واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران دهقان:
800 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب خانگی در مازندران اجرا شد
ساری - خبرگزاری مهر: مدیر دفترنظارت بر بهره برداری از فاضلاب شهری مازندران گفت: حدود 800 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب خانگی در استان اجرا شد و 650 کیلومتر فعال و در فاز بهره برداری قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید جلال دهقان صبح دوشنبه در بازدید از پروژه تصفیه خانه فاضلاب ساری، با اشاره به فعالیت تصفیه خانه های شهرهای جویبار، ساری، بابل، بابلسر، نوشهر و چالوس وشهرک نساجی قائمشهر گفت: ظرفیت جمعیت تحت پوشش تصفیه خانه های فعال استان 300 هزار نفراست که در حال حاضر 175هزار نفر تحت پوشش این تصفیه خانه ها قرار دارند.
وی افزود: در حال حاضر حدود 42 هزار انشعاب فاضلاب خانگی در این استان نصب شده که از این تعداد، نسبت به جاری سازی 25 هزار انشعاب اقدام شده است.
مدیر دفترنظارت بر بهره برداری از فاضلاب شهری مازندران، با بیان اینکه طرحهای فاضلاب در شهرهای تنکابن، محمودآباد، آمل و قائمشهر در حال اجراست، ادامه داد: طرح جمع آوری فاضلاب در بسیاری از شهرهای ساحلی در مرحله مطالعاتی قرار دارد.
مدیر دفترنظارت بر بهره برداری از فاضلاب شهری آبفای مازندران ، با تاکید بر اینکه فاضلاب چیزی نیست جز آبی که توسط بشر آلوده می شود، تصریح کرد: در راستای حفظ سلامت جامعه و نگهداری محیط زیست،راهکارهای کاهش تولید فاضلاب باید در بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود.
دهقان، در تعریف فاضلاب های خانگی گفت: هر آنچه که در داخل خانه تولید می شود مانند فاضلاب توالت، حمام، ظرفشویی، لباسشویی و... بجز آب باران فاضلاب خانگی نامیده می شود و از فاضلابهای تصفیه شده برای مصارف کشاورزی و غیر شرب استفاده می شود.
وی با بیان اینکه در سطح شهرها دو نوع شبکه جمع آوری وجود دارد، اظهار داشت: شبکه جمع آوری آبهای سطحی با مدیریت شهرداری و مسئولیتاجراو راهبری شبکه جمع آوری فاضلابهای خانگی با شرکت آبفای شهری است.
وی، با اشاره به اینکه در برخی از کشورهای اروپایی مانند هلند از یک شبکه برای جمع آوری فاضلاب و آبهای سطحی استفاده می شود، گفت: درحال حاضر از این تکنولوژی در ایران استفاده نمی شود.
دهقان، ادامه داد: فاضلابهای خانگی از طریق انشعاب فاضلاب وارد شبکه جمع آوری شهری شده و سپس از طریق خطوط انتقال وارد تلمبه خانه و سپس وارد تصفیه خانه می شود.
مدیر دفترنظارت بر بهره برداری از فاضلاب شهری مازندران، از مشترکین محترم تقاضا داریم از ریختن هرگونه زباله در شبکه فاضلاب خودداری نمایند زیرا این امر باعث انسداد شبکه و پس زدگی فاضلاب می شود.
دهقان، با اشاره به اینکه آب باران فاضلاب محسوب نمی شود و باید از طریق چاه های جداگانه جمع