محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843626817
برای هر ایرانی ۲۲۰۰ متر مربع زمین کشاورزی است/ سرانه اراضی کشاورزی رو به کاهش است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: برای هر ایرانی ۲۲۰۰ متر مربع زمین کشاورزی است/ سرانه اراضی کشاورزی رو به کاهش است
مدیرکل نظامهای بهرهبرداری سازمان تعاون روستایی گفت: سرانه اراضی کشاورزی برای ایرانیها در سال 52 معادل 5 هزار مترمربع و در سال 1380، 2 هزار و 200 مترمربع بوده که این موضوع از کاهش 2 هزار و 800 مترمربعی سرانه کشاورزی طی سه دهه حکایت میکند.
به گزارش نامه نیوز، نادر علیزاده مدیرکل دفتر نظام بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی در یک نشست خبری به تشریح فلسفه وجودی نظام بهرهبرداری کشاورزی پرداخت و گفت: امروز نظامهای بهرهبرداری به عنوان کانون و محور اصلی کلیه فعالیتهای مربوط به توسعه کشاورزی پایدار مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: پس از اصلاحات ارضی در دهه چهل و واگذاری اراضی زراعی به دهقانان بر اساس حق نسق، اراضی کشاورزی قطعه قطعه شد و اضافه شدن تأثیر قاعده ارث نیز در سالهای بعد موجب تقطیع بیشتر اراضی و در نتیجه حاکمیت نظام دهقانی و خرده مالکی در عرصه کشاورزی شد.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری با اشاره به پیامدهای منفی قانون اصلاحات اراضی در دهه ۱۳۴۰ شمسی گفت: خرد شدن ، پراکندگی و سوء مدیریت از پیامدهای منفی این قانون بود.
علیزاده اظهار داشت: برای حل این چالشها در آن مقطع قانونگذار وقت به سه راهکار اساسی یعنی تشکیل شرکتهای تعاونی تولید روستایی، تشکیل شرکتهای سهامی زراعی و تشکیل شرکتهای کشت و صنعت رسید.
وی به برخی تصریحات قانونی مرتبط با نظام های بهرهبرداری در برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: ماده 140 - بند ب - وزارت جهاد کشاورزی طرحهای تعادل بخشی نظیر آبخیزداری، آبخوانداری، احیاء قنوات، بهبود و اصلاح روشهای آبیاری و استقرار نظام بهرهبرداری مناسب دشتهای موضوع بند (الف) را به نحوی اجرا نماید که اهداف پیشبینی شده تحقق یابد.
مدیرکل نظامهای بهرهبرداری تصریح کرد: در ماده 146 نیز آمده است که به منظور افزایش تولید و ارتقاء بهرهوری و بازده زمینهای کشاورزی در واحد هکتار، دولت حمایتهای حقوقی و مالی لازم را از تشکیل تشکلهای حقوقی با اولویت تعاونیهای تولید کشاورزی در جهت اعمال مدیریت واحد یا اتخاذ سیاستهای تشویقی برای یکپارچه سازی زمینهای کشاورزی به عمل میآورد.
علیزاده در ادامه اظهار داشت: دفتر نظامهای بهرهبرداری سازمان تعاون روستایی بر مبنای دیدگاهی نظام یافته و مجموعهنگر در پی تحقق اهداف کلان، راهبردها، طرحها و سیاستهای اجرایی و ایفای نقش حمایتی و حاکمیتی در امور مربوط به نظامهای خرد و دهقانی، شرکتهای تعاونی تولید، سهامی زراعی و کشت و صنعتهای بخش خصوصی است.
وی اظهار داشت: توجه به ویژگیها و مزیتهای محلی و آمایش سرزمینی به عنوان مبنای برنامهریزی نظامهای بهرهبرداری، توسعه کمی و کیفی نظامهای بهرهبرداری موجود، توسعه نظامهای بهرهبرداری نوین کشاورزی، جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و توسعه نظامهای بهرهبرداری از آب در بخش کشاورزی از دیگر اهداف کلان دفتر نظامهای بهرهبرداری است.
