تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشان منافق سه چیز است: 1 - سخن به دروغ بگوید . 2 - از وعده تخلف کند .3 - در اما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830315170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بوفه های پُرچرب و کلاس های بی رمق


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
بوفه های پُرچرب و کلاس های بی رمق
اقبال بسیاری از دانش آموزان متأسفانه به سمت تغذیه‌هایی است که نه‌تنها سودی برای داتش آموز ندارد، بلکه از کارایی و توانمندی آن‌ها در اوج ساعات پرانرژی روز که فرصتی بکر برای یادگیری و توانمندسازی است می‌کاهد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، آغاز سال تحصیلی شروعی است بر فرآیندهای دیگری که هر یک در جای خود قابل‌بررسی جدی و مستمر است. حضور مربیان و دانش آموزان در مدرسه نوید فرصت‌هایی را می‌دهد که با سوء تدبیر می‌توان آن را به تهدیدی جدی مبدل ساخت. تهدیدهایی که گاه جبران آن به‌راحتی امکان‌پذیر نخواهد بود و زمانی چشم‌باز می‌کنیم که خیلی زود دیر شده است.مدرسه در کنار آموختن علم، می‌تواند فرصتی برای ارتقاء سطح فرهنگی، هوش اجتماعی و موضوعاتی شود که در طول زندگی دانش‌آموز نقش کلیدی ایفا کند. یکی از این فرصت‌ها که شاید موردتوجه جدی قرار نمی‌گیرد مدیریت تغذیه سالم در بین دانش آموزان است که از چند باب می‌توان به این موضوع نگاهی جدی نمود:
 
۱- نظام آموزشی در سال‌هایی نه‌چندان دور نیز به این صورت بود که دانش آموزان با توجه به حضورشان در مدرسه یک وعده غذایی را در کنار همشاگردی‌های خود تجربه می‌نمودند. در این شرایط نوع غذای صرف شده و کیفیتش با توجه به اینکه وعده اصلی غذایی به‌حساب می‌آمد موردبررسی بیشتر بود که در حال حاضر در بیشتر مدارس چنین اتفاقی رخ نمی دهد. 
 
در این روزها میان وعده‌ها در مدارس اهمیت بیشتری به خود گرفته‌اند و مدیریت صحیح تغذیه وعده‌های اصلی جای خود را به میان وعده‌ها داده است. اتفاقی که برخی از دانش آموزان در بوفه‌های مدارس تجربه می‌کنند. پس نگاهی منطقی و جدی به بوفه مدارس،  اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند. در حقیقت  آنچه دانش‌آموز از بوفه مدرسه تهیه می‌کند، هم سبک تغذیه زندگی وی را مشخص می‌کند و هم می‌تواند باعث فرهنگ‌سازی یا ضد فرهنگ‌سازی برای همکلاسان خود شود.
 


 
۲- چندی پیش رئیس گروه سلامت مرکز تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش از ابلاغ آیین‌نامه پایه تغذیه سالم به تمام مدارس خبر داده و گفته بود: بیشترین تخلفات در مورد بوفه مدارس در کلان‌شهرهایی همچون تهران است که به کمبود ناظران ما برمی‌گردد. 
 
کمبود ناظرین و عدم توجه مسئولین به این مهم،  طبیعتاً می‌تواند باعث افزایش تخلفات شود. چراکه اقبال بسیاری از دانش آموزان متأسفانه به سمت تغذیه‌هایی است که نه‌تنها سودی برای داتش آموز ندارد، بلکه از کارایی و توانمندی آن‌ها در اوج ساعات پرانرژی روز که فرصتی بکر برای یادگیری و توانمندسازی است می‌کاهد. 
 
 نتایج بررسی کشوری سال ۱۳۷۷ از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نشان داده است، حدود ۵۰ درصد کودکان ۶ تا ۱۲ ماهه و حدود ۹۰ درصد کودکان ۱ تا ۲ ساله هرروز پفک مصرف می‌کنند. کالایی که به‌وفور در مدارس و محیط‌های آموزشی که در این گروه سنی قرار دارند یافت می‌شود. ناگفته پیداست این رویکرد تغذیه‌ای در درازمدت می‌تواند منجر به کاهش رشد و حتی در نگاهی کلان‌تر کاهش سطح علمی کشور گردد. موضوعی که توجه و اهتمام بیشتر مسئولین را می‌طلبد.
 
دكتر فروزان صالحي، كارشناس دفتر تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، بوفه‌ها را محل مناسبي براي ايجاد ذائقه سالم و مناسب دانش آموزان می‌داند و دراین‌باره می‌گوید: درواقع دانش آموزان علاوه بر این‌که بخشي از نيازهاي تغذیه‌ای خود را در قالب ميان وعده از اين بوفه‌ها برآورده می‌کنند. عادت غذايي خود را نيز تا حد زيادي از همين بوفه‌ها به يادگار خواهند برد.
 
متأسفانه باید پذیرفت بوفه‌هایی که ماده اصلی آن روغن مایع، چیپس، پفک، سوسیس و کالباس باشد در حال حاضر رونق بیشتری پیداکرده‌اند. برخی از بوفه داران مدارس با توجه به علاقه‌مندی قشری از دانش آموزان فارغ از مضرات بسیار آن حاضرند  سود شخصی‌شان را بر سلامت دانش آموزان ترجیح دهند و این یعنی ظلمی نابخشودنی که در سایه غفلت مسئولین حاصل‌شده است. این در حالی است که آیین‌نامه پایگاه تغذیه سالم به گفته مسئولین به‌صورت کتابی در اختیار مدیران مدارس قرارگرفته است.
 
۳- اهتمام خانواده‌ها به وعده صبحانه و فرهنگ‌سازی نوع تغذیه از درون خانواده‌ها می‌تواند ضمن افزایش کارایی دانش آموزان در ساعات اولیه روز، کمک جدی به الگو گیری دانش آموزان از جنس تغذیه در مدارس گردد.  مادرانی که با تهیه بسته‌های غذایی سالم و درعین‌حال باقیمت مناسب، از منزل کودکان خود را  بدرقه می‌کردند به‌مراتب تأثیرات سلامتی‌شان را بهتر مشاهده می‌نمایند. 
 
عده‌ای از اولیاء توجه جدی به وعده غذایی صبحانه ندارند و همین موضوع می‌تواند اثرات نامناسبی بر سوءتغذیه دانش آموزان ایجاد نماید. درعین‌حال همین الگوسازی می‌تواند به میان وعده‌های دانش‌آموز نیز تسری پیدا کند و با آموزش صحیح از درون خانواده از بروز خریدهای نامناسب غذایی جلوگیری نماید.
 


 
۴- از قدیم نیز گفته‌اند که برای منع کردن از یک اتفاق نادرست، بهترین راه جایگزین نمودن با حرکتی صحیح هست. اگر دانش‌آموز نه تغذیه سالمی از منزل به مدرسه آورده باشد و نه بوفه مدرسه تغذیه مناسبی داشته باشد و در این وانفسا مدرسه نیز جایگزین مناسبی برای آن در نظر نگرفته باشد طبیعی است که انتظار تغذیه صحیح برای دانش آموزان انتظاری نابجاست. یکی از بهترین و عملیاتی‌ترین راهکارها، توزیع شیر رایگان در مدارس است که تنوع دربسته بندی، کیفیت مطلوب و رنگ و لعاب آن می‌تواند به‌مرور این فرهنگ را در بین دانش آموزان ایجاد نماید که به‌جای ایستادن در صف بوفه مدرسه، صف توزیع شیر در مدرسه را انتخاب کند. 
 


 
اگر برای انتقال این فرهنگ منتظر فرداها و آینده‌ها نباشیم می‌توان به آینده‌ای بهتر برای فرزندانمان امیدوار باشیم. می‌توان امیدوار بود به جوانان آینده که در کنار  آموزش‌های علمی این موضوع را به‌خوبی درک کرده‌اند که تغذیه سالم چه تأثیر بسزایی در رشد و تعالی‌شان داشته است و امروزشان را مدیون مدیریت صحیح اولیا و مربیان دوران کودکی‌شان هستند.


منبع: فرهنگ نيوز




تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن