واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: توطئه گروه خراسان؛ فنته جدید آمریکا و داعش
پس از آغاز حمله آمریکا به مواضع داعش در سوریه، نام گروهی با عنوان "خراسان" بر سر زبانها افتاد که تا قبل از آن هیچ اثری از آن نبود و تنها در مخیله رسانه های نظامی آمریکایی جای داشت. این گروه بسرعت در حال چهره سازی رسانه ای از سوی خبرگزاری های غربی است بعد از اینکه امریکا بامداد روز سه شنبه (1مهر) اولین حملات هوایی خود را به سوریه آغاز کرد ابتدا اعلام شد که این حملات به اهداف داعش در رقه و دیرالزور صورت گرفته است اما چند ساعت بعد وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) با صدور بیانیه ای از هدف قرار دادن گروه موسوم به گروه خراسان در جریان این حملات خبر داد که این خبر بلافاصله در خبرگزاری های غربی انعکاس یافت و حتی برخی از آنها شاید با توجه به ناشناخته بودن این گروه به تهیه و پخش گزارش های در این باره اقدام کردند. فرانس پرس: - "پنتاگون: گروه خراسان در سوریه حملات عمده ای را علیه منافع غربی ها طراحی کرده بود" - "پنتاگون: گروهی موسوم به خراسان خود را برای انجام حملات علیه غرب آماده می کند" - "گزارشی در مورد گروه تروریستی تازه تاسیس «خراسان» در سوریه" رویترز : - "گزارشی در مورد گروه تروریستی موسوم به خراسان"
سایر رسانه ها نیز به تبع از این اطلاعات شروع به انتشار اخبار در خصوص "گروه خراسان" در سوریه کردند. اما نکته مهم این که اطلاعاتی که چه مسئولان امنیتی و نظامی امریکایی و چه خبرگزاری های غربی به نقل از آنها منعکس کرده اند مشترکا بر این تاکید دارد که گروه خراسان گروه انشعابی از القاعده است که اعضای آن از افغانستان و پاکستان به سوریه نقل و مکان کرده اند و برخی از رهبران آنها مدتی نیز در ایران ساکن بوده و اکنون نیز در سوریه با جبهه النصره ارتباط دارد و این گروه در تدارک حملاتی علیه امریکا و اروپا بوده که پیش از اقدام مورد هدف قرار گرفته است.
حال با این توصیف اهداف این سناریو تا حدودی مشخص می شود. از جمله اینکه امریکا می خواهد حملات به سوریه را در چارچوب دفاع پیشدستانه بگنجاند و برای آن توجیه حقوقی بتراشد. همچنین با توجه به اینکه اروپایی ها در همراهی با امریکا در ائتلاف موسوم به ضد داعش دچار تردید شده اند لذا با القای اینکه گروه خراسان در تدارک حمله به اهداف اروپا و امریکا بوده است می خواهد اروپایی را به همراهی با ائتلاف متقاعد کند. علاوه بر این امریکا از این طریق می خواهد خود را به قطعنامه 2017 شورای امنیت ملتزم نشان دهد که در آن حملات به اهداف داعش و النصره پیش بینی شده است و بالاخره اینکه این احتمال را نیز نمی توان نادیده گرفت که امریکا در پوشش سناریوی جدید گروه موسوم به خراسان کوشیده است اتهامات خود را به ایران تکرار کند و از آن به عنوان چماق رسانه ای و سیاسی برای همراهی ایران با ائتلاف به اصطلاح ضد داعش استفاده کند.
چهار شنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]