غار و غار شناسي ايران اقدامات بزرگي را در سطح ملي و بين المللي انجام داده است، خاطر نشان کرد: سال گذشته ايران بعد از 70 سال به اتحاديه غارشناسي جهان پيوست.
وي با تأکيد بر حفظ غارها و توجه به آنها به عنوان مواهب الهي افزود: غار نخجير سرچشمه آب شيرين شهرهاي نراق و دليجان بوده است.
رئيس انجمن غار و غارشناسي ايران درخصوص پاکسازي يکصد غار که به طور همزمان در سراسر کشور انجام ميشود، گفت: براي پاک کردن نمادين هر يک از غارها به بيش از 20 نيرو نياز است، ولي؛ امروز دست کم 2000 نفر با انجام اين کار به گردشگران اعلام ميکنند غارها پديدههايي حساس هستند.
زند وکيلي، معاون عمراني استانداري استان مرکزي، در نخستين همايش اکو توريسم و غارها، حفاظت و بهره برداري پايدار با مشارکت جوامع محلي گفت: ارگان هايي مانند منابع طبيعي، ميراث فرهنگي، امور آب و... مرتبط با حفاظت و بهره برداري از غار و استفاده بهينه از آن هستند.
وي افزود: بر اساس آمار کارگروه غار استان مرکزي 75 غار در استان مرکزي وجود دارد و ما نيازمند استفاده بهينه و حفاظت و رعايت حرايم غارها و حفظ اين موهبتها براي نسل آينده هستيم.
وي خاطرنشان کرد: غار نخجير از بهترين و زيباترين غارهاي کشور با قابليت هاي خاص زمين شناسي و نزديکي به قطب جمعيتي 5 ميليون نفري است که آن را به يکي از مهمترين قطب هاي گردشگري کشور تبديل کرده است.
زند وکيلي يادآور شد: ظاهرا بين بحث هاي محيط زيست و بهرهبرداريهاي گردشگري تعارض وجود دارد و هنر ما مسوولان و تشکلهاي مردمي حرکت صحيح در اين مدار است؛ اگر بخواهيم فقط از منابع طبيعي حفاظت کنيم کاري عبث انجام دادهايم، اگر هم فقط استفاده دانشگاهي داشته باشيم هدفمان تأمين نميشود و اگر استفاده بيرويه باشد اين فرصت در چند سال زائل ميشود؛ پس بنابراين بايد حرکتي درست با بهره برداري درست داشت.
در پايان اين همايش عمليات نمادين پاکسازي غار نخجير توسط خبرنگاران و غارنوردان برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]