واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سرلشکر فیروزآبادی:
نقش رادیو در دفاع مقدس از 31 شهریور 59 آغاز شد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر نقش ماندگار گزارشگران و برنامه سازان رادیو در دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: نقش این رسانه و صدای آشنای آن در دفاع مقدس از ساعت 14 روز 31 شهریور 1359 آغاز شد.
به گزارش حوزه دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار سرلشکر بسیجی دکتر سید حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح امروز یکشنبه طی سخنانی در نخستین همایش نقش ماندگار رادیو در دفاع مقدس که در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شده است، اظهار داشت: از لحظه ای که انقلابیون در میدان ارگ تهران رادیو را در اختیار گرفتند و شهید آیت الله محلاتی اعلام کردند «این صدای انقلاب اسلامی ایران است» ، رادیو مشی انقلاب اسلامی و راه حضرت امام (ره) را پیش گرفت.
رئیس کل ستاد نیروهای مسلح ادامه داد: در آن زمان حضرت امام خمینی(ره) رسیدگی به خانواده های معظم شهدا و رسیدگی به محرومان و سازندگی روستاها را در دستور کار انقلاب اسلامی قرار داده بودند.
سرلشکر فیروزآبادی اضافه کرد: خبر جنگ با خبر تجاوز هواپیماهای دشمن از رادیو اعلام شد و از این زمان رادیو میانداری خویش را آغاز کرد؛ میانداری که مقدس و مورد اعتماد بود.
وی افزود: در آن دوران مقدس پیام های حضرت امام(ره) از رادیو به گوش مردم می رسید و سازمان دهندگان و اداره کنندگان میدانهای جنگ و فرماندهان دفاع مقدس از رادیو پیام های خود را منتقل میکردند.
سرلشکر فیروز آبادی گفت: در آن مقطع زمانی گروههای مختلف مردم از سازمانها ، نهادها ، شهرها ، روستاها ، مدارس و کارخانهها در کنار روحانیت انقلابی برای حضور در جبهههای حق علیه باطل به حرکت درآمدند که خبر این جنب و جوشها از رادیو به اطلاع مردم و مسئولان میرسید و موجب دلگرمی، تهییج و الگو گرفتن مردم از یکدیگر میشد.
وی دوران دفاع مقدس را به چند مرحله تقسیم کرد و گفت: در مرحله اول شاهد حضور و هجوم جوانان برای اعزام به جبههها بودیم که از نهادهای مختلف، مساجد، مدارس، وزاتخانه ها، سازمان ها، حوزه های علمیه، شهر و روستاها اقدام میکردند و این رادیو بود که در مبداء و مقصد گزارش آمادگی اعزام و رسیدن آنها و وضعیت جبهه را منتقل میکرد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: در مرحله دوم که نیروها به جبههها میرسیدند این رادیو بود که نیازها را اعلام میکرد تا تشکلها برای پشتیبانی از جبههها در نهادها، مساجد، مدارس و ستادهای مردهی از زن و مرد تشکیل شوند و با دلی واحد همه هر چه را که میتوانستند می آورند، درست میکردند و بسته بندی میکردند و به جبهه ها اعزام میکردند.
وی گفت: در مرحله سوم جهاد سازندگی از هر استانی امکانات مهندسی را به جبهه میفرستاد و شاهد گزارشهای بسیار از رادیو در این خصوص بودیم و گروههای متخصص بیکار ننشسته اند و پزشکان و مهندسان به جبههها اعزام شدند و سرودهای مهیج، گزارش، مصاحبه را در جبهه و پشت جبهه ها تولید و پخش کردند.
سرلشکر فیروزآبادی توضیح داد: هر روزی که این جریان به سمت جلوتر پیش می رفت و حرکت می کرد پیام رادیو در خانه های مردم بیشتر پخش می شد و مردم آگاه تر می شدند و بی تفاوتی را کنار گذاشتند و از اینجا برنامه انسان سازی و جامعه سازی در رادیو آغاز شد.
وی گفت: رادیو روزانه در چند نوبت صدای امام را در محیط خانه، مدرسه، مزرعه، اتوبوس، مساجد و خیابان ها پخش می کرد و با یکدستی اطلاعات راه مردم هموار می شد و سرکوب دشمن شروع شد. به این ترتیب صدای امام(ره) به عنوان فرمانده کل قوا از جبهه ها به گوش میرسید و اخبار توطئه دشمن و اخبار تفسیری جنگ و پیروزی رزمندگان اسلام از این رسانه ملی به گوش میرسید.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه رادیو در دستان رزمندگان و سنگرها در دست رزمندگان نیز بوده است گفت: رادیو عزاداری های رزمندگان و صدای فرماندهان در شب عملیات را منتقل می کرد و پس از آن عملیاتها آغاز میشد و گزارشگران همراه رزمندگان به سمت دشمن جلو می رفتند و فعالیت آنان را گزارش می کردند.
وی گفت: هر کس در هر جا که بود دلش از رادیو با جبهه ها بود و برای رزمندگان و پیروزی آنها دعا میکردند و در این راستا خبرنگاران زیادی به همراه رزمندگان ما به شهادت می رسیدند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: رادیو موثرترین رسانه در دفاع مقدس است و اکثر افرادی که طنین آزادسازی خرمشهر و ملت ایران را شاهد بودند این اخبار را از رادیو شنیدند.
وی گفت: نقش رادیو در دفاع مقدس پویا و زنده است، امواج آن پیش می رود و تاثیرات بسیاری در بیداری اسلامی و مقاومت در برابر استکبار جهانی دارد.
سرلشکر فیروزآبادی خاطر نشان کرد: مردم با دست خالی و مشتهای گره کرده و فریاد الله اکبر به پیروزی رسیدند که در این راستا نقش رادیو برجسته و مشهود است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]