واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آخرین هشدارهای کامرون در سه روز مانده به همه پرسی استقلال اسکاتلند لندن - ایرنا- دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه در سخنانی ناسیونالیستی و هشدارگونه در ˈآبردینˈ اسکاتلند، بار دیگر سعی کرد اسکاتلندی ها را در سه روز مانده به همه پرسی، از دادن رای به استقلال این منطقه منصرف سازد.
به گزارش ایرنا، سفر کامرون به منطقه نفت خیز آبردین در سواحل دریای شمال در واقع آخرین شانس نخست وزیر انگلیس بود تا اسکاتلندی ها را برای مخالفت با استقلال و ادامه اتحاد 300 ساله میان اسکاتلند و بریتانیا ، متقاعد کند.
آبردین که مرکز صنایع نفت وگاز بریتانیا است در صورت رای مثبت اسکاتلندی ها به جدایی، تحت کنترل کامل اسکاتلند قرار خواهد گرفت.
در حال حاضر در حدود نود درصد از در آمدهای حاصل از فروش نفت و گاز دریای شمال متعلق به حوزه اسکاتلند است.
کامرون که برای دومین بار ظرف یک هفته گذشته به اسکاتلند سفر می کند، در سخنانی در آبردین گفت درصورتی که اسکاتلندی ها در همه پرسی روز پنج شنبه به استقلال این منطقه رای مثبت بدهند ،هیچ راهی برای بازگشت وجود نخواهد داشت و راه انگلیس و اسکاتلند از هم جدا خواهد شد.
وی گفت: ادامه یکپارچگی بریتانیا به نفع میلیون ها نفری است که در انگلیس، ولز، ایرلند شمالی و اسکاتلند زندگی می کنند.
وی از جدا شدن اسکاتلند به عنوان یک واقعه دردناک یاد کرد برای مردم بریتانیا یاد کرد و وعده داد در صورت رد استقلال این منطقه ، دولت انگلیس قرار است امتیازات و قدرت بیشتری در زمینه مالیات و خدمات بهداشتی و رفاهی به اسکاتلندی ها بدهد.
نخست وزیر انگلیس همچنین هشدار داد که استقلال اسکاتلند به معنای جدا شدن واحدهای پولی دو کشور، تکه پاره شدن ارتش بریتانیا و تجزیه صندوق بازنشستگی بریتانیا خواهد بود.
کامرون همچنین گفت که در صورت جدایی اسکاتلند، مرزهایش با انگلیس به صورت مرزی بین المللی درآمده و رفت و آمد میان این دو کشور دیگر همانند سابق نخواهد بود و سفارتخانه های بریتانیا دیگر تعهدی در قبال اسکاتلندی ها نخواهد داشت .
وی همچنین گفت که استقلال اسکاتلند سبب خواهد شد که نیمی از وام گیرنده های اسکاتلندی خود را متعهد در برابر بانک هایی ببینند که در خارج از این کشور ( انگلیس) واقع شده اند.
پیش از این دو غول بانکی انگلیس "رویال بانک اسکاتلند " و بانک "لویدز" اعلام کرده اند که به دلیل روشن نبودن چشم اندازهای مالی و اقتصادی اسکاتلند پس از استقلال قصد دارند که مقرشان از ادینبورو به لندن منتقل کنند.
کامرون در حالی این سخنان را گفت که جدیدترین نظرسنجی ها از نزدیک بودن فاصله میان موافقان و مخالفان جدایی اسکاتلند از بریتانیا حکایت دارد.
براساس آخرین نظرسنجی که روز دوشنبه منتشر شد شمار مخالفان اسکاتلند 51 درصد و شمار موافقان 49 درصد بوده است.
با توجه به نزدیکی زیاد مخالفان و موافقان استقلال اسکاتلند، سرنوشت این منطقه بعد از گذشت بیش از 300 سال اتحاد با بریتانیا، در روز همه پرسی به آرای خاکستری که بین 10 تا 17 درصد در نظرسنجی های متخلف نوسان داشته، گره خورده است.
ملکه انگلیس نیز روز یکشنبه سکوت خود را در این خصوص شکست و به مردم اسکاتلند هشدار داد درباره این مساله به خوبی فکر کنند.
پیشتر سخنگوی کاخ باکینگهام (دربار) درخواست های صورت گرفته از سوی نمایندگان حزب محافظه کار و رهبران سیاسی برای دفاع ملکه انگلیس از مخالفان استقلال اسکاتلند، رد کرده بود.
در حال حاضر مبهم و پیچیده بودن برخی از مسایل در صورت استقلال اسکاتلند خصوصا مسایل اقتصادی، سبب شده است که هنوز شماری از مردم این منطقه برای دادن رای مثبت به استقلال این منطقه با شک و تردید برخورد کنند.
ضمن اینکه علاوه بر حزب محافظه کار، شرکای دولت اعم از حزب لیبرال دموکرات و حتی مخالفان دولت مانند حزب کارگر ، بر حفظ وحدت اسکاتلند با انگلیس تاکید می کنند.
مبهم بودن سرنوشت خطوط مرزی، واحد پولی، وضعیت بدهی ها، عضویت در اتحادیه اروپا، تسلیحات هسته ای، نحو تقسیم ارتش و وضعیت نفت و گاز دریای شمال از جمله این مسایل مهم شمرده می شود.
به دلیل برخی از همین ابهامات است که صندوق بین المللی پول نسبت به پیامدهای منفی پیروزی طرفداران استقلال اسکاتلند در همه پرسی هجدهم سپتامبر، بر روی بازارهای مالی جهان هشدار داده است .
هر چند " الکس سالموند" وزیر اول دولت محلی اسکاتلند و رهبر کارزار تبلیغاتی (کمپین ) طرفداران استقلال اسکاتلند مدعی شده است که این نگرانی ها عنوان شده، اغراق آمیز است.
به طور نمونه، اگرچه اسکاتلندی ها مایلند پس از استقلال این منطقه همچنان تحت طرح منطقه مسافرتی مشترک با انگلیس باقی بمانند و نیازی به اخذ گذرنامه نباشد، ولی دولت انگلیس چندان با این مساله موافق نیست و کامرون روز دوشنبه نیز به همین مساله اشاره داشت .
دولت کامرون پیشتر گفته است درصورت استقلال اسکاتلند، ممکن است دولت انگلیس موضوع ایجاد پست های مرزی بازرسی میان این دو کشور را در دست بررسی قرار دهد.
طرفداران استقلال اسکاتلند همچنین خواهان باقی ماندن در اتحادیه اروپا، ناتو ، سازمان ملل متحد ، سازمان تجارت جهانی و گروه کشورهای مشترک المنافع هستند و در نظر دارند با ایجاد 70 تا 90 دفتر بین المللی ، سهمی در شبکه سفارتخانه های انگلیس داشته باشند.
به گفته آنان ، اسکاتلند با داشتن 15 هزار نیروی نظامی همچنان عضو ناتو باقی می ماند و بر گشت زنی دریایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) تاکید دارد اما خواهان آن هستند که اسکاتلند منطقه ای عاری از تسلیحات هسته ای باشد و زیردریایی های هسته ای انگلیس از این منطقه خارج شوند .
هر چند "آندرس فوگ راسموسن" دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز دوشنبه گفت نتیجه همه پرسی استقلال اسکاتلند هر چه که باشد باعث تضعیف مشارکت انگلیس در ناتو نخواهد شد.
به گزارش منابع خبری انگلیس ، وی در بروکسل تصریح کرد اگر اسکاتلندی ها در همه پرسی به استقلال اسکاتلند رای بدهند ، این کشور جدید می تواند برای پیوستن به ناتو درخواست عضویت کند اما نمی توان گفت این روند چه مدت زمان طول خواهد کشید.
در همه پرسی هیجدهم سپتامبر( 27 شهریور) ، فقط افراد بالای 16 سال ساکن اسکاتلند (حدود چهار میلیون نفر) حق رای دارند و مردم سایر مناطق شامل انگلیس، ایرلند شمالی و ولز نمی توانند در آن شرکت کنند.
درحال حاضر انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی، ضمن برخورداری از حکومت های محلی، کشور بریتانیا را تشکیل می دهند.
اروپام *1* 1552/ 3404
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]