واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امريكا داعش را ايجاد كرد چطور ائتلاف را باور كنيم؟
حسن روحانی درباره امکان دیدارش با باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا گفت: برای این دیدار برنامه ریزی و طراحی نشده و قاعدتا دیداری انجام نخواهد گرفت.
رئيسجمهوري با تأكيد بر اينكه سوريه بيشترين آزار را از سوي تروريستها متحمل شده است، تصريح كرد: مرزهاي سياسي، تروريستها را راضي نميكند و هر كجا هستند مردم را آزار ميدهند، قانون را زير پا ميگذارند، خودسري ميكنند و برخوردهاي وحشيانهاي با زنان و كودكان دارند كه همه اينها غير قابل تحمل است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دفتر رياست جمهوري، حجت الاسلام و المسلمين دكتر حسن روحاني در ديدار مديران رسانههاي امريكايي در نيويورك، گفت: دولت و مردم سوريه خواهان رهايي از دست تروريستها هستند، چراكه بيشترين آزار و صدمه را از اين تروريستها ديدهاند.
رئيسجمهوري در ادامه اين پرسش را مطرح كرد كه آيا اين رفتار تناقضآميز نيست كه كشوري ميگويد من در سوريه ميخواهم با يك گروه تروريستي بجنگم و از سوي ديگر عليه دولت مركزي گروههاي مسلح و تروريستي ايجاد ميكند؟
دكتر روحاني گفت: اين رفتار تناقضآميز قابل درك نيست كه كشوري بگويد من با تروريسم مبارزه ميكنم و همزمان از لحاظ سياسي به گروههاي مخالف دولت مركزي يك كشور كمك كند و حتي عدهاي را در خارج از كشور آموزش دهد و براي مبارزه و جنگ با دولت مركزي به آن كشور بفرستد. اين كار حتماً به موفقيت منجر نخواهد شد.
رئيسجمهوري در ادامه و در پاسخ به شبكه سي بياس امريكا در خصوص راههاي مبارزه با تروريسم در سوريه، گفت: اول بايد در اين كشور ثبات برقرار شود و برقراري ثبات در سوريه بدون كمك به دولت مركزي امكان پذير نيست ولو اينكه نسبت به عملكرد اين دولت انتقاداتي هم وجود داشته باشد.
دكتر روحاني با اشاره به برگزاري انتخابات در سوريه و حضور و رأي مردم اين كشور به دولت فعلي، افزود: بايد ريشههاي تروريسم را خشكاند و زمينه بازگشت آوارگان سوري از كشورهاي همسايه نظير تركيه، عراق، اردن و لبنان را فراهم كرد تا اين كشور امن و آرام شود.
دعوت از ژاپن براي ورود فعالتر به بازارهاي ايران
رئيسجمهوري در ديدار دو جانبه با نخست وزير ژاپن، نگاه ايران به ژاپن را به مانند نگاه به يك دوست قلمداد و از اين كشور براي ورود فعالتر به بازار اقتصاد ايران دعوت كرد.
روحاني كه در اولين ديدار خود با سران كشورها در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد، با «شينزو آبه» ديدار ميكرد، ضمن دعوت از ژاپن براي ورود فعالتر به بازار اقتصاد ايران، بر لزوم همكاريهاي دو جانبه در زمينه محيط زيست و به خصوص در زمينه مسئله كمبود آب، تأكيد كرد.
دكتر روحاني همچنين ضمن تجديد دعوت از آبه براي سفر به ايران، تداوم مذاكره توسط وزراي امور خارجه دو كشور در مورد مسائل منطقه به خصوص تروريسم را مورد تأكيد قرار داد.
نخستوزير ژاپن نيز از دكتر روحاني براي حضور در كنفرانس مديريت بحران محيط زيست كه ماه مارس آينده در ژاپن برگزار ميشود دعوت به عمل آورد.
محيط زيست نبايد به بهانه تحريمهاي غيرقانوني در معرض خطر قرار گيرد
رئيسجمهور همچنين در نشست سران در زمينه تغييرات آب و هوا با تأكيد بر ضرورت همكاري كشورهاي منطقه براي رفع معضلات زيست محيطي، تأكيد كرد: با يك نگاه انساني و سلامت محور هرگز نميتوان به دليل تحريمهاي غيرقانوني، محيط زيست و سلامت مردم را در معرض خطر قرار داد.
روحاني اجلاس سران را فرصت ممتازي براي پرداختن به تغييرات آب و هوايي به عنوان يكي از مهمترين چالشهاي قرن بيست و يكم دانست. وي گفت: تغييرات دمايي و آثار آن بر كاهش بارندگي در منطقه خاورميانه و بروز خشكساليهاي مستمر و كم آبي، منجر به افزايش فقر و احتمال بروز ناآراميها و تنشهاي مرزي شده و متأسفانه استمرار نزاعهاي سياسي و جنگ در كشورهاي همجوار نيز به مانعي در برابر دستيابي به توافقات عملي و پايدار براي حل مشكلات زيست محيطي منطقهاي تبديل شده است.
رئيسجمهوري خاطرنشان كرد: اگر باور داريم بحران گرمايش جهاني معضلي جهاني است، بايد بپذيريم كه مواجهه با آن هم نيازمند همكاري جهاني است.
دكتر روحاني، ايجاد هر گونه مانع بر سر راه همكاريهاي جهاني در زمينه رفع مشكلات زيست محيطي را به ضرر جامعه جهاني دانست و تصريح كرد: هم اكنون امكان دستيابي به تجارب و دانش كشورها در مواجهه با خشكسالي و كم آبي و مشكلات زيستمحيطي به ويژه آلودگي هواي شهرها براي برخي كشورها دشوار شده است.
دكتر روحاني با ابراز اميدواري نسبت به اينكه تلاشهاي سازمان ملل و مشاركت مؤثر همه كشورها، كنفرانس نيويورك را به نقطه عطفي در زمينه اقدام مشترك اما متفاوت همه ساكنان زمين براي نجات اين كره سبز تبديل كند، گفت: تجربه تاريخي نشان داده است كه تعريف مكانيسمهاي اقتصادي، مؤثرترين مسير براي ايجاد انگيزه در فعاليتهاي بشردوستانه در سراسر جهان است تا با كمك آن، ساز و كارهاي بينالمللي براي مهار انتشار كربن و گازهاي گلخانهاي توسعه يابد.
رئيسجمهوري خاطرنشان كرد: نظام هشدار و توصيه به تنهايي نميتواند عامل مؤثري براي رفع معضل گازهاي گلخانهاي باشد، بلكه نياز به توافق جامع مبتني بر مكانيسمهاي اقتصادي داريم كه در آن ملاحظات مربوط به توسعه همه كشورها لحاظ شده باشد.
دكتر روحاني، دستور كار توسعه پايدار دولت جمهوري اسلامي ايران در طول سالي كه گذشت را روي آوردن به اقتصاد كم كربن اعلام كرد و گفت: اهداف ملي با رويكرد كاهش شدت انرژي، كاهش يارانههاي انرژي، كاهش انتشار آلايندههاي مهم اتمسفر، ارتقاي كارايي انرژي، بهبود كيفيت سوختهاي مصرفي، به رغم تحريمهاي اعمال شده، افزايش سهم منابع انرژيهاي تجديدپذير و جديد جايگزين، تلاش براي هماهنگي با همسايگان براي مديريت و كنترل گرد و غبار و نيز استفاده از ديگر فناوريهاي سازگار با محيط زيست را در دست اجرا دارد.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]