واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۳۴ب.ظ)
مدير بازرگاني داخلي شرکت بازرگاني پتروشيمي ايران خبر داد؛ کاهش اختلاف حاشيه بازار و بورس به کمتر از 4 درصد شرکت بازرگاني پتروشيمي به علت نداشتن بعضي از مشکلات در خريد و تامين محصولات پتروشيمي آماده همکاري با صنايع پايين دستي هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر توفيق مطوري در گفتگو با خبرنگاران ضمن مثبت ارزيابي کردن آزادسازي قيمت ها بر بازار محصولات پتروشيمي گفت: از 14 تير ماه که اين اتفاق افتاد، اختلاف قيمت حاشيه بازار با بازار اصلي کاهش چشمگيري پيدا کرد و اين کاهش سبب شد تا انگيزه دلال ها و واسطه ها براي حضور در بازار محصولات پتروشيمي کاهش پيدا کند.
وي افزود: بر اساس اعلام بورس از تاريخ آزادسازي قيمت ها بالغ بر 1500 شرکت از جمع خريداران محصولات پتروشيمي خارج شده و همين امر سبب شده است تا خريدهاي غير واقعي به کمترين حد خود برسد.
مطوري با اشاره به مشکلاتي که تا قبل از آزادسازي قيمت ها در بازار و حاشيه بازار محصولات پتروشيمي وجود داشت، گفت: متاسفانه شرکت هاي بسياري در آن زمان به علت رقابتي بودن خريد و محدوديت ها در توليد دست به ثبت سفارش مي زدند و همين مساله باعث مي شد تا قيمت ها با قيمت واقعي فاصله بسياري پيدا کند.
وي ادامه داد: خريداران خريدهاي غير واقعي و کاذب درخواست مي کردند که اين مهم باعث مي شد خريداران واقعي دستشان به محصولات نرسد.
مدير بازرگاني داخلي شرکت بازرگاني پتروشيمي ايران با اشاره به مصوباتي که در کارگروه مشترک پتروشيمي و بورس ابلاغ شده است، گفت: سابقا براي خريد کالاهاي مچينک اول مقرر شده بود که خريدار بايد داراي پروانه باشد، اما براي خريد مچينک دوم اين محدوديت وجود نداشت اما در مصوبه جديد براي مچينک دوم نيز محدوديت دارا بودن پروانه اضافه شده است.
وي به نظر قائم مقام وزير صنعت و معدن در مورد ورود خريداران خرد به بازار محصولات پتروشيمي اشاره کرد و افزود: امکان حضور اين افراد در بورس با توجه به قدرت کم خريد، کم بوده و بر اين اساس بهتر است شرکت هاي بازرگاني راسا به بازار وارد شده و کالاها را پس از خريد در زير مجموعه هاي خود پخش کنند.
وي تاکيد کرد: منبعي براي تامين مالي خريداران خرد وجود ندارد و با اين سياست بازار آزاد به حاشيه رفته و اين امکان به وجود مي آيد که شرکت هاي بازرگاني به صنايع پايين دستي کمک کنند.
وي در مورد کنترل بازار آزاد و حواشي آن نيز گفت: ما به طور دائم بازار آزاد را کنترل کرده و بر اساس همين داده ها 5 تا 6 محصول عمده از جمله الياف و پلي اتيلن سبک را به صورت شاخص انتخاب مي کنيم.
وي در مورد نتايج اين نظارت گفت: بر طبق آمار به دست آمده اختلاف حاشيه بازار و بورس اکنون 3 الي 4 درصد بوده که اختلافي منطقي است، حال اينکه تا قبل از آزاد سازي اختلاف فوق بيش از دو برابر شرايط فعلي ثبت شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]