واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۳۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۶:۲۳ب.ظ)
نماينده معرفي شده ايران در سازمان ملل: تعاملات مخفيانه ايران و آمريکا در دولت گذشته، امروز به حالت علني درآمده است نماينده معرفي شده ايران در سازمان ملل معتقد است در زمان گرايش تقابل، گفتگو با آمريکا در سطح معاونين وزير در يک کشورعربي، نزديک به دوسال انجام ميگرفته با اين تفاوت که نه کسي ازآن گفتگوها و تبادل نامه ها باخبر بود، و نه باخبران امکان اعتراض داشتند.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد ابوطالبي معاون سياسي دفتر رئيسجمهور در صفحه شخصي خود در توئيتر با اشاره به اينکه در دولت قبل به مدت دوسال مذاکرات مخفيانه با آمريکا انجام مي شد، گفت: از زماني که در دولت جديد تعاملات ايران و آمريکا علني شد، خبرشدگان نگران شدند و اعتراضات شروع شد.
ابوطالبي به بهانه سفر رئيسجمهور به نيويورک براي شرکت در شصت و نهمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل به تشريح دو گرايش موجود درخصوص آمريکا پرداخت و تصريح کرد: چندين سال پيش که در مرکزتحقيقات استراتژيک دربحث سياست خارجي دراسنادبالادستي شرکت مي کردم دوگرايش مطرح بود: يکي تقابل و ديگري تعامل سازنده.
نماينده معرفي شده از سوي جمهوري اسلامي ايران براي حضور در سازمان ملل در ادامه با بيان اينکه سرانجام سياست تعامل سازنده به تصويب مجمع رسيد و ابلاغ شد و با تاکيد براينکه درانتخابات سال گذشته،مردم ايران به شعار«تعامل سازنده،نجات اقتصاد،احياءاخلاق» راي دادند و روحاني با تعهد در برابر ملت ايران به رياست جمهوري رسيد، اظهارداشت: از همان روز انتخاب، پيامهاي تبريک سران کشورها و حضور مثال زدني رهبران آنان در مراسم تحليف ايشان نشان ميداد که جهان هم به اين سياست احترام ميگذارد.
معاون سياسي دفتر رئيسجمهوري با اشاره به گذشت يکسال از دولت تدبير و اميد و اينکه سطح تعاملات ايران وجهان به شکل بي نظيري ارتقاء يافته است، تاکيد کرد: در اين يکسال و اندي،حاميان گرايش تقابل،که من احترام فراواني برايشان قائل هستم، درسه حوزه آمريکا،روسيه، اروپا احساس نگراني ميکنند.
وي سپس فاش ميکند که در زمان گرايش تقابل، گفتگو با آمريکا در سطح معاونين وزير در يک کشور عربي، نزديک به دوسال انجام ميگرفته و نامههايي نيز در سطح سران هم ردوبدل مي شده است، با اين تفاوت که نه کسي ازآن گفتگوها و تبادل نامه ها باخبربود، ونه باخبران امکان اعتراض داشتند.
ابوطالبي با اشاره به تماس تلفني اوباما با روحاني که سال گذشته در اولين حضور رئيس جمهوري در مجمع عمومي سازمان ملل متحد صورت گرفت، نوشت: سطح مذاکرات مخفي معاونين وزير به مذاکرات شفاف وزراي خارجه ارتقاءيافت، تعاملات ايران و آمريکاعلني شد، خبرشدگان نگران شدند، واعتراضات شروع شد.
معاون سياسي دفتر رئيس جمهوري در ادامه با اشاره به عزيمت روحاني به نيويورک براي شرکت درمجمع عمومي سازمان مي نويسد: از زماني که وي در مصاحبه اخيرخود گفت در اين اجلاس شرکت خواهدکرد حدس و گمانها شروع شد، نامه نگاريها و سخنرانيها و پيشبينيها آغاز شد که مبادا وي با اوباما روبرو شود.
نماينده معرفي شده ايران در سازمان ملل اين موضوع را يک گام به جلو دانسته و مينويسد: ديگرکسي نگران ديدار وزراي خارجه، ياتماس تلفني رهبران نيست، آنها ممکن است سال آينده نگران سفرهاي رسمي باشند.
ابوطالبي در خصوص نگراني دوم يعني روسيه مينويسد: از ديدار روساي جمهور ايران وروسيه که در بيشکک آغازشد تاشانگهاي وازآنجا تا دوشنبه، روحاني وپوتين به کرات بايکديگرديدارکرده ومذاکره داشته اند. ازجلسه ملاقات گرم وصميمانه بيش از يکساعت و نيمه روحاني وپوتين در دوشنبه که خارج مي شدم، به اين فکربودم که: ازامروز مخالفتها با توسعه روابط وامضاء تفاهمات ميان دو کشور به اشکال مختلف شروع خواهد شد؛ همينطور هم شد.
معاون سياسي دفتر رئيس جمهور با مطرح کردن احتمال بروز همين اعتراضات در زمان شکل گرفتن روابط ايران و اروپا تصريحکرد: مثلاً اگر امسال روحاني درنيويورک با نخست وزيرانگليس ديدارکند، حاميان استقلال اسکاتلند برآشفته شده و به اين ديدار اعتراض خواهندکرد، يا اگر روساي جمهورايران وفرانسه مانند سال گذشته در نيويورک ملاقات کنند، دوباره فرياد همان دوستان نگران بلند خواهد شد.
ابوطالبي سپس با خطاب قرار دادن اين افراد با عنوان دوستان عزيز خاطرنشان کرد: سياست خارجي عرصه منافع وامنيت ملي است؛ براي تامين امنيت ملي ومنافع ملي بايد دست به هراقدام لازمي زد. اکنون ما در دهه دوم قرن بيست و يکم زندگي ميکنيم؛ حتماً تاريخ ايران در اين زمان، با تاريخ ايران دردهه دوم وسوم قرن بيستم متفاوت است.
وي با اعلام اينکه روحاني از نيويورک، کشور اوباما به آستاراخان، سرزمين پوتين خواهد رفت نوشت: به تواناييهاي بالاي ديپلماتيک خود باورداشته باشيم. سطح بازيگري ايران که اصلي ترين و بزرگترين قدرت منطقه است، اکنون به تعامل با قدرت هاي بزرگ جهان رسيده است و اين يک افتخارملي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]