تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827279493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنگ خطر کاهش جمعیت در گیلان/ نرخ سالمندی در استان 8.1 درصد است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می دهد:
زنگ خطر کاهش جمعیت در گیلان/ نرخ سالمندی در استان 8.1 درصد است
رشت – خبرگزاری مهر: رشد ناچیز و لاک پشتی جمعیت در استان گیلان زنگ خطری جدی است و باید این آسیب در سایه تدبیر و برنامه ریزی اصولی برطرف شود.



به گزارش خبرنگار مهر، جمعیت از عوامل تاثیرگذار در مسیر توسعه پایدار است به ویژه در دنیای کنونی که در شتاب صنعتی شدن در باره نقش جمعیت به عنوان پیش شرط کاهش فقر  و بیکاری نظرات متفاوتی ارائه شده است برخی از آن به عنوان موضوعی نگران کننده به ویژه در جوامع در حال توسعه و عده ای دیگر  از آن به عنوان محرک رشد اقتصادی یاد کرده اند.  به مقوله جمعیت به هر شکل که نظر شود علی رغم نظرات گوناگون می توان آن را عامل تعیین کننده در توسعه پایدار دانست که در برنامه ریزی ها جایگاه والایی دارد. مدیرکل ثبت احوال گیلان در این باره می گوید: هم اکنون جمعیت این استان دو میلیون و 531 هزار  و 308 نفر است که 2.3 درصد  از جمعیت کل کشور را به خود اختصاص می دهد. زاهد خندستانی به خبرنگار مهر افزود: نرخ رشد جمعیت گیلان 69 صدم درصد است که نسبت به 1.3 درصد میانگین کشوری بسیار پائین است. وی اظهارداشت: تراکم جمعیت در استان گیلان در هر کیلومتر مربع 177 نفر است که از این حیث جزء پرتراکم ترین استان های کشور محسوب می شود. مدیرکل ثبت احوال استان گفت: بعد خانوار در گیلان 3.2 نفر  در هر خانواده و میانگین کشوری 3.5 است که از این حیث کمترین میزان را در کشور  دارد. وی در ادامه با بیان اینکه بیش از 60 درصد جمعیت استان شهری و 40 درصد روستایی است، افزود: در حال حاضر 49.6 درصد جمعیت گیلان مردان و 50.4 درصد زنان تشکیل می دهند. خندستانی اذعان داشت:  در حال حاضر 18.64 درصد از جمعیت استان گیلان زیر 15 سال ، 73 درصد بین 15 تا 65 سال و 8.1 درصد بالای 65 سال است.

سن 200 هزار نفر از مردم استان گیلان بالای 65 سال است وی همچنین نرخ سالمندی در گیلان را 8.1 درصد اعلام کرد و گفت:  بر اساس این نرخ سن 200 هزار نفر از مردم استان بالای 65 سال است که از نظر شاخص های جمعیتی سالمند محسوب می شوند. مدیرکل ثبت احوال گیلان افزود: نرخ سالمندی در استان 8.1 درصد در حالیکه این نرخ در کشور 5.7 درصد است. وی تصریح کرد: نرخ سالمندی در گیلان نسبت به میانگین کشوری بسیار بالا است و از این حیث جزء سالمندترین استان های کشور  به شمار می رود. خندستانی اذعان داشت: نرخ خام موالید خام در استان گیلان 13 در هزار ، نرخ ازدواج 10.2 ، نرخ ازدواج 2.6 ، نرخ باروی 1.4 ، نرخ وفات 6.2  و نرخ جوانی جمعیت 20 درصد است. وی ادامه داد: سن  20 درصد جمعیت گیلان بین  20 تا 29 سال و  امید به زندگی 73 سال است.   استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و دانش آموخته جغرافیا و برنامه ریزی توسعه روستایی نیز  در این باره می گوید: موضوع جمعیت یک موضوع حساس در جوامع بشری به ویژه در ایران قلمدا می شود.  نصرت الله مولایی هشتجین افزود: بحث جمعیت ریشه در تفکر اجتماعی دارد و به ظهور و شکل گیری جمعیت جوامع انسانی برمی گردد که مطالعه جمعیت های انسانی موضوع بسیاری از رشته های مختلف دانشگاهی از جمله بحث جمعیت شناسی است. وی اظهارداشت: در حوزه جغرافیا جغرافی دانان به توزیع مکانی و فضایی جغرافیایی جمعیت می پردازند و بر مبنای آن تفاوت ها و تشابهات را مورد سنجش قرار می دهند و بر این اساس عوامل و عللی که بر توزیع متوازن و یا نامتوازن جمعیت موثر هستند، می پردازند. عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان و رئیس اسبق دانشگاه پیام نور استان گفت:  جمعیت در کنار سرزمین، زبان و غیره هویت یک ملت را نشان می دهد. محمد دوستدار  افزود:  جمعیت هر کشوری باید جوان، پویا، فعال، خلاق و نوآور باشد تا بتواند در مسیر  توسعه حرکت کند. وی اظهارداشت: مدیریت آینده جهانی از آن کشورهای خواهد بود که دارای جمعیت جوان، پویا و متخصص هستند.

