تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830606654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موقعيت روحاني در دومين سفر


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: موقعيت روحاني در دومين سفر
دكتر حسن روحاني سال گذشته همين وقت‌ها بود كه به نيويورك آمريكا رفت تا با حضور در مجمع عمومي سازمان ملل وجه‌اي از تغيير در سياست خارجي ايران را در مقابل ديدگان جهاني عرضه كند.
سيد رحيم لاري: جامعه جهاني 8 سال بود كه به نمايش‌هاي خارج از عرف احمدي‌نژاد عادت مي‌كرد و منتظر بود ببيند با آمدن روحاني چه تغييري به وجود آمده است. بنابر اين، سفر اول روحاني از نظر جامعه جهاني بيشتر حكم انتظار و اشتياق را داشت تا آن كه با نوع خاصي از پيش‌داوري يا قضاوت باشد اما اين وضعيت در دومين سفر روحاني به نيويورك تغيير كرده است. حالا يك سال و چند ماه است كه از رياست جمهوري او گذشته و تصويري به نسبت روشن از سياست‌هاي او در داخل و خارج وجود دارد كه حضور دوم او در نيويورك با قضاوتي نسبت به اين تصوير است.

وجه انتقادي يك جنبه اين تصوير است كه بان كي‌مون، دبير كل سازمان ملل، شش ماه قبل اين وجه را در گزارش خود به شوراي حقوق بشر سازمان ملل بيان كرد و مدعي شد كه رييس جمهور ايران نتوانسته به وعده‌هايش عمل كند. اين وجه در بيانيه‌ها يا درخواست‌هاي مقام‌هاي غربي به صورت صريح يا ضمني ديده اما نكته قابل توجه اين است كه هم دبير كل و هم اين مقام‌ها با علم و اذعان بر اهل گفت‌وگو و مذاكره بودن روحاني است كه از كارنامه او انتقاد مي‌كنند. به عبارت ديگر، انتقاد از كارنامه مسئولين ايران به نوعي مبدل به عادت اين افراد شده اما حالا و به خصوص بعد از تجربه 8 ساله احمدي‌نژاد خود را در برابر فردي مي‌بينند كه حاضر به شنيدن انتقادها و مذاكره هست.

روحاني در مقابل مانور خاص خود را به كار مي‌برد كه در همين روزهاي حضور او در نيويورك هم ديده مي‌شود. در وهله اول، او كاري نمي‌كند كه طرف مقابل از مذاكره با او دلسرد شود. بنا بر اين، نسبت به انتقادها حرفي تند يا كاري خارج از عرف انجام نمي‌دهد و حتي سعي مي‌كند تا رفتاري آرام و خونسرد داشته باشد. براي مثال، او در برابر انتقادهاي دبير كل بيشتر ترجيح داد سكوت كند تا آن كه مثل صادق لاريجاني موضع بگيرد. همين امر باعث شد تا الآن بان كي‌مون در ملاقات با او از ميزباني احساس افتخار كند و بگويد: «من در بحث هسته‌اي، تعامل مفيد ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و مشاركت فعال در مذاكرات 1+5 را ستايش مي‌كنم». او در عين رعايت اين تاكتيك وجه تقابل با غرب و سياست‌هاي آن را هم حفظ مي‌كند.

شايد كسي انتظار نداشت كه روحاني در نيويورك مهم‌ترين تصميم باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا، را براي تشكيل ائتلاف نظامي به باد انتقاد بگيرد و به صراحت بر غيرقانوني بودن آن تاكيد كند. او كه با اندره ميچل، خبرنگار ان بي سي نيوز آمريكا، مصاحبه مي‌كرد به دو دليل حمله آمريكا به سوريه را غيرقانوني خواند؛ نخست به اين دليل كه مجوزي از سازمان ملل ندارد و دوم اين كه آمريكا مجوزي از دولت سوريه براي حمله به خاك آن نداشته است. اين دو دليل به لحاظ قوانين و قواعد بين‌‌الملل درست هستند اما در گرماگرم شرايط كنوني و خشونت‌هاي داعش كسي حاضر نشده به اين صراحت آمريكا را بابت حمله‌اش به خاك سوريه سرزنش كند و هر چند كه رهبران كشورهاي جهان دريافت مجوزهاي قانوني را مطرح كرده‌اند اما نگفته‌اند كه اقدام آمريكا در حمله به خاك سوريه غيرقانوني است.

روحاني به اين صورت دو جنبه از مانور سياسي خود را به نمايش درآورده كه نمي‌توان گفت در تضاد با يكديگر هستند بلكه بايد اين دو جنبه را مكمل يكديگر دانست. در واقع، اين دو جنبه امكان تعامل روحاني را با طرف‌هاي غربي ممكن مي‌كند به نحوي كه با جنبه مذاكره






۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن