تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تسبيحات فاطمه زهرا عليهاالسلام در هر روز پس از هر نماز نزد من محبوب تر از هزار ركعت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840428203




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کم‌آبی چرا جدی گرفته نمی‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کم‌آبی چرا جدی گرفته نمی‌شود؟
خبرهای رسمی حاکی از آن است که سدهای لار و لتیان خشک شده و تا آبان ماه تنها دو نوبت باران در پایتخت می بارد. وضعیت بارش ها در سایر مناطق کشور هم چندان تعریفی ندارد.
آفتاب: روزنامه ایران در ادامه نوشت: اما این وضع به نظر می رسد با همه وخامتش از سوی اهالی پایتخت چندان جدی گرفته نمی شود و ساکنان این شهر 14 میلیون نفری نگرانی چندانی بابت این موضوع ندارند.


درست است که پیش از هر چیز باید مدیریت چرخه تولید تا توزیع و مصرف آب را شماتت کرد که در طول سال ها با سیاستگذاری های اشتباه، منابع آبی کشور را هدر داده و اکنون به دنبال مقصرانی از میان مردم است. اما از روحیه بی تفاوتی مصرف کنندگان آب هم نمی


*توان به سادگی گذشت.


برای درک این موضوع کافی است نگاهی به فعالیت های روزانه خود و اطرافیان مان داشته باشیم و صحنه هایی را به یاد بیاوریم که تکرار آن جزو اتفاقات عادی در این شهر محسوب می شود. کسانی که بدون کوچکترین نگرانی با آب شرب شهری اقدام به شست وشوی حیاط، خودرو یا فضای سبز منزل شان می کنند و در صورت مواجه شدن با اعتراض دیگر شهروندان، تنها به گفتن اینکه پول آن را پرداخت می کنیم بسنده می کنند.


براستی چه چیز مانع از این می شود که اهالی تهران معضل کم آبی را جدی نگیرند و اساساً چرا آن را باور ندارند؟ سؤالی که عضو هیأت علمی دانشگاه کرمان در پاسخ به آن می گوید: «متأسفانه قیمت آب در کشور ما به عنوان یک کالای اقتصادی تعیین نشده است و همین موضوع موجب شده مصرف کنندگان ایرانی معضل کم آبی را باور نداشته باشند.»


محسن صالحی می گوید: «وقتی آب به قیمت واقعی عرضه شود آن زمان طبیعتاً مردم خود به دنبال اجرای مباحث و مقررات ملی ساختمان و صرفه جویی در مصرف آب خواهند بود و تا زمانی که این اتفاق در کشور ما روی ندهد نمی توانیم انتظار چندانی از شهروندان دیرباور ایرانی داشته باشیم؛ چرا که شهروندان ایرانی معمولاً مرگ را برای همسایه می دانند و تا زمانی که خود ناچار به تحمل تبعات مشکلاتی همچون خشکسالی نباشند، موضوع را جدی نمی گیرند.»


وی در ادامه به عرضه برق به عنوان کالای اقتصادی می پردازد و عنوان می کند: «این موضوع موجب شد تا شهروندان با استفاده از راهکارهای علمی و استفاده از آخرین شیوه های نوین مصرف برق اقدام به صرفه جویی در مصرف این کالا کنند و مقررات ملی ساختمان را در ساخت و سازهای خود جدی بگیرند امری که اگر در مورد آب نیز اجرا شود، می تواند تا حد زیادی از ریخت و پاش های اضافی این محصول ارزشمند جلوگیری کند.»


از سوی دیگر رئیس ستاد محیط زیست شهرداری و توسعه پایدار شهر تهران در مورد جدی گرفته نشدن تذکراتی که طی ماه های اخیر به شهروندان تهرانی درباره کم آبی داده می شود، می گوید: «بسنده کردن به تذکرات لسانی قطعاً کافی نیست و تا این لحظه اقدامی جدی از سوی مسئولان و مدیران بخش آب در برخورد با مصرف کنندگان پرمصرف تهرانی دیده نشده است. »


علی محمد شاعری یادآور می شود: «به نظر می رسد وقت آن رسیده که مسئولان شیوه برخورد خود با مشترکان پرمصرف را تغییر دهند و شهروندان خصوصاً شهروندان کلانشهرهایی همچون تهران تبعات ناشی از خشکسالی را به صورت ملموس تر مشاهده کنند.» وی در ادامه تغییر در شیوه های مصرف آب را راهکاری مطمئن برای مقابله با کم آبی عنوان می کند و می گوید: «به نظر می رسد تا این لحظه شهروندان تهرانی درک درستی از تذکرات ارائه شده در مورد مصرف آب نداشته اند و موضوع کم آبی را جدی نگرفته اند؛ چرا که از نظر آنها، بیشتر تذکرات به صرفه جویی اختصاص داده شده و حرفی از بحران و مقابله با کم آبی زده نشده است.» رئیس ستاد محیط زیست شهرداری و توسعه پایدار شهر تهران اطمینان می دهد: «در صورتی که صرفه جویی 20 درصدی آب توسط شهروندان تهرانی انجام شود به راحتی می توان معضل خشکسالی و پیامدهای ناشی از آن را پشت سر گذاشت.» وی اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی شهرتهران و جداسازی آب شرب از آب مصرفی را هم از دیگر راهکارهایی بر می شمارد که می تواند مسئولان را در گذر از این مرحله یاری دهد. نکته ای را که این مدیر تهران نشین می گوید برخی دیگر از مدیران مناطق کشور هم تایید می کنند. مدیرکل مدیریت بحران استان خراسان رضوی در گفت وگو با ایران می گوید: «متأسفانه وجود دیدگاه بحران مدار موجب شده تا بحث مقابله با کم آبی در کشور ما بویژه از سوی اهالی شهرهای بزرگ جدی گرفته نشود.»


حجت الله شایان فر ادامه می دهد: «در طول سال های اخیر بیشتر به مدیریت تأمین آب پرداخته ایم در حالی که باید بیشتر توجه مان را معطوف به مدیریت مصرف می کردیم.»


او با انتقاد از شیوه تأمین آب برای کلانشهرهایی همچون تهران یادآور می شود: «در طول این سال ها تنها به فکر افزایش سد و تأمین آب بوده ایم در حالی که باید مدیریت مصرف آب را در دستور کار قرار می دادیم.»


وی در ادامه مقابله با کم آبی را معطوف به اصلاح روش های فعلی مصرف آب از سوی شهروندان می داند و می گوید: «جمع آوری آب های خاکستری و استفاده از آنها در مصرف روزانه، گامی مؤثر در برخورد با کم آبی است.» شکی نیست که با استفاده از راهکارهای عنوان شده از سوی کارشناسان می توان با مشکل کم آبی مقابله کرد. اما آنچه در این بین اهمیت بیشتری دارد پذیرش اقلیم خشک کشور و ضرورت تطبیق زندگی روزانه شهروندان با این واقعیات است.




تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن