تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838049579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«تاريخ ديگري» که کامرون درست کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ مهر ۱۳۹۳ (۰:۳۲ق.ظ)
سياست روز: «تاريخ ديگري» که کامرون درست کرد
به گزارش خبرگزاري موج، «تاريخ ديگري که کامرون درست کرد» عنوان سرمقاله روزنامه سياست روز است که در آن مي خوانيد؛
رفتار ديپلماتيک، زبان حقوقي، روابط بين الملل همه اين اصطلاحاتي که در عالم سياست ساخته شده است، معناي خاص خود را دارد. اما اين که مثلاً حقوق بين الملل و قواعد روابط بين الملل از سوي برخي کشورهاي دنيا رعايت مي شود يا نه، واکنش هاي ايجابي و سلبي مسئولان آن کشورها اثبات مي کند که آيا آنها چنين قواعدي را رعايت مي کنند؟
مردم هر جامعه اي با واقعياتي که در چارچوب زندگي خود درک مي کنند و مي بينند سروکار دارند. بسياري از آنها تحصيلات عالي دارند و در هر رشته اي هم داراي تخصص هستند. در ميان آنها شايد باشند افرادي که از تحصيلات بالا برخوردار نباشند، اما از درک و فهم بالايي سود مي برند که براي هر دو قشر، نشان دهنده قدرت تحليل و تجزيه و بررسي اتفاق يا موضوعي است.
اين که گفته شود، زبان حقوقي معمولاً مملو از عبارات و اصطلاحاتي است که براي افراد غيرحقوقي درک معناي آن سخت است، شايد در علم روابط بين الملل اين تعبير و تعريف درست باشد، حقوق بين الملل تعريف خاص خود را دارد و شايد به اعتقاد برخي، همه کس آن را متوجه نشوند، اما درک آن را دارند که اگر اين حقوق از سوي کشوري رعايت شود و کشور ديگر آن را زير پا بگذارد، ميان اين دو کشور چه اتفاقي خواهد افتاد. نخستين اتفاق واکنش مردمي است که طرف مقابل، حقوق جامعه آنها را رعايت نکرده است. اين واکنش ها و بازتاب ها را به آساني مي توان رصد کرد و ديد.
به عنوان نمونه، که اصل موضوع يادداشت روزنامه هم همين است، ديدار نخست وزير انگليس و رئيس جمهور کشورمان است. اين ديدار که از سوي بسياري رسانه ها و شخصيت هاي سياسي که عمدتاً اصلاح طلب بوده اند، به عنوان يک اتفاق تاريخي بزرگ ياد شد و آن را فصلي تازه در روابط دو کشور تحليل کرده بودند.
ذوق زدگي و نشان دادن اشتياق زياد براي چنين اتفاقي که به خاطر بسياري از مسائل در سال هاي گذشته و حتي اکنون، آنچنان قابل توجه و مهم جلوه نمي کند، نشان دهنده اين موضوع است که ذوق زدگان در قدرت تحليل درست منطقي، عقلاني و حتي در چارچوب قوانين روابط بين الملل هم، ضعف بسيار شديدي دارند که اين ضعف درباره ايران و آمريکا هم از آنها ديده شده است.
يک رابطه سياسي ميان دو کشور بايد داراي اين اصول مهم و اساسي باشد؛
۱ـ دخالت نکردن در امور يکديگر
۲ـ احترام متقابل
۳ـ رعايت اصول برقراري روابط دوجانبه
۴ـ اتهام وارد نکردن به هم
۵ـ توطئه نکردن
و ...
اگر در روابط ميان دو کشور، هر يک از موارد اصول برقراري روابط، نقض شود و يکي از طرفين آن را زير پا بگذارد، خود به خود ديگر موارد نيز نقض خواهد شد.
ديدار، گفت وگو، مذاکرات ميان مسئولان دستگاه هاي ديپلماسي و حتي ديدارهاي سران دو کشور با هم براي سه منظور انجام مي شود.
۱ـ گسترش روابط
۲ـ برقراري روابط
۳ـ برون رفت از روابط سرد
ديدار روحاني و کامرون در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل براي مورد سوم يعني «برون رفت از روابط سرد» انجام شد.
اما در ميان سوابق تيره طرف مقابل که انگليس است، هيچ روزنه اي را براي چنين اتفاقي باز نگذاشته است.
چنين کشورهايي به خاطر خوي استعماري خود همواره رفتارهاي خارج از عرف و قواعد بين الملل با ديگر کشورها داشته اند و اکنون براساس تعاريف ساخته و پرداخته غربي در علم روابط بين الملل، «پسا استعمارگرايي» در سياست هاي چنين کشورهايي عليه ديگر کشورها دنبال مي شود. پسا استعمارگرايي، اعتقاد بر تداوم اشکال گوناگون استعماري قدرت و حتي ادامه سياست نژادپرستي در سياست هاي خود دارد.
اشتباه محاسباتي، هم براي ما سود دارد و هم زيان. سود آن اين است که براي آنهايي که ذوق زده بودند ثابت خواهد شد که ذوق زدگي آنها بي مورد بوده و شايد به خود آيند و در تحليل هاي سياسي خود کمي واقع گرايانه تر عمل کنند و اينقدر از خود بي خود نشوند.
شناختن ماهيت واقعي کشوري مانند انگليس کار دشواري نيست. پيشينه رفتاري اين کشور با ايران، سابقه طولاني دارد که هيچ نکته مثبتي در آن ديده نمي شود.
اما زيان آن چيست؟ زيان چنين اتفاقي در اين خواهد بود، هنگامي که نخست وزير انگليس تنها پس از چند ساعت پس از ديدار با رئيس جمهور کشورمان در سخنان خود در مجمع عمومي سازمان ملل گفت؛ «... ما اختلافات جدي داريم. حمايت ايران از سازمان هاي تروريستي، برنامه اتمي اين کشور و نحوه رفتار با مردم خودش، جملگي بايد تغيير کند»
اين سخنان به روشني دخالت مستقيم در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران را نشان مي دهد که هيچگونه حسن نيت، در آن ديده نمي شود.
آنهايي هم که نسبت به چنين ديدارهايي انتقاد مي کردند، از اين بابت نگراني ندارند بلکه قدرت تجزيه و تحليل آنها پيش بيني مي کرد که پس از اين ديدار چه اتفاقي خواهد افتاد.
از يک شخصيت که مسئوليت هم دارد انتظار مي رود، پيش از آن که ديدار و گفت وگويي ميان مقامات ايران و انگليس انجام شود، با تحليل خود پيش بيني کند که چه خواهد شد؟ آقاي ابوطالبي معاون سياسي دفتر رئيس جمهور پيش از اين ديدار در صفحه توئيتر خود نوشت؛ «وقتي عده اي نگران ديدار با اوباما باشند، ديدار با کامرون ديگر محل نزاع آنان نخواهد بود، زيرا زماني که گروهي تصور مي کنند قصد داري گامي بلند برداري و دل نگران آن مي شوند، فرصت داري در اين مسير، گام هاي مدنظر را راحت تر تنظيم کني.»
مسئولان دستگاه ديپلماسي کشور و آنهايي که در اين سفر آقاي روحاني را همراهي کرده اند، به اين نکته توجه نکردند که اگر ديداري با اوباما انجام نشده در مقابل ديدار با نخست وزير انگليس برنامه ريزي شد، ابتدا بايد بگويند، دليل چنين ديداري چه بود؟ سپس به اين نکته پاسخ دهند که، گمان نمي کردند، چنين ديداري و چنان سخناني عليه ايران از سوي ديويد کامرون در سازمان ملل با هماهنگي انگليس و آمريکا تدارک ديده شده باشد؟ آيا پس از اين ديدار يخ روابط آب شد يا «فريز» شد؟
اکنون که «کامرون» آن سخنان را عليه ايران مطرح کرده، دولت و دستگاه ديپلماسي چه پاسخ و واکنشي نسبت به آن خواهند داشت؟ اگر اين ديدار انجام نمي شد از نظر روابط بين الملل ثلمه اي بر روابط وارد مي کرد؟ اين ديدار هم انجام نمي شد، کامرون، آن سخنان را عليه ايران مطرح مي کرد. نکته مهم همين است که ديدار با آن همه آب و تاب و ذوق زدگي انجام مي شود و کامرون هم شمشير را از رو مي بندد و در مجمع عمومي سازمان ملل آن را از غلاف بيرون مي کشد و رئيس جمهور کشورمان هم در سخنان خود در مجمع عمومي سازمان ملل پاسخي به آن ياوه گويي ها نمي دهد.
مردم ايران به خاطر صدمات و ضرباتي که از انگليس در ساليان سال متحمل شده اند چنين رفتاري را از سوي لندن نه اين که انتظار نداشته باشند، اتفاقاً با آن به خوبي آشنا هستند و اکنون تنها نکته اي که مردم را رنجور کرده است، بي ادبي کامرون در رفتاري است که انجام داده، که اگر ديدار رئيس جمهور ايران و نخست وزير انگليس انجام نمي شد و کامرون آن سخنان را بيان مي کرد، اصلاً مهم نبود چون، اينگونه رفتار از سوي انگليس تازگي ندارد.
نخست وزير انگليس پس از ديدار با رئيس جمهور ايران، هنگام خروج از اتاق ديدار، که آن را خبرنگار روزنامه شرق که در نيويورک به سر مي برد در توئيتر خود نوشته چنين گفته است؛ «تاريخ ديگري درست کردم» اين «تاريخ ديگر» را خود قضاوت کنيد.
ديويد کامرون نخست وزير انگليس پس از ديدار با روحاني رئيس جمهور ايران، هنگام خروج از اتاق ديدار، که آن را خبرنگار روزنامه شرق که در نيويورک به سر مي برد در تويتر خود نوشته چنين گفته است؛ «تاريخ ديگري درست کردم» اين «تاريخ ديگر» را خود قضاوت کنيد.

نويسنده:
محمد صفري














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن