تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

ضد لک اکسیس وای

طراحی سایت در مشهد

کنسرت حامیم کیش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871865716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دوستداران میراث فرهنگی به شکسته شدن حریم تخت جمشید واکنش نشان دادند:تخت گاز در حریم بزرگترین بنای سن


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: دوستداران میراث فرهنگی به شکسته شدن حریم تخت جمشید واکنش نشان دادند:تخت گاز در حریم بزرگترین بنای سن جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - به گزارش «خبر جنوب» قرار است در 300 متری بنای تاریخی تخت جمشید مسابقات رالی سواری برگزار شود، مسابقه ای که با وجود اعلام مخالفت میراث فرهنگی، اصول و ضوابط یونسکو را زیر پا می گذارد تا یک بار دیگر تراژدی بی توجهی نسبت به این مجموعه جهانی تکرار شود.

اين روزها چنان در هياهو و ظواهر يك مسابقه اتومبيل سواري غرق شده ايم كه فراموش كرده ايم اينجا تاريخي دو هزار ساله رخ نمايي مي كند.مسابقه اتومبيلراني در حالي در تخت جمشيد از امروز تا جمعه برگزار مي شود كه يونسكو نسبت به اجراي چنين مسابقاتي هشدار داده و سازمان ميراث فرهنگي كشور نيز مخالفت خود را اعلام كرده است. از آلودگي صوتي و مخدوش شدن منظر فرهنگي مجموعه جهاني تخت جمشيد گرفته تا شكسته شدن حريم درجه يك و حفظ نشدن شأن و منزلت اين مجموعه جهاني! اما بي تاثير بودن چنين مسابقه اي براي توسعه گردشگري استان از مهم ترين مسائلي است كه تني چند از كارشناسان و دوستداران ميراث فرهنگي روي آن دست گذاشته اند. شهرام رهبر كارشناس حوزه مرمت و پژوهش در مجموعه جهاني تخت جمشيد با تاكيد بر اين كه حفظ قوانين بين المللي براي حفاظت از اين اثر همواره در اولويت است مي گويد: با توجه به حساسيت هاي موجود تمامي مسائل فني، امنيتي و حفاظتي و مرمتي در مجموعه جهانيتخت جمشيد زير نظر دقيق كارشناسان مربوطه صورت مي گيرد.
وي ادامه مي دهد: صرف نظر از رعايت چنين مسائلي اگر قرار است برنامه اي در مجموعه جهاني برگزار شود، ضروري است همه جوانب آن مورد توجه قرار گيرد تا آسيبي بر مجموعه وارد نشود.رهبر همچنين اضافه مي كند: برگزاري رالي در اين مجموعه جهاني نبايد خدشه اي بر آن وارد كند و بايد قوانين جهاني در اين رابطه رعايت شود چرا كه در محوطه اي اين مسابقه برگزار مي شود كه جزو ميراث جهاني است.
رهبر به حادثه اي كه منجر به كشته شدن يك نفر شد و واژگوني يك خودرو در مسير اختصاصي تخت جمشيد را به همراه داشت اشاره مي كند و مي گويد: متاسفانه اين اتفاق سنوات گذشته رخ داد و منجر به پاسخگويي مسئولين به يونسكو شد از اين رو جا دارد هر گونه اقدام و يا اجراي برنامه اي با رعايت تمامي جوانب باشد.
وي با ذكر مثالي به تكميل سخنانش مي پردازد و مي گويد: در مجموعه جهاني تخت جمشيد براي مرمت و يا حفاظت از آثار فرهنگي حساسيت بسياري لحاظ مي شود و استفاده از جرثقيل هاي سنگين در محوطه ممنوع است چرا كه ارتعاشات و لرزه اي كه از تردد اين نوع ماشين ها ايجاد مي شود آسيب جدي بر بنا وارد مي كند.رهبر همچنين مي افزايد: فاصله اندك عبور و مرور اتومبيل هااز نزديكي صفه تخت جمشيد در دراز مدت لطمات جبران ناپذيري بر اثر وارد مي كند. همچنين در ادامه اين گفت و گو علي اسدي باستان شناس بر اين باور است كه تخت جمشيد يك مجموعه فرهنگي بسيار مهم است و بايد فعاليت هايي كه در اين مجموعه صورت مي گيرد همخوان با ارزش هاي فرهنگي بنا باشد.وي مي گويد: اجراي مسابقات اتومبيلراني هيچ وجه سنخيتي با فعاليت هاي مجموعه جهاني ندارد و عملاً خطراتي را نيز براي مجموعه به دنبال خواهد داشت.
اسدي اين سر و صدا و ازدحام جمعيت و ارتعاشات ناشي از تردد خودروها همچنين خطراتي كه براي بازديد كنندگان به وجود مي آيد را از جمله معايب برگزاري اين مسابقه برشمرد و گفت: اجراي اين مسابقه نيز چيزي نيست كه آن را بتوان با ارزش ها و پيام هايي كه در تخت جمشيد نهفته است تطبيق داد.به گفته وي تخت جمشيد محلي است كه با عنوان مركز جهاني تمدن هخامنشيان مطرح بوده و تمامي نقوش برجسته اي كه در اين مجموعه است حكايت از آرامش و همزيستي مسالمت آميز ملل جهان در كنار يكديگر دارد همچنين پيام اين مجموعه جهاني جز صلح و دوستي چيز ديگري نيست. از اين رو بايد برنامه ريزي هايي
كه قرار است در مجموعه و يا كنار آن برگزار شود، مطابق با اين مباحث باشد.
اين باستان شناس ادامه مي دهد: اجراي برنامه ها و آيين هايي كه تاثيري بر معرفي اين پيام ها داشته باشد در مجموعه جهاني تخت جمشيد ضروري است و نبايد به بهانه جذب گردشگر هر برنامه اي را در تخت جمشيد بهاجرا درآورد، به طور حتم مسابقه رالي انتقال دهنده چنين پيام هايي هم نخواهد بود.اسدي ادامه
مي دهد: جهانيان ايران را با تخت جمشيد مي شناسند پس نبايد فعاليت هايي در اين مجموعه صورت گيرد تا تعجب بازديد كنندگان خارجي را نيز در پي داشته باشد و از طرفي هم بر اين مجموعه آسيب وارد نمايد.سرپرست كاوش آب راه هايتخت جمشيد اضافه مي كند: انجام يك سري فعاليت هاي فرهنگي و هنري با حفظ شأن و منزلت تخت جمشيد در اين محوطه جهاني يك ضرورت به شمار مي رود.
امير سبوكي رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي فارس نيز به خبرنگار ما مي گويد: به نظر مي رسد برگزاري رالي در استان فارس يك فرصت تاريخي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي باشد اما زمان و مكان برگزاري اين مسابقه كارشناسي شده نيست.
وي ادامه مي دهد: زمان برگزاري اين مسابقه در مهر ماه كه فصل سفر محسوب مي شود يك اشتباه بزرگ است چرا كه به دليل خالي نبودن واحدهاي اقامتي امكان جذب گردشگر وجود ندارد و اين در حالي است كه برگزاري چنين مسابقه اي به طور حتم گردشگران بسياري را جذب فارس مي كند.وي خواستار توجه بيشتر مسئولين مربوطه نسبت به تغيير زمان برگزاري مسابقات مي شود و مي گويد: بهترين زمان براي برگزاري چنين مسابقاتي كه با استقبال عمومي هم مواجه است، ايام خارج از پيك سفر مي باشد تا فعالان حوزه گردشگري و تور اپراتورها بتوانند با تبليغات موثر گردشگران را به واسطه برپايي مسابقه اتومبيلراني به مدت چند روز در فارس جذب كنند.سبوكي ادامه مي دهد: متوليان برگزاري چنين برنامه اي بايد با دست اندركاران حوزه گردشگري فارس و كشور برنامه ريزي مشتركي داشته باشند تا اين چنين مسابقه اي بتواند منجر به جذب گردشگر به استان فارس شود.وي در خصوص مكان برگزاري مسابقه نيز مي گويد: رعايت ضوابط و مقررات يونسكو براي تمامي دستگاه ها و ارگان ها الزامي است و نبايد اين ضوابط ناديده گرفته شود.
سبوكي تاكيد مي كند: تردد خودروها با سرعت بالا در مسير جاده اختصاصي تخت جمشيد مي تواند باعث بروز مشكلاتي براي گردشگران باشد.
در ادامه اين گفت و گو امين طباطبايي مدير خانه فرهنگ جاودان نيز مي گويد: زماني كه سازمان ميراث فرهنگي عنوان متولي حفاظت و حراست از آثار تاريخي را دارد پس بايد تمامي ارگان ها و سازمان ها به قوانين اين سازمان احترام بگذارند و با نظر كارشناسي شده اين سازمان اقدام به برگزاري برنامه هاي فرهنگي در محوطه هاي تاريخي نمايند.
وي ادامه مي دهد: برگزاري رالي در محوطه تخت جمشيد طبق نظر كارشناسان اين سازمان ممنوع است اما متاسفانه اين مسابقه تمامي قوانين موجود در سازمان را نقض كرده و در حال اجرا است.
طباطبايي ادامه مي دهد: برگزار كننده اين برنامه اهميتي براي آثار تاريخي قائل نيست و حتي شايد نداند كه اجراي اين برنامه چه عواقب و تاثير خطرناكي را بر محوطه وارد مي كند.
وي مي گويد: تخت جمشيد نمونه منحصر به فردي از آثار سنگي دنيا است كه شهرت جهاني دارد اما نوع برخوردها و رفتارها با اين اثر در شأن و مقامش نيست.محمد يوسف رستمي دبير انجمن فرزندان پارسه نيز به خبرنگار ما مي گويد: مسابقه اتومبيلراني تنها در فاصله 300 متري
از تخت جمشيد در حال برگزاري است كه اين موضوع در هيچ كجاي دنيا سابقه نداشته است.
وي ادامه مي دهد: در حال حاضر از اجراي برنامه هاي فرهنگي و جشنواره هاي تخصصي گردشگري در محوطه تخت جمشيد غافل شده ايم و به سراغ برنامه هايي رفته ايم كه آسيب رساني به مجموعه جهاني را در پي دارد.
وي ادامه مي دهد: مسابقه اتومبيلراني همخواني با مجموعه جهاني تخت جمشيد ندارد و بهتر است در اين محوطه برنامه هاي فرهنگي، همايش هاي تخصصي مرتبط با مباحث ميراث فرهنگي به اجرا درآيد. 4545



چهارشنبه 2 مهر 1393 - 15:37:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن