واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۴۸ق.ظ)
به کمک روش هاي نوين؛ زنان در سنين بالاي 40 سال نيز مي توانند صاحب فرزند شوند رييس مرکز تحقيقات سلولي صارم از به کارگيري روش نويني خبر داد که براساس آن مي توان با نمونه برداري از تخمدان يک زن در سنيني که هنوز قادر به باروري است و فريز آن اين امکان را فراهم کرد که وي در آينده و در زمان مناسب بتواند، صاحب فرزند شود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر ابوطالب صارمي با اعلام اين خبر گفت: اين روش همچنين کمک مي کند که زنان با حفظ بافت تخمداني از طريق نمونه برداري و فريز و به کارگيري آن در ايام يائسگي، بتوانند از استروژن خود به جاي داروهاي شيميايي بهره گرفته، دچار عوارض يائسگي نشوند.
وي با اشاره به اينکه اين روش انقلابي در علم پزشکي محسوب مي شود، يادآور شد: روش پيوند تخمدان سبب حفظ پتانسيل توليد مثل در زنان از طريق تامين هورمون هاي خود فرد مي شود که تداوم سلامت زنان را به همراه دارد.
به گفته دکتر صارمي؛ در اين روش از طريق لاپاراسکوپي بخشي از بافت تخمدان به اندازه يک سانت و به قطر يک ميلي متر به صورت ورقه جدا و سپس بافت مذکور فريز مي شود.
وي خاطر نشان ساخت : در صورتي که خانمي که بافت تخمدان او فريز شده، تمايل به بارداري به روش طبيعي طي سال هاي بعدي (بالاي 40 سال) را داشته باشد، مي توان پس از خروج بافت مذکور از حالت انجماد، آن را مجدد به تخمدان پيوند زد و در صورتي که وي خواستار بارداري به کمک روش IVF باشد، مي توان با کاشت يک لايه از بافت تخمدان در زير پوست دست يا پا، بدون نياز به پيوند تخمدان، شرايطي را فراهم کرد که او بتواند به روش آزمايشگاهي صاحب فرزند شود.
رييس مرکز تحقيقات سلولي صارم ادامه داد: با توجه به اينکه در حال حاضر سن ازدواج در کشور به بالاي 35 سال رسيده و تصميم به فرزندآوري به حدود 40 سالگي و اينکه در اين سنين ذخيره تخمدان ها به لحاظ کمي و کيفي روبه کاهش بوده، حتي در صورت بارداري، شانس سقط به خصوص سقط هاي مکرر در اين زنان بيشتر است، بهره گيري از اين شيوه به دختران جوان توصيه مي شود.
وي با تاکيد بر سلامت خانم ها در دوران يائسگي و عوارضي از قبيل عصبي و بدخلق شدن، گر گرفتگي، پيري زودرس و ... که
خانم هاي يائسه بدان دچار مي شوند، گفت: طي سال هاي اخير، بحث هورمون درماني مطرح شده که موافقان و مخالفان زيادي را به دنبال داشته است.
دکتر صارمي افزود: به کمک کاشت يک لايه از بافت تخمدان که در سنين باروري از خانم ها دريافت مي شود، مي توان شرايطي را فراهم کرد که زنان در دوران يائسگي بتوانند از هورمون هاي طبيعي بدن خود استفاده کرده، دچار عوارض يائسگي نشوند.
وي تصريح کرد: اين شيوه همچنين براي زناني که در سنين باروري دچار سرطان مي شوند و انجام شيمي درماني سبب صدمه به تخمک هاي آنان مي شود، نيز کاربرد داشته به زنان جوان مبتلا به سرطان اين امکان را مي دهد، قبل از شروع شيمي درماني با فريز بافت تخمدان بتوانند، پس از بهبودي کامل طي سال هاي بعد صاحب فرزند شوند.
رييس مرکز تحقيقات سلولي صارم اظهار داشت: به همين منظور طي سال هاي اخير در زمينه نمونه برداري (بيوپسي ) تخمدان يا ذخيره و فريز تخمدان پژوهش هاي فراواني در دنيا انجام شده است.
وي افزود: با وجود انجام پژوهش هاي کاربردي از سوي محققان خارجي، مرکز تحقيقات سلولي صارم، خود را به لحاظ اخلاقي موظف مي دانست، اين طرح را نخست به صورت آزمايشگاهي به انجام برساند که خوشبختانه پس از موفقيت آميز بودن آن و انجام پژوهش
دو ساله روي چندين نمونه از داوطلبان به کار گرفته شد که خوشبختانه نتايج همگي مثبت بود.
دکتر صارمي در مورد هزينه هاي اين روش يادآور شد: هزينه هاي عمل لاپاراسکوپي، فريز بافت تخمدان و نگهداري از آن ها، طبق تعرفه هاي وزارت بهداشت، درمان از بيمار دريافت مي شود و هم اکنون در حال رايزني با بيمه ها به ويژه بيمه هاي تکميلي براي کاستن از هزينه هاي پرداختي اين روش توسط مراجعان هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]