علیزاده تصریح کرد: از طریق توجه به نظامهای بهرهبرداری در سیاستهای راهبردی و زیر بخشی کشاورزی، اصلاح روندهای مطالعه و برنامه ریزی نظامهای بهرهبرداری، اصلاح قوانین، اساسنامهها و مقررات پشتیبان فعالیت مؤسسات و نظامهای بهرهبرداری موجود و نوین و همچنین اجرای قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی هدفهای مذکور از طریق راهبردهای ذکر شده پیگیری میشود.
مدیرکل دفتر نظامهای بهرهبرداری اظهار داشت: در حال حاضر ما 1341 شرکت تعاونی تولید زیر مجموعه سازمان تعاونی روستایی داریم که حدود 3 میلیون و 200 هزار هکتار اراضی را تحت پوشش دارد و دارای 395 هزار عضو هم میباشد.
وی افزود: در حال حاضر 28 درصد از سطح زیر کشت گندم آبی کشور و 10.1 از اراضی گندم دیم و 42 درصد سطح زیر کشت جو آبی، 18 درصد سطح زیر کشت جو دیم، 18 درصد سطح زیر کشت کلزا، 28.5 درصد سطح زیر کشت ذرت دانهای و 64 درصد سطح زیر کشت چغندر کشور و 50 درصد از تولید و سطح زیر کشت پسته کشور تحت پوشش اراضی این شرکتها قرار دارد.
علیزاده گفت: تولید بذر سیبزمینی، پرورشی 2 و 3 گندم، جو و یونجه را در 9 استان و 12 سایت در دستور کار شرکتهای تعاونی تولید داریم که هدفمان تولید بذر مناسب و افزایش راندمان تولید در واحد سطح توسط شرکتهاست.
وی افزود: همچنین ایجاد مجتمعهای گلخانهای با همکاری شرکت مادر تخصصی شهرکهای کشاورزی در دستور کار ما قرارداد و در سه مرکز کار پایلوت آن را آغاز کردهایم.
مدیرکل نظامهای بهرهبرداری به یکی دیگر از اهداف دفتر نظام بهرهبرداری در شرکتهای تعاونی تولید اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود آب تشکیل گروههای همآب و ایجاد واحد مدیریت آب و تولید محصول سالم و ارگانیک در دستور کار ما قرار دارد.
وی در ادامه به اهداف شرکتهای سهامی زراعی اشاره کرد و گفت: یکپارچهسازی اراضی، تشکیل زنجیرههای تأمین، افزایش بهرهوری منابع آب و خاک، افزایش درآمد روستائیان است و اعمال مدیریت یکپارچه تولید است.
علیزاده اظهار داشت: در حال حاضر 30 شرکت سهامی زراعی تشکیل شده و 13 شرکت آماده برای تشکیل داریم که شرکتهای سهامی زراعی 81 هزار هکتار اراضی را تحت پوشش دارند و 7 هزار و 818 نفر هم عضو این شرکتها هستند.
وی با بیان اینکه سال 2014 سال کشاورزی خانوادگی نامگذاری کرده است، اظهار داشت: در ایران در حال حاضر 86 درصد واحدهای بهرهبرداری کشاورزی کشور جزء واحدهای خرد محسوب میشوند و به عبارتی 86 درصد از اراضی کشاورزی زیر 10 هکتار است.
علیزاده به سرانه اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: سرانه اراضی کشاورزی در ایران در سال 1352 را پنجهزار متر مربع، سال 1370، دو هزار و 900 متر مربع و سال 1380 ، 2 هزار و 200 مترمربع عنوان کرد.
مدیرکل نظام بهرهبرداری اظهار داشت: هر چه اراضی از حد فنی پایینتر شود هزینههای تولید افزایش مییابد و هدر رفت آب بیشتر میشود.
وی افزود: در ایران برای جلوگیری از روند خرد شدن اراضی در سال 1385 قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی و ایجاد قطعات فنی - اقتصادی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
علیزاده اظهار داشت: تدوین طرح ساماندهی واحدهای کشاورزی خانوادگی و همچنین کمک از فائو و برگزاری نشست تخصصی کشاورزی خانوادگی و بهره گیری از دانش فنی کشورهای موفق برای جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی از اهداف دفتر نظام بهرهبرداری برای جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی است.
منبع: فارس
۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
28 هزارمتر مربع زمین های کشاورزی آمل به چرخه تولید بازگشت
28 هزارمتر مربع زمین های کشاورزی آمل به چرخه تولید بازگشت ساری- ایرنا- تخریب حدمدیرجهاد کشاورزی شهرستان آمل از تخریب حدود 28هزار مربع عرصه های ساخت وسازهای شده غیرقانونی در زمین های کشاورزی بخش مرکزی این شهرستان در راستای حفظ این بسترکشاورزی خبر داد سیدمرتضی امینی روز دوشنبهمدیر امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان خبر داد واگذاری بیش از 4 هزار هکتار زمین برای توسعه باغات لرستان
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان خبر دادواگذاری بیش از 4 هزار هکتار زمین برای توسعه باغات لرستانمدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت طی 10 سال گذشته تا کنون 150 مورد زمین به مساحت 4هزار و 321 هکتار برای توسعه باغات در لرستان واگذار شده است به گزارش خبرگزاری فارس ازحوادث غیرمترقبه 698 میلیارد ریال به اراضی کشاورزی عجب شیر خسارت زد
حوادث غیرمترقبه 698 میلیارد ریال به اراضی کشاورزی عجب شیر خسارت زد مراغه - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی عجبشیر در آذربایجان شرقی گفت کشاورزان باغداران و دامداران این شهرستان در سال زراعی جاری براثر حوادث غیرمترقبه 698میلیارد و 701 میلیون ریال خسارت دیدند رضا سیار روز دوشنبه در گفمدیر جهاد کشاورزی آمل خبر داد تخریب 38 هزار متر مربع ساختوساز غیرمجاز در آمل
مدیر جهاد کشاورزی آمل خبر دادتخریب 38 هزار متر مربع ساختوساز غیرمجاز در آملمدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از اجرای احکام قلع و قمع ساختوساز غیرمجاز در 38 و 437 هزار مترمربع از زمینهای کشاورزی این شهرستان در سال جاری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومیمدیر جهاد کشاورزی شهرستان زنجان خبر داد کشت هیدروپونیک توت فرنگی در سطح 42 هزار متر مربع از مزارع زنجان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زنجان خبر دادکشت هیدروپونیک توت فرنگی در سطح 42 هزار متر مربع از مزارع زنجانمدیر جهاد کشاورزی شهرستان زنجان گفت کشت توتفرنگی به روش هیدروپونیک در سطح 42 هزار متر مربع از مزارع شهرستان زنجان صورت میگیرد احمد موسوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زکاهش تولید ثروت در روستاهای لرستان/ سرشماری کشاورزی زمینه ساز شناسایی مشکلات
استانها غرب لرستان معظمی گودرزی کاهش تولید ثروت در روستاهای لرستان سرشماری کشاورزی زمینه ساز شناسایی مشکلات خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیر کل دفتر فرهنگی بازرگانی و خدمات مرکز آمار ایران با اشاره به کاهش تولید ثروت در روستاهای لرستان گفت سرشماری کشاورزی زمینه شناسایی مشکمشکلات کشاورزی ایران/6 زمینهای خرد کشاورزی بازدهی تولید را کاهش میدهد
مشکلات کشاورزی ایران 6زمینهای خرد کشاورزی بازدهی تولید را کاهش میدهدرئیس نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه با خرد شدن اراضی کشاورزان زیاد و سلایق متنوع میشود گفت در نتیجه خرد شدن اراضی کشاورزی راندمان و بازده تولید کاهش مییابد سید موسی رهنمایی رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور درخسارت یک هزار و 18 میلیاردریالی به اراضی کشاورزی مراغه دراثر حوادث غیرمترقبه
تبریز خسارت یک هزار و 18 میلیاردریالی به اراضی کشاورزی مراغه دراثر حوادث غیرمترقبه معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مراغه گفت کشاورزان باغداران و دامداران این شهرستان در سال زراعی جاری در اثر حوادث غیرمترقبه یک هزار و 18 میلیارد و 994 میلیون ریال خسارت دیدنمشکلات کشاورزی ایران/5 خرد شدن اراضی کشاورزی زمینه تغییر کاربری و ویلاسازی را فراهم کرده است
مشکلات کشاورزی ایران 5خرد شدن اراضی کشاورزی زمینه تغییر کاربری و ویلاسازی را فراهم کرده استعضو کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه خرد شدن اراضی کشاورزی زمینه تغییر کاربری اراضی کشور را فراهم میکند گفت طبق قانون مصوب مجلس تبدیل اراضی کشاورزی به کمتر از 10 هکتار ممنوع است اما زمینه ابرداشت بی رویه از آب چاهها به منظور کشاورزی عامل اصلی کاهش سطح سفره های زیرزمینی
زنجان برداشت بی رویه از آب چاهها به منظور کشاورزی عامل اصلی کاهش سطح سفره های زیرزمینی بیشترین میزان مصرف آب در بخش کشاورزی است که برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی جهت کشاورزی باعث کاهش سطح آب چاهها شده است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان نماینده مردم زنجان و طارم دنماینده مردم فومن و شفت در مجلس: تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهدیدی برای کشور است
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهدیدی برای کشور استنماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی تغییر کاربری اراضی کشاورزی را یک تهدید جدی برای کشور دانست و خواستار مقابله با آن شد به گزارش دفتر خبرگزاری فارس غرب گیلان ناصر عاشوری عصر امروز در همایشصرفه جویی 1700 میلیون متر مکعبی آب با اجرای کشاورزی نوین در آذربایجان غربی
استانها شمال آذربایجان غربی بهادری اعلام کرد صرفه جویی 1700 میلیون متر مکعبی آب با اجرای کشاورزی نوین در آذربایجان غربی ارومیه - خبرگزاری مهر معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی از صرفه جویی 1700 میلیون متر مکعبی آب با اجرای کشاورزی نوین در سطح استان و کمک به احیای درخرد شدن اراضی کشاورزی تهدید برای امنیت غذایی
عضو کمیسیون کشاورزی خبرداد خرد شدن اراضی کشاورزی تهدید برای امنیت غذایی شریعت نژاد گفت خرد شدن اراضی کشاورزی اگر به همین منوال ادامه پیدا کند فعالیتهای مکانیزاسیون را کاهش میدهد و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است شمس الله شریعت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران دربمسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده بیان کرد ضرورت احداث انبارهای ذخیره سیب زمینی در خدابنده
مسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده بیان کردضرورت احداث انبارهای ذخیره سیب زمینی در خدابندهمسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده گفت سیب زمینیکاران شهرستان خدابنده خواستار احداث انبارهای ذخیره این محصول در منطقه هستند محمد عیسیشکری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درخسارت 90 درصدی بخش کشاورزی آذربایجانغربی بر اثر حوادث غیرمترقبه
دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۶ مدیرکل ستاد حوادث ومدیریت بحران آذربایجانغربی گفت در 5 ماههی نخست سال 32 مورد حادثه و بلایای طبیعی در سطح استان رخ داده که این اتفاقات باعث خسارت 90 درصدی به بخش کشاورزی در استان شده است امیرعباس جعفری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویانمدیر جهاد کشاورزی بجنورد خبر داد مستندسازی اراضی ییلاقی بجنورد برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز
مدیر جهاد کشاورزی بجنورد خبر دادمستندسازی اراضی ییلاقی بجنورد برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجازمدیر جهاد کشاورزی بجنورد از مستندسازی اراضی ییلاقی این شهرستان برای جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز خبر داد حسین خانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار کرد در ایکشاورزی که زمینش را داد تا حکم رهبر اجرا شود +تصاویر
کشاورزی که زمینش را داد تا حکم رهبر اجرا شود تصاویر پس از حکم تاریخی حضرت امام خمینی ره حاج اکبر طی نامه ای که به ولی امر مسلمین ارسال کرد نوشت زمین کشاورزی خود را برای مجری این حکم الهی اهدا می کند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز کاظم اکبری-
گوناگون
پربازدیدترینها