 جمعیت هویت یک ملت را نشان می دهد عضو هیئت علمی دانشگاه گیلانگفت:  آماری که سازمان ملل در سال 2010  منتشر کرده است بیانگر اینکه در  80 سال آینده جمعیت کشور ایران به 31  میلیون نفر  می رسد که سن 47 درصد این میزان جمعیت بالای 60 سال خواهد بود.  وی افزود: دیدگاه هادر زمینه جمعیت به دو گونه است یک گروه موافق افزایش جمعیت و گروه دیگر  مخالف افزایش جمعیت هستند. دوستدار تصریح کرد:  مخالفان افزایش جمعیت بیان می کنند که برای افزایش جمعیت نخست باید زیر ساخت ها را فراهم کرد  چرا که اگر بستر اشتغال، مسکن و سایر موارد فراهم نباشد در حقیقت فقر در جامعه توسعه یافته است. وی با توضیح اینکه تنها افزایش جمعیت به معنی افزایش فقر نیست، اظهارداشت: این مهم بستگی به این دارد که جمعیت چگونه آموزش، تعلیم و تربیت شده باشد تا بتواند خود زمینه توسعه را فراهم کند.   عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با بیان اینکه توسعه را جمعیت فراهم می کند، گفت: انسان در تمامی ابعاد به ویژه آموزش باید توسعه یافته، خلاق و کار آفرین باشد.  وی در ادامه  توسعه یافتگی جمعیت را رکن اصلی توسعه هر کشوری دانست، افزود: در حال حاضر 60 درصد جمعیت استان گیلان شهری و 40 درصد روستایی بوده  که این زنگ خطری برای استان است. دوستدار با بیان اینکه گرایش به سمت و سوی شهر نشینی موجب خارج شدن بیشتر روستاها از سکنه شد، یادآورشد:  اقتصاد روستایی امروز جوابگوی نیازمندی های روستانشینان نیست از اینرو می طلبد مسئولان در این چاره اندیشی اصولی داشته باشند. مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان در این خصوص می گوید: افزایش جمعیت در دین مبین اسلام هم یک اصل به شمار می رود  و خداوند بارها در آیات هستی بخش قرآن کریم کسانی را که به دلیل توهم فقر خود را از داشتن فرزند محروم می کنند، سرزنش کرده است. حجت الاسلام جمال یاری افزود: با توجه به دیدگاه اسلام در باره جمعیت افزایش نفوس در میان مسلمانان و مومنان یک ارزش است و  پرودگار عالم برای فرزنددار شدن خانواده ها پاداش بسیاری تعیین کرده است. وی تصریح کرد: در این حال علاقه به فرزند یک موهبت الهی و گرایش طبیعی و غریزی است و نداشتن آن کمبود عاطفی را برای خانواده های که فاقد  فرزند هستند به همراه می آورد.

تنها افزایش جمعیت به معنی افزایش فقر نیست مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه دشمنان انقلاب برای جلوگیری از جوان ماندن و افزایش جمعیت کشور برنامه ریزی های بسیاری کرده اند، گفت: بی تفاوتی نسبت به این موضوع مهم تبعات بسیاری برای کشور دارد و باید به عنوان یک زنگ خطر جدی گرفته شود. وی ادامه داد: تذکرات متعدد رهبر معظم انقلاب و حساسیت و نگرانی معظم له نسبت به خطرات پیری جمعیت کشور خود بیانگر اهمیت این موضوع است و تمام مسئولان و دستگاه های متولی در این زمینه بیشتر تلاش کنند. یاری با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر فرزانه انقلاب یادآورشد: معظم له در این ابلاغ بر رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج های جوان و توانمندسازی آنان در تامین هزینه های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد تاکید کرده اند. به گزارش خبرنگار مهر، برخی از صاحبنظران مذهبی و اجتماعی جمعیت را از اقتدار سرزمین های اسلامی می دانند و بر افزایش متناسب و متعادل آن تاکید دارند. بدون شک رشد بی رویه نفوس به ویژه در کشورهای توسعه با خود چالش های را در پی دارد و می تواند موجب کند شدن فرایند امور شور اما در کشورهای که نرخ رشد جمعیت در برابر مرگ و میر  کمتر است پیامدهای زیانباری را به همراه خواهد داشت و به تدریج جمعیت فعال و امید به زندگی را کاهش می دهد. رهبر معظم انقلاب اسلامی مسئله افزایش معقول را مهم توصیف و فرموده اند: کشور ایران با ظرفیت طبیعی و جغرافیایی سیاسی خود احتیاج به جمعیت بیشتر دارد زیرا مسئله نمای جوان برای کشور یک مسئله اساسی و با اهمیت است.

فرهنگ سازی برای افزایش جمعیت یک ضرورت اجتماعی است با توجه به تاکیدان و دغدغه های رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرهنگ سازی برای افزایش جمعیت یک ضرورت اجتماعی است و متولیان، برنامه ریزان، تصمیم سازان و تصمیم گیران باید به بررسی دانش بنیان و همه جانبه عارضه کم فرزندی در جامعه بپردازند و زمینه و بستر های لازم را برای تغییر  ساختار جمعیت کشور که نقش با اهمیتی در تحولات جامعه دارد فراهم کنند.










۱۳۹۳/۷/۵ - ۱۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن