واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: در حالی که خریداران عادی آیفون 6 نگران خم شدن احتمالی این گوشی در جیبشان هستند، آژانس امنیت ملی آمریکا دغدغه های مهم تری دارند: اینکه چگونه از مالکان این گوشی جاسوسی کنند.
در حالی که خریداران عادی آیفون ۶ نگران خم شدن احتمالی این گوشی در جیبشان هستند، آژانس امنیت ملی آمریکا دغدغه های مهم تری دارند: اینکه چگونه از مالکان این گوشی جاسوسی کنند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، آیفون ۶ اولین مدل جدید از گوشیهای اپل است که بعد از افشاگریهای ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا عرضه شده و به قابلیتی برای حفظ امنیت کاربران مجهز است که ممکن است نهادهای اطلاعاتی این کشور را برای سرقت دادههای خصوصی کاربران دچار مشکلاتی کند.
اپل به منظور اینکه کاربران کنترل بیشتری بر روی دادههایشان داشته باشند به آنان امکان داده که یک کدرمز موسوم به passcode را برای آیفون ۶ فعال کنند. این کد پس از فعال شدن به گونه ای عمل می کند که به غیر از مالک گوشی هیچ کس حتی شرکت اپل نمیتواند آن را از حالت قفل شده خارج کند.
با این حساب حتی اگر دادگاه به اپل برای تحویل اطلاعات خصوصی مالکان گوشی های آیفون ۶ دستور دهد، این شرکت نمی تواند کاری انجام دهد به دادگاه خواهد گفت یا passcode را از خود مالک بگیرید یا آن را هک کنید. البته این ادعایی است که توسط اپل مطرح شده و کارشناسان مستقل و بی طرف هنوز در مورد صحت و اعتبار آن اظهارنظر نکردهاند.
فایننشال اکسپرس مینویسد: برخی از این صاحب نظران و از جمله اورین کر میگویند با این کار نمیتوان به طور کامل از دادههای شخصی کاربران حفاظت کرد و هکرها کماکان میتوانند با نفوذ به آیفون ۶ به داده های آن دسترسی پیدا کنند. لذا میتوان انتظار داشت در صورت دشوار شدن یا بیاثر شدن فرایندهای به اصطلاح قانونی قبلی، سازمانهای جاسوسی آمریکایی هم به هک کردن گوشی های آیفون ۶ روی آورند.
عملکرد passcode بسیار ساده است. زمانی که گوشی آیفون ۶ برای اولین بار روشن میشود، از کاربر خواسته میشود یک کلمه رمز چهار بخشی انتخاب شود. از این passcode برای بازکردن قفل آیفون ۶ استفاده خواهد شد و فقط مالک گوشی به آن دسترسی خواهد داشت. آن دسته از محصولات اپل که با فناوری لمسی Touch ID سازگاری دارند به مالکانشان امکان میدهند از اثر انگشت برای این کار استفاده کنند.
علاوه بر این باید توجه داشت که این گوشی ایمیلها، عکسها و فهرست تماس های ذخیره شده در خود را بر مبنای یک الگوریتم پیچیده ریاضی رمزگذاری می کند و برای دسترسی به آنها تنها باید از passcode انتخاب شده توسط مالک گوشی استفاده کرد.
اپل مدعی است هک کردن یک passcode بیش از ۵.۵ سال طول خواهد کشید. البته مشخص نیست مبنای محاسباتی اپل برای اعلام این رقم چه بوده است. باید توجه داشت آژانس امنیت ملی آمریکا ابررایانه های قدرتمندی برای این کار در اختیار دارد.
گوشی آیفون ۶ به تازگی مورد حمله غیرمستقیم جیمز بی کمی رییس اف بی آی قرار گرفت. او در نشست خبری روز پنج شنبه هفته قبل خود ضمن توضیح اقدامات صورت گرفته برای مقابله با داعش از برخی شرکت های فناوری انتقاد کرد و گفت: آنچه که باعث نگرانی من در مورد این شرکتها میشود بازاریابی آنها است. این شرکتها به افراد اجازه میدهند تا خودشان را فراتر از قانون نگهدارند.
در حالی که مقامات امنیتی آمریکا میگویند طراحی چنین محصولاتی به نفع تروریست ها، جنایتکاران و کلاهبردارهاست، مدافعان حقوق مدنی و حریم شخصی مردم معتقدند از این طریق می توان جلوی نقض حریم شخصی افراد را به بهانه حفظ امنیت مردم گرفت. به هر حال این منازعهای ریشه دار و قدیمی است که در کوتاه مدت نمیتوان پایانی برای آن متصور بود.
مرجع : خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]