واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اصول بهداشت ارتوپدی تشریح شد
کد خبر: ۴۳۸۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳ - 28 September 2014
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران داشتن وزن مناسب، ورزش و تحرک کافی و تغذیه سالم را 3 عامل مهم و تأثیرگذار برای پیشگیری از ابتلا به عوارض ارتوپدی توصیف کرد.
به گزارش فارس، غلامعلی عکاشه در نشست خبری بیست و دومین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران با برشمردن بیماریهای استخوانی، بیماریهای ارتوپدی و حوادث ارتوپدی به عنوان عوارض استخوانی، وزن مناسب، ورزش و تغذیه سالم را عوامل پیشگیری از عوارض ارتوپدی دانست.
وی گفت: در این میان حوادث ارتوپدی شایعترین عوارض استخوانی را در پی دارد و زمانی روی میدهد که بر اثر یک فشار ناگهانی استخوان و عضله تحت فشار ناهمگون شکستگی، پارگی و خونریزی در آن روی دهد که این اتفاقات بیشتر در نتیجه تصادفات روی میدهد.
عکاشه مواردی همچون نزاع، سقوط از بلندی و بروز ضربه به استخوان به هر شکل ممکن را از دیگر عوامل حوادث ارتوپدی توصیف کرد.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران خاطر نشان کرد: بیماریهای استخوانی در رتبه دوم مشکلات مردم یا عوارض استخوانی قرار دارد که این بخش را میتوان با بهداشت ارتوپدی پیشگیری کرد.
وی افزود: البته بیماریهای استخوانی گاهی به علل ژنتیکی بروز میکند و گاهی مانند فلج اطفال اکتسابی است که در موارد اکتسابی برخی از موارد مانند فلج اطفال قابل پیشگیری است.
عکاشه گفت: پوکی استخوان نیز یکی دیگر از این موارد بیماریهای استخوانی است که در صورت رعایت بهداشت قابل پیشگیری است اما متأسفانه مردم زمانی که به عوارض پوکی استخوان مثل شکستگی گرفتار میشوند به فکر درمان آن میافتند.
وی افزود: ورزش کافی، وزن پایین و تغذیه مناسب از ابتلا به این عوارض جلوگیری میکند.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران تصریح کرد: زنان باردار و زنانی که به سن یائسگی رسیدهاند بیشتر در معرض ابتلا به عوارض ارتوپدی هستند.
عکاشه درباره بیماریهای ارتوپدی نیز گفت: بیماریهای ارتوپدی به دو بخش اکتسابی و مادرزادی تقسیم میشوند که در بخش اکتسابی میتوان به مواردی همچون عفونت استخوان اشاره کرد که متأسفانه قابل پیشگیری نیست ولی قابل کنترل است.
وی خاطر نشان کرد: برخی بیماریهای ارتوپدی نیز مادرزادی هستند مانند پاچمبری که این گونه بیماریها باید به سرعت و قبل از بزرگ شدن نوزاد درمان شوند تا فرد در نتیجه این بیماریها در بزرگسالی آسیبهای جدی و روحی بیشتری را متقبل نشود.
مسعود نوروزی دبیر علمی این کنگره نیز با توصیف انجمن جراحان ارتوپدی ایران به عنوان یکی از بزرگترین انجمنها تصریح کرد: در این کنگره 1200 ارتوپد شرکت خواهند کرد و با توجه به تخصصگرایی در حوزه ارتوپدی هر گروهی در رشته مخصوص به خود مانند دست، پا و زانو کار میکنند.
وی افزود: در نخستین روز کنگره که به روز مخصوص موسوم است هر گروه درباره سختترین و پیچیدهترین عمل خود یا مشکل خود صحبت و رایزنی میکنند که این موضوع به افراد کمک میکند تا بتوانند از حضور مهمان خارجی استفاده کنند.
نوروزی خاطر نشان کرد: در این کنگره شرکتکنندگانی از کشورهای آلمان، فرانسه، ترکیه، اتریش و انگلیس شرکت خواهند کرد.
دبیر علمی کنگره خاطر نشان کرد: بیش از 600 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که در حدود 90 مقاله برای ارائه شدن پذیرفته شده است.
نوروزی گفت: با توجه به پیشرفت رشته ارتوپدی در ایران امروزه با قاطعیت میتوان گفت هیچ بیماری نیاز به اعزام به خارج از کشور ندارد، در صورتی که در دهههای قبل تعداد بسیاری از بیماران ارتوپدی برای اعزام به خارج از طرف وزارت بهداشت تأیید میشدند که هزینه سنگینی را به دولت تحمیل میکرد.
وی با اشاره به وجود بانک استخوان در بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: این بانک استخوان که بسیار با کیفیت و هزینه پایین خدمترسانی میکند برای جراحیهای ارتوپدی راهگشاست و در مورد کیفیت این بانک استخوان میتوانم بگویم که در 12 سال گذشته که از این بانک استفاده کردهام یک عفونت به من گزارش نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]