واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مراقب این آلرژی های پاییزی باشید
گرفتگی و احتقان بینی، عطسه، خارش بینی، ترشح از بینی، خارش گوشها یا سقف دهان از جمله علائم آلرِژی در بدن هستند با کمک پزشکان می توانید علائم آلرژی را کنترل یا از ایجاد آنها پیشگیری کنید.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایران مطلب، روزهای پاییزی با طعم و بوی آلرژی و حساسیت آغاز شده اند از آبریزش بینی، حساسیت و سرفه تا عطسه، خارش چشم و …. هدیه ناخوشایند روزهای نارنجی پاییزی برای افراد آلرژیک هستند.
روزهای کوتاه پاییزی برای افرادی که حساسیت دارند تبدیل به روزهایی بلند و سختی می شوند که گویا پایانی برای آن وجود ندارد و هر روز بر شدت حساسیت و آلرژی آنها افزوده می شود.
آلرژی یا حساسیت، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به برخی از عوامل و محرک های محیطی است. گرده گیاهان، یکی از مسائلی است که باعث تحریک سیستم ایمنی اشخاص آلرژیک می شود که با تغییر فصل می تواند تشدید شود. درمان بخصوصی برای آلرژی وجود ندارد. هر آلرژی با توجه به شکل ظاهری، علت و همینطور شدت بروز در شخص می تواند درمان متفاوتی نسبت به سایر آلرژی ها داشته باشد. اما در ابتدا بایستی ماده حساسیت زا شناسایی شود.
علت بروز آلرژی
آلرژی یا حساسیت در اثر تماس با ماده های حساسیت زا (گرده های گل و گیاه، حیوانات، دارو) یا تغییر فصل با تولید پادتن در بدن افراد آلرژیک ظاهر می شود. اما زمانی این حساسیت تحریک می شود که ماده آلرژن یا همان ماده حساسیت زا به پادتن های موجود در سطح ماستوسیت ها متصل شده و هیستامین ها آزاد می شوند. هیستامین نامی آشنا برای تمام افراد آلرژیک است زیرا به کرات داروی آنتی هیستامین را مصرف کرده اند. آزاد شدن هیستامین باعث بروز علائم و نشانه های حساسیت زایی مانند: آبریزش بینی، خارش چشم، خارش بدن، سرفه و عطسه می شود.
انواع آلرژی ها
آلرژی ها در سه شکل مختلف بروز می کنند: آلرژی پوستی، آلرژی تنفسی و آلرژی غذایی.
آلرژی پوستی
هر گونه تغییر پوستی در مواجه با ماده های محرک باعث بروز آلرژی های پوستی می شود. شایع ترین حساسیت های پوستی را می توان در اثر گرده گیاهان، حساسیت به الیاف لباس ها، غذاها، تماس با زیورآلاتی از جنس نیکل مانند بند ساعت و … دانست.
آلرژی تنفسی
آلرژی تنفسی، آسم نیز نامیده می شود. آلرژی تنفسی می تواند در اثر عواملی مانند استفاده از پتو، ملحفه، برخی از اسباب و اثاثیه منزل مانند مبل های قدیمی، قالیچه ها و غیره بروز کند.
آلرژی غذایی
آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که بدن شخص به مصرف خوراکی یا ماده غذایی مخصوصی واکنش نشان دهد.
آلرژی، بیماری ناشناخته
آلرژی یا حساسیت با وجود اینکه بیماری حادی نیست اما می تواند با آنچنان شدتی بروز کند که اشخاص آلرژیک را آزرده خاطر سازد و عملکرد روزانه آنها را کاهش یا متوقف کند. اما از سوی دیگر، مصرف داروهایی مانند آنتی هیستامین ها می توانند با عوارض دیگری همراه باشند که افراد آلرژیک را در مصرف آن دچار تردید کنند. از عوارض داروهای آنتی هیستامین می توان به مواردی مانند حالت های عصبی، خستگی، بی حوصلگی، خواب آلودگی، اضطراب، سرگیجه و … اشاره کرد.
نکته حائز اهمیت در درمان آلرژی این است که درمان های خودسرانه باعث تشدید آلرژی می شوند و عدم توجه به آلرژی با بروز مشکلات عدیده تنفسی، ریه ای و … بروز می کند. به تمام اشخاص آلرژیک توصیه می شود تا به صورت روزانه از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنند. افزایش سن می تواند با کاهش علائم آلرژی در ارتباط باشد.
۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]