واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۶ب.ظ)
ازدواج ديرهنگام؛ از عوامل کاهش نرخ جمعيت است مدير مرکز حوزه دانشگاهيان لرستان گفت: ازدواج دير هنگام يکي از عوامل تحديد نسل و کاهش نرخ جمعيت است و از آنجاييکه نيروي انساني مهمترين سرمايه هر کشوري است نبود نيروي انساني جوان و فعال و توانمند آينده سياسي و اقتصادي جامعه را به خطر مياندازد و
حجتالاسلام امين فاطمينيک، مدير مرکز حوزه دانشگاهيان لرستان در گفتوگو با خبرگزاري موج در خرمآباد، در رابطه با آسيبشناسي علل بالا رفتن سن ازدواج در جامعه، اظهار کرد: عوامل متعددي در بالا رفتن سن ازدواج در جامعه دخيل هستند ولي اساساً اين مقوله در سه محور اقتصادي، فرهنگي و فردي جاي بحث دارد.وي با بيان اينکه امروز مشکلات اقتصادي در زمينه بالا رفتن سن ازدواج منشأ اثر شدهاند، تصريح کرد: افزايش نرخ تورم و گراني، هزينه بالاي تهيه مقدمات و الزامات عروسي، نداشتن مسکن و بالا بودن نرخ اجارهها و بيکاري و ترس جوانان از ناکارآمدي در تأمين معاش خانواده از جمله مسائلي هستند که موجب تأخير جوانان در امر ازدواج و تشکيل خانواده شده است. متأسفانه امروز مردم ترجيح ميدهند با خانوادههايي وصلت کنند که از لحاظ مادي تأمين باشند تا موانع و مشکلات اقتصادي را به حداقل برسانند.
حجتالاسلام فاطمينيک برخي از مشکلات فرهنگي را مانع ازدواج آسان و به هنگام دانست و افزود: شرايط کنوني جامعه به شکلي است که يک جوان 25 ساله نميتواند از تمام امکانات رفاهي اعم از مسکن، شغل ثابت، ماشين و ... برخوردار باشد و دستيابي به اين امکانات مستلزم صرف زمان بيشتري (ولو تا 40 يا 50 سالگي) است؛ لذا خانوادهها بايد اين واقعيت را قبول کنند و انتظارات بيجا از يک جوان دانشجو نداشته باشند کمااينکه بسياري از اين توقعات بالا و تجملگراييها را بايد در چشم و همچشميها جستوجو کرد.
مدير مرکز حوزه دانشگاهيان لرستان بيان کرد: برخي از خانوادهها معتقدند که ترتيب ازدواج فرزندان بايد رعايت شود و اگر بهطور مثال براي دختر کوچکتر خواستگار بيايد به صرف اينکه دختر بزرگ خانواده هنوز مجرد است اين ازدواج با مخالفت والدين روبرو ميشود، در حاليکه اين يک فرهنگ غلط بوده و موجب ميشود که فرزندان کوچکتر فرصت ازدواج بهموقع را از دست بدهند.
حجتالاسلام فاطمينيک اظهار کرد: الگوبرداري غلط از فيلمهايي که در رسانههاي مختلف اعم از ماهواره، فضاي مجازي و سينما پخش ميشود و هيچ تناسبي با سبک زندگي ايراني اسلامي ندارد نيز موجب شکلگيري بايدها و نبايدهاي غلطي در جوانان شده؛ بهطور مثال توجه بيش از حد به ظاهر و چهره افراد بهعنوان يکي از مؤلفههاي انتخاب همه يکي از اين مصاديق الگوگيري غلط است. بهطوريکه اين عامل باعث ميشود جواني سالها در جستجوجوي فردي با يک قيافه خاص و متفاوت باشد.
وي در رابطه با بُعد فردي ازدواج تصريح کرد: ازدواج مانند هر مقوله ديگري مهارتهاي خاص خود را ميطلبد که خانوادهها، رسانهها و نهادهاي فرهنگي بايد آموزشهاي لازم در اين زمينه منتقل کنند، گاهي برخي افراد برداشت منطقي درستي از ازدواج ندارند به طوريکه آنرا مانعي براي پيشرفت و عملکرد بهينه خود در تمام زمينهها بهويژه مسائل علمي ميدانند که بايد آگاهيبخشي لازم در اين زمينه صورت گيرد.
حجتالاسلام فاطمينيک ادامه داد: يکي ديگر از آسيبهايي که از جهات فردي موجب بالا رفتن سن ازدواج در جامعه شده اين است که ديدگاه نسبت به ازدواج يک نگاه تک بعدي است يعني هدف از ازدواج را به يک مورد خاص معطوف ميکنند در حالي که ازدواج اهداف و جنبههاي مختلفي دارد که سرآمد همه آنها بنا به فرمايش قرآن کريم «آرامش» است که در سايه آن ساير نيازهاي انسان نيز مرتفع ميشود.
مدير مرکز حوزه دانشگاهيان لرستان با اشاره به پيامدهاي ناشي از بالا رفتن سن ازدواج در جامعه، گفت: ازدواج دير هنگام يکي از عوامل تحديد نسل و کاهش نرخ جمعيت است و از آنجاييکه نيروي انساني مهمترين سرمايه هر کشوري است نبود نيروي انساني جوان و فعال و توانمند آينده سياسي و اقتصادي جامعه را به خطر مياندازد و جامعه به دو گروه کهنسال و کمسال تقسيم ميشود که نميتوانند همپوشاني و تعامل درستي با هم داشته باشند از طرفي بايد هزينههاي بالايي را براي مراقبت از اين دو گروه که نيازمند حمايت هستند اختصاص داد.
حجتالاسلام فاطمينيک اضافه کرد: والديني که در سنين بالا اقدام به فرزندآوري ميکنند مطمئناً هيجان، نشاط و جواني لازم را براي تشکيل يک خانواده شاد و بانشاط ندارند و اکثر تصميمات آنها مبتني بر منطق است و از طرفي بهدليل فاصله سني انس و القت کافي بين آنها وجود ندارد در نتيجه فرزندي که تربيت ميکنند در آينده ممکن است يک انسان افسرده و کهن مزاج باشد و شخصي بيانگيزه و بينشاط را تحويل جامعه دهند.
وي در پايان اظهار کرد: خداي متعال انسان را بهصورت زوج آفريده و هيچکس نميتواند بدون ازدواج به تکامل واقعي برسد؛ لذا انسان نبايد اين نياز فطري خود را ناديده بگيرد بلکه بايد با ازدواج آسان و بههنگام زمينه فراهم کردن آرامش و پيشرفت خود را فراهم آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]