محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843798449
نسبت آمریکا و طالبان با دولت وحدت درافغانستان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
نسبت آمریکا و طالبان با دولت وحدت در"افغانستان"
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در حالی نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور را در قالب توافقی سیاسی بین دو نامزد جنجالی آن اعلام کرد و از "محمد اشرف غنی احمدزی" به عنوان رییس و "عبدالله عبدالله" به عنوان «رییس اجرایی» نام برد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، این تصمیم با واکنش متفاوت دو نیروی تاثیرگذار بر تحولات افغانستان یعنی مخالفت طالبان و استقبال آمریکا روبه رو شد.
طبعا، بسیاری از کشورهای جهان از توافق بین دو نامزد پس از ماه ها اختلاف و اردوکشی های خیابانی استقبال کردند. این موضع را آمریکا نیز با قید
"امیدواری به ادامه روابط بین دو کشور" و نگاهی امیدوارانه تر به «امضای توافقنامه امنیتی» بین دو دولت افغانستان و آمریکا، ابراز کرد.
از آن سو، طالبان به عنوان گروه شناخته شده افراطی افغانستان باز هم سر به طغیان برداشت و توافقنامه بین دو نامزد را "جعلی"نامید.
دو واکنش متفاوت از دو طرف متخاصم کاملا قابل انتظار بود، اما آیا این بدان معناست که یکی از این دو نیروی موثر در تحولات افغانستان، خیر و صلاح آن را می خواهد و دیگری نمی خواهد؟
نگاهی به تحولات جاری افغانستان می تواند به درک چشم انداز آینده این کشور در ارتباط با عوامل دخیل در سرنوشت آن کمک کند.
*غنی احمدزی جانشین کرزی می شود
کمیسیون مستقل انتخابات سرانجام، نتایج دور دوم انتخابات را دیروز یکشنبه بدون ذکر جزئیات از جمله تعداد و درصد آرای دو نامزد، اعلام کرد .
ساعاتی قبل از اعلام نتیجه انتخابات از سوی «یوسف نورستانی»رییس کمیسیون انتخابات افغانستان، هر دو نامزد در حضور رئیس جمهوری، رهبران جهادی و دیپلمات های خارجی توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی را امضا کردند .
روزنامه «انصاف» چاپ افغانستان در این باره نوشت: نورستانی روز یکشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت: کمیسیون مستقل انتخابات غنی احمدزی را به عنوان رئیس جمهوری افغانستان اعلام می کند .
نورستانی اما نگفت که احمدزی چقدر رای آورد؛ اما از عبدالله به عنوان "رئیس اجرایی" نام برد و به هر دوی آنها تبریک گفت .
این در حالی است که پیشتر ستادهای انتخاباتی دو نامزد از اعلام یا عدم اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان آخرین اختلاف باقیمانده سخن گفته بودند.
ستاد انتخاباتی عبدالله مدعی بود که دولت آینده، برآیند یک توافق دوجانبه است و نتایج انتخابات (با استناد به تخلفات صورت گرفته) جعلی است؛ اما ستاد اشرف غنی بر اعلام نتایج بازشماری آرا پافشاری می کرد و آن را مبنای مشروعیت دولت آینده می دانست.
به همین دلیل برخی در افغانستان معتقدند، این توافق سیاسی است که تعیین کننده حکومت آینده است؛ نه انتخابات و شمارش آرا.
بر اساس این موافقتنامه، نامزدی که بیشترین رای را به دست آورد رئیس جمهوری خواهد شد و پست ریاست اجرایی در اختیار تیم نامزد دیگر قرار خواهد گرفت؛ امری که تکلیفش در همان ساعات اولیه توافق روشن شد و احمدزی در جایگاه رییس جمهور قرار گرفت تا عبدالله در مقام رییس اجرایی تایید شود.
احمدزی و عبدالله دو نامزد دور دوم انتخابات افغانستان هستند که 24 خرداد ماه گذشته برگزار شد. در اعلام اولیه نتیجه انتخابات، غنی احمدزی به عنوان نامزد منتخب معرفی شد، اما عبدالله این نتیجه را نپذیرفت و کار به بازشماری آرا کشیده شد.
* بندهای توافقنامه
این سند چند بخش دارد که در آن بدون نام بردن از دو نامزد، بر تعیین مقام های بلندپایه بر اساس "تساوی" و اصل "شایسته سالاری" تاکید شده است.
بخش اول توافقنامه به برگزاری لویه جرگه ای برای تعدیل قانون اساسی اختصاص یافته و تصریح شده که رئیس جمهوری پس از تحلیف، یک کمیسیون ویژه را برای تهیه طرح تعدیل قانون اساسی تشکیل دهد .
تعدیل قانون اساسی یکی از خواسته های اصلی عبدالله برای ایجاد اصلاحات در نوع نظام و سایر زمینه ها بود.
تهیه جدول زمانی برای اجرایی شدن این توافقنامه، بخش دیگری از آن است. همچنین در این توافقنامه بر اصلاح نظام انتخاباتی نیز تاکید شده است.
این موارد پیش از این بارها از سوی تیم اصلاحات و همگرایی به رهبری عبدالله به عنوان خواسته های این تیم، اعلام شده است.
بخش دوم این توافقنامه به ایجاد پست اجرایی اختصاص یافته است؛ پستی که چنانچه انتظار می رفت، به تیم عبدالله رسیده و پیش بینی می شود او فردی را برای احراز این سمت به رییس جمهور جدید یعنی اشرف غنی احمد زی معرفی کند.
بر اساس این توافق، رئیس اجرایی در نشست های تصمیم گیری دولت شرکت می کند و مدیریت امور اداری و اجرایی حکومت به عهده اوست. برای دفتر رئیس اجرایی ساختار اداری و مالی ویژه ای ایجاد می شود .
بر اساس بخش دوم این توافقنامه، رئیس جمهوری ریاست "کابینه" را به عهده خواهد داشت. در تعریف این توافقنامه، کابینه متشکل از رئیس جمهور، معاونان او، صدر اعظم اجرایی، معاونان صدر اعظم اجرایی، مشاور ارشد رئیس جمهوری و وزیران خواهد بود .
اما این بخش از توافقنامه ریاست"شورای وزیران" را به عهده رئیس اجرایی گذاشته است. شورای وزیران شامل وزیران و متمایز از کابینه است. رئیس اجرایی "نشست های فرعی" کابینه را به عهده خواهد داشت.
با این حساب، سرانجام دو نامزد، به منظور تشکیل دولت وحدت ملی و نجات کشور از سردرگمی طولانی ترین انتخابات جهان و بروز بحران های محتوم و غیر قابل مهار، بر اصلی طلایی که می توان آن را "همگرایی" برای "تداوم" "اصلاحات" و ایجاد "تحول" نامید توافق کردند؛ اقدامی که مورد استقبال گسترده ملی و بین المللی قرار گرفت.
دفتر هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل اعلام کرد که امضای موافقتنامه تشکیل دولت ملی از سوی دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری، گامی در راستای حرکت این کشور به دوره ای از ثبات سیاسی است .
* نگاه نگران طالبان به وحدت افغانستان
به گزارش خبرگزاری صدای افغان ( آوا ) طالبان روز دوشنبه (امروز) اعلام کرد که انتخاب اشرف غنی احمدزی به عنوان رئیس جمهور و عبدالله عبدالله مدیر اجرایی را به رسمیت نشناخته و به جهاد مسلحانه خود در برابر آنها ادامه خواهد داد.
همچنین گروه طالبان برگزاری انتخابات در افغانستان و نتیجه آن که تقسیم قدرت میان احمدزی و عبدالله است را تلاش های جعلی امریکا دانست.
این گروه مدعی شد که انتخاب اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور به هیچ شکل برای افغان ها قابل قبول نیست و آنها به جهاد مسلحانه خود در خصوص نجات افغانستان از اشغال خارجی ها و برقراری یک دولت اسلامی ادامه خواهند داد .
طالبان همچنین اقدامات خود را برای ناامن کردن افغانستان با بستن مسیرهای مواصلاتی آغاز کرده است. اقداماتی که به نظر می رسد خبر از دور جدید خشونت ها در افغانستان می دهد.
این یک اصل پذیرفته شده است که افراط گرایی و خشونت در شرایط تشتت و اختلاف بین نیروهای سیاسی بهترین بستر را برای رشد می یابد و طالبان در طول سال های گذشته بیشترین بهره ها را از این ناحیه برده است. به این ترتیب مخالفت طالبان با توافقنامه امضا شده بین دو نامزد انتخابات به علت نگرانی آن از اتحادی است که می تواند قوای سیاسی افغان ها را برای مبارزه با خشونت و تحرک بیشتر در راستای پیشبرد کشور کمک کند.
* موضع موافق کاخ سفید
بر خلاف طالبان، کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد که امریکا امضای موافقتنامه دولت وحدت ملی از سوی دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری را تحسین می کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد توافقی که روز یکشنبه در کابل به امضا رسید، به بحران سیاسی در آن کشور پایان می دهد. کاخ سفید همچنین اعلام کرد آماده همکاری با دولت بعدی افغانستان است.
به دنبال این اختلاف و با بیم تشدید بی ثباتی در افغانستان، «جان کری»وزیر امور خارجه ایالات متحده با سفر به افغانستان طرفین را به رسیدن به یک راه حل مشترک دعوت کرد. مذاکره به دو نامزد و بازشماری آرا سرانجام به امضای توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی منجر شد.
آسوشیتدپرس افزود: این توافق برای وزیرخارجه آمریکا هم یک پیروزی محسوب می شود.
** نسبت آمریکا با توافق دو نامزد در افغانستان
چرا آمریکا تا این حد به توافقنامه بین دو نامزد انتخابات افغانستان نیاز داشت و از آن استقبال کرد؟
آیا می توان گفت که بر خلاف طالبان، آمریکا خواستار ثبات بیشتر در افغانستان است؟
درک نسبت آمریکا و توافقنامه اخیر نیازمند نگاهی به سوابق روابط بین آمریکا و دولت افغانستان است.
ایالات متحده قصد دارد نیروهای خود را تا پایان سال جاری میلادی از افغانستان خارج کند، اما با طرح ادعای کمک به نیروهای افغان در مبارزه با گروه های افراطی در آن کشور، درصدد امضای یک توافق امنیتی با کابل است تا تعدادی از نیروهای آمریکایی پس از سال 2014 نیز در آن کشور باقی بمانند.
کرزی تاکنون از امضای این توافقنامه خودداری کرده است، اما هر دو نامزد ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرده اند که در صورت انتخاب شدن، این پیمان امنیتی را با آمریکا امضا خواهند کرد.
در واقع، رسیدن هر دو نامزد به توافق می تواند زمینه ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان را بدون بروز مزاحمت های سیاسی فراهم کند.
از این منظر، موافقتنامه به امضا رسیده در چارچوب ادامه حضور نیروهای آمریکایی و حفظ پایگاه های دولت آمریکا در افغانستان با به امضا رسیدن توافق امنیتی بین دو دولت حائز اهمیت است و نه نگرانی درباره صلح و ثبات افغانستان.
*هشدارهایی برای ادامه اشغال
در این راستا آمریکا به دولت افغانستان قول هایی را در زمینه کمک های مالی به نام بازسازی این کشور و توسعه آن داده است. به همین دلیل است که رسانه های آمریکایی از جمله روزنامه واشنگتن پست بارها هشدار داده اند که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، طرح های عمرانی و توسعه ای غرب در این کشور ناتمام می ماند و همه تلاش ها در این زمینه هدر می رود.
"جان ساپکو" رئیس اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان، موسوم به "سیگار"، گفته است: با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، این کشور با چالش های عمده در زمینه تداوم برنامه های اجرا شده، مهار کردن فساد و مبارزه با مواد مخدر مواجه است.
رئیس اداره بازرسی که بر کمک های کلان آمریکا به افغانستان نظارت می کند، می گوید باید به این سه مسئله پرداخته شود تا همه منابعی که ایالات متحده هزینه کرده، بر باد داده نشود.
ساپکو، پیشتر هم به واشنگتن پست گفته بود که دولت افغانستان پول کافی و مهارت های مورد نیاز برای ادامه بسیاری از پروژه های خود را در اختیار نخواهد داشت.
نتیجه آنکه، نه طالبان در مخالفت با توافقنامه اخیر دولت وحدت ملی افغانستان خیر و صلاح این کشور را می خواهد و نه آمریکا در موافقت با آن. طالبان به ادامه بقای خود از معبر شکاف های داخلی فکر می کند و آمریکا به ادامه حضور نیروهای اشغالگر و توافق امنیتی از رهگذر انسجام دولتی و تطمیع افغان ها با کمک های مالی.
/انتهای پیام
منبع:ایرنا
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
نسبت آمریکا و طالبان با دولت وحدت در افغانستان
نسبت آمریکا و طالبان با دولت وحدت در افغانستان کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در حالی نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور را در قالب توافقی سیاسی بین دو نامزد جنجالی آن اعلام کرد و از محمد اشرف غنی احمدزی به عنوان رییس و عبدالله عبدالله به عنوان رییس اجرایی نام برد کهواکنشی متفاوت به توافق کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان طالبان: دولت وحدت ملی رسمیت ندارد/نابسامانی افغانستان
واکنشی متفاوت به توافق کاندیدای ریاست جمهوری افغانستانطالبان دولت وحدت ملی رسمیت ندارد نابسامانی افغانستان نتیجه دخالت آمریکا استگروه شبه نظامی طالبان در واکنش به تشکیل دولت وحدت ملی و توافق 2 کاندیدا تاکید کرد شرایط امروز جامعه افغانستان محصول دخالت آمریکا است و بنابراین دولطالبان افغانستان توافق "جعلی" دولت وحدت ملی را نپذیرفت
دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۳ شبهنظامیان طالبان افغانستان امروز دوشنبه با انتشار بیانیهای معاهده دولت وحدت ملی میان اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله را رد کردند و آن را اقدامی جعلی خواندند که از سوی آمریکا سازماندهی شده و مردم افغان آن را قبول ندارند به گزارش خبرگزاری داناستقبال آمریکا، انگلیس، ناتو و سازمان ملل از توافق تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۶ مقامات کاخ سفید لندن ناتو و سازمان ملل با انتشار بیانیههایی از توافق تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان استقبال و حمایت خود از این توافق را اعلام کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دفتر هیات سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد که امافغانستان در 24 ساعت گذشته ادامه حملات موشکی پاکستان به شرق/طالبان:دولت وحدت ملی رسمیت ندارد
افغانستان در 24 ساعت گذشتهادامه حملات موشکی پاکستان به شرق طالبان دولت وحدت ملی رسمیت نداردادامه حملات موشکی پاکستان به شرق کشته شدن یک مقام دولتی در غرب و کشته شدن 19 شبهنظامی طالبان بخشی از مهمترین اخبار 24 ساعت افغانستان را تشکیل میدهد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابایجاد دولت وحدت ملی برای ثبات افغانستان ضروری است
بین الملل آسیا اقیانوسیه امامعلی رحمان در دیدار با کرزای ایجاد دولت وحدت ملی برای ثبات افغانستان ضروری است رئیس جمهوری تاجیکستان ایجاد دولت وحدت ملی را برای حفظ و صلح و ثبات در افغانستان ضروری خواند به گزارش خبرگزاری مهر دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری تاجیکستان گزارش داد که حامداکثر آمریکاییها نسبت به تهدید داعش نگرانند
سهشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۷ نظرسنجی جدید شبکه سی ان ان نشان داد که اکثر آمریکاییها نسبت به تهدید شبهنظامیان داعش نگرانند و از اقدام نظامی علیه این گروه تروریستی حمایت میکنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این نظرسنجی که توسط پایگاه نظرسنجی بینالمللی مشترک سیاحماس: به فعالسازی دولت وحدت ملی پایبندیم
دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۳ ۳۱ یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس با تأکید بر این که دوران دودستگی و اختلافات داخلی فلسطینیان به سر آمده است اعلام کرد از سوی حماس هیچ مانعی بر سر راه تحقق بندهای آشتی ملی و فعالسازی دولت وحدت ملی وجود ندارد به گزارش خبرگزاری دانشجویروایت روزنامه آمریکایی از دیدگاه مردم ایران نسبت به تکفیریها |اخبار ایران و جهان
روایت روزنامه آمریکایی از دیدگاه مردم ایران نسبت به تکفیریها حمایت ایران از طرح تشکیل دولت وحدت ملی در عراق عدم تمایل آمریکا به همکاری با ایران برای مبارزه با داعش بررسی دیدگاه مردم ایران درباره دلایل شکل گیری تکفیری ها در منطقه برنامه روسای جمهور ایران و روسیه برای دیدار دربیانیه دفتر تحکیم وحدت: گروهی خاص بدنبال دولتی کردن انجمن اسلامی دانشگاه علامه هستند
بیانیه دفتر تحکیم وحدت گروهی خاص بدنبال دولتی کردن انجمن اسلامی دانشگاه علامه هستنددفتر تحکیم وحدت با صدور بیانیهای با بیان اینکه خروج انجمن اسلامی دانشگاه علامه از این اتحادیه غیر قانونی است اعلام کرد گروهی خاص بدنبال دولتی سازی نهاد مقدس انجمن اسلامی دانشجویان و مصادره آن بهدست رد بازرگانان آمریکایی به سینه دولت اوباما/اتحاد برای شکستن محاصره اقتصادی کوبا
دست رد بازرگانان آمریکایی به سینه دولت اوباما اتحاد برای شکستن محاصره اقتصادی کوبا جامعه تجار و بازرگانان آمریکا در زمینه کشاورزی و مواد غذایی ضمن رد محاصره اقتصادی کوبا توسط آمریکا برای مقابله با این تحریمها و از بین بردن موانع تجاری با این کشور آمریکای لاتینی ائتلاف اتحاد ممهمترین عناوین خبری روزنامههای امروز هراس بیپایان اسرائیل از ایران/باجگیری داعش و آمریکا از دولت و ملت عراق
مهمترین عناوین خبری روزنامههای امروزهراس بیپایان اسرائیل از ایران باجگیری داعش و آمریکا از دولت و ملت عراق تفاهم ۷۰ میلیارد یورویی ایران و روسیهصبح امروز در ویترین دکههای روزنامه فروشی تیترهای متنوعی همچون هراس بیپایان اسرائیل از ایران باجگیری داعش و آمریکا از دولت و ملتمشروح مصاحبه با سیسیتیوی ظریف: در ائتلاف آمریکا مشارکت نمیکنیم/با حمایت از دولت عراق، در مبارزه با داعش ا
مشروح مصاحبه با سیسیتیویظریف در ائتلاف آمریکا مشارکت نمیکنیم با حمایت از دولت عراق در مبارزه با داعش ایفای نقش میکنیموزیر امور خارجه ایران در مصاحبهای که مشروح آن روز دوشنبه از شبکه سیسیتیوی پخش شد تصریح کرد که ایران در ائتلاف تحت رهبری آمریکا شرکت نمیکند اما با حمتشکیل دولت وحدت ملی بیانگر ژرف اندیشی رهبران و اساس امنیت افغانستان است
پیام تبریک دکتر روحانی به رییس جمهوری جدید افغانستان تشکیل دولت وحدت ملی بیانگر ژرف اندیشی رهبران و اساس امنیت افغانستان است رییس جمهوری روز یکشنبه در پیامی انتخاب آقای اشرف غنی احمدزی به عنوان رییسجمهوری اسلامی افغانستان را به وی تبریک گفت به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگارانامضای توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان
امضای توافقنامه تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی دو نامزد ریاست جمهوری انتخابات افغانستان در رابطه با پست های حکومتی کشور توافقنامه امضا کردند یکهشداردولت اوباما به خانواده خبرنگارآمریکایی
هشداردولت اوباما به خانواده خبرنگارآمریکایی خانواده خبرنگاری که گروه داعش او را سر برید میگویند دولت آمریکا به آنها درباره هر گونه تلاش برای آزادی فرزندشان با پرداخت رشوه به گروههای گروگانگیرنده هشدار داده است خانواده جیمز فولی خبرنگار آمریکایی که گروه داعش چند هفته پیش وی راسپانیا از توافق برای تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان استقبال کرد
اسپانیا از توافق برای تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان استقبال کرد دولت اسپانیا از حصول توافق سیاسی در افغانستان بین عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی نامزدهای ریاست جمهوری این کشور برای تشکیل یک دولت وحدت ملی استقبال کرد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران اسپانیا طی بیانی-
گوناگون
پربازدیدترینها