واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یک کارشناس سیاست خارجی مطرح کرد
لزوم ایجاد ائتلافی بینالمللی برای مبارزه با داعش/ آمریکا به دنبال تکرار پروژه مصر در لیبی
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: تاکنون آمریکا موضع چندان صریحی را اعلام نکرد اما به نظر میرسد هر دو جناح را مدیریت کرده و در عمل رویکردش به سمت پیروزی ژنرال هفتر است تا در نهایت زمینه را برای اجرای پروژهای همانند آنچه در مصر اجرا شد فراهم کند.
"احمد کاظمزاده" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه نقش آمریکا، در کاشتن نطفههای القاعده و داعش اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به آگاهی آمریکا، اروپا و همچنین عربستان از خطر داعش، هر یک از آنها به نحوی، سعی در مقابله و ایجاد فضایی آرام در منطقه دارند.
وی ادامه داد: آمریکاییها با حملات هوایی به عراق، اروپا با تسلیم مبارزان کرد و عربستان نیز با سروسامان دادن به شکافهای داخلی شورای همکاری خلیج فارس، به نوعی زمینه را برای جلوگیری از پیشرویها یا ایجاد حکومت خود خوانده داعش فراهم کردند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: اکنون این ذهنیت شکل گرفته که یک کشور به تنهایی نمیتواند به مقابله با داعش بپردازد زیرا بخشی از نیروهای آن از قسمتهای مختلف دنیا، ابتدا وارد سوریه و سپس عراق شده و تعداد زیادی از این تکفیریهای اروپایی، با تابعیتهای دوگانه خود، توانایی رفتوآمد به کشورهای خود را دارند.
کاظمزاده با اشاره به اینکه مقابله با داعش کار یک کشور نبوده و با همکاری جامعه جهانی امکانپذیر است، گفت: تلاشهایی در جهت ایجاد ائتلافی بینالمللی، براساس قطعنامه 2170 شورای امنیت در حال انجام است؛ که اگر در آن، قطع هرگونه حمایت و پشتیبانی از داعش و کنار گذاشتن رویکردهای دوگانه ذکر شود و فقط مبارزه با داعش در دستور کار قرار گیرد، فشارهای زیادی بر این گروه تروریستی وارد خواهد شد.
وی با اشاره به درگیریهای لیبی اظهار داشت: لیبی صحنه درگیری و کشمکش میان اسلامگرایان و شبه نظامیان وابسته به غرب است که به نوعی گرایشهای اخوانی و گرایشاتی نزدیک به القاعده دارند و در لیبی مرز بین این دو نگرش، تا حدودی از بین رفته به طوری که مرز اسلامیها و تکفیریها چندان مشخص نیست.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: در یک جبهه شبه نظامیان وابسته به گروههای اسلامی و گروههای سیاسی قرار دارند که پارلمان جدید را قبول نداشته و خواهان ادامه فعالیت کنگره قبلی هستند و در مقابل احزاب و گروههای لیبرال نزدیک به غرب و شبه نظامیانی قرار دارند که رهبری آنها بر عهده ژنرال هفتر است.
کاظمزاده در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون آمریکا موضع چندان صریحی را اعلام نکرده اما به نظر میرسد هر دو جناح را مدیریت کرده و در عمل رویکردش به سمت پیروزی ژنرال هفتر است تا در نهایت زمینه را برای اجرای پروژهای همانند آنچه در مصر اجرا شد فراهم کند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]