واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه پزشکی//
با دکتر قاضی زاده هاشمی بشتر آشنا شوید
سید حسن قاضی زاده هاشمی متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص جراحی قرنیه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی را برعهده دارد.
به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران، سیدحسن قاضیزاده هاشمی (زاده ۱۳۳۸، شهرستان فریمان) متخصص چشمپزشکی و فوق تخصص جراحی قرنیه، رئیس بیمارستان تخصصی چشمپزشکی نور، رئیس بخش قرنیه بیمارستان فارابی، رئیس دانشکده پزشکی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کابینه حسن روحانی است وی فاقد گرایش سیاسی میباشد.
سیدحسن هاشمی در نخستین تغییر در وزارت بهداشت، رسول دیناروند معاون کامران باقری لنکرانی در دولت محمود احمدینژاد را به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو منصوب کرد.
وی سهامدار یکی از بیمارستانهای خصوصی چشم پزشکی است.
حسن قاضی زاده هاشمی فروردین ماه ۱۳۳۸ در فریمان، در خانوادهای مذهبی متولد شد. پدرش در فریمان عطار بود.
وی در کودکی قرآن را نزد شیخ حسین مطهری پدر مرتضی مطهری فرا گرفت و پس از پایان دوره ابتدایی، دوره متوسطه را در دبیرستان فردوسی مشهد ادامه داد. وی همزمان در فعالیتهای مذهبی شرکت داشت. در سال ۵۶ وارد دانشکده پزشکی مشهد شد و ضمن تحصیل دانشگاهی در فعالیتهای اجتماعی سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت داشته و همزمان با گسترش موج انقلاب اسلامی با مشارکتی فعال، در رخدادهای سیاسی - اجتماعی شهر مشهد تأثیر گذار بود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مؤسسان سازمان جهاد سازندگی در کشور نقشی فعال و مؤثر ایفا نمود. با شروع جنگ ایران و عراق، مدت ۳۳ ماه به عنوان یکی از طراحان مهندسی رزمی به صورت داوطلبانه در جبهه حضور داشته و در این مدت دوبار مجروح گردید. برادر کوچکترش نیز به علت مصدومیت شیمیایی ناشی از دوران جنگ، در سال ۱۳۷۲ به شهادت رسید. او پس از بازگشت به دانشگاه جهت ادامه تحصیل، حضور در جبهه را در قالب تیمهای اضطراری پزشکی ادامه داد. ایشان هم اکنون به عنوان استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان فارابی و بیمارستان چشم پزشکی نور مشغول است.
هاشمی، یکی از اصلیترین علاقمندیهای خود را موضوعات فرهنگی عنوان کرده و اظهار داشت: در کلاسهای بازیگری تحت تدریس رضا کیانیان، شرکت داشته است.
پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران و ارائه اسامی وزرای پیشنهادی کابینهاش به مجلس شورای اسلامی، نام حسن هاشمی در بین اسامی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شد. وی پیش از حضور در مجلس در بخشی از مصاحبه با خبرگزاری فارس، به شرح برخی اقدامات و نظرات خود پرداخت:
•«مهمترین ظلمی که در حق من کردند، برجسته کردن فعالیت من در بیمارستان خصوصی است در حالی که من بیشتر عمرم را در بخش دولتی کار کردهام».
•مدیر نظام سلامت به جای هزینهتراشی باید سرمایهگذاران را برای خدمت به مردم ترغیب کند.
•مردم عادت کردهاند که با مدل آمریکایی، هر وقت اراده کردند، پیش بهترین متخصص بروند و با پرداخت مبلغی به عنوان ویزیت، خدمات بگیرند. اما حالا با اجرای این برنامه (پزشک خانواده) به هر حال محدودیتهایی برای مردم ایجاد میکنیم، به آنها میگوییم حتماً باید به پزشکی که ما میگوییم مراجعه کنند و او تشخیص میدهد که آیا به خدمات تخصصی نیاز دارد یا نه و اگر لازم بود او را ارجاع دهد. این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد.
•امروز(۹۲/۰۵/۲۰) پزشک خانواده به این دلیل شکست خورده است که منابع مالی آن تأمین نشده است.
•مدتهاست که قرار است جداسازی پزشکان بخش دولتی و خصوصی انجام شود، قدمهایی هم برداشته شده است. ایده آل من هم اجرای این قانون است اما امیدواریم منابع لازم را برای اجرای این قانون داشته باشیم. باید با اصلاح تعرفهها کاری کنیم که پزشکان فقط در یکی از این بخشها فعالیت کنند. ضمن اینکه بر خلاف تصور عامه تقاضای خود جامعه پزشکی هم اجرای این قانون است زیرا هیچکس راضی نیست که برای کسب درآمد مناسب در چند جا کار و ارائه خدمت کند.
•من معتقدم یک مدیر خوب مدیر گران نیست، که دانم بنشیند تا از منابع عمومی به او پول بدهند و او هزینه کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روز ۲۴ خرداد ۱۳۹۲، با رای موافق ۹۱٫۵ درصدی خود از وی، هاشمی را به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، تایید کردند. بدین ترتیب، هاشمی توانست رکورددار جلب آرای موافق نمایندگان مجلس در حمایت از یک وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ نظام جمهوری اسلامی باشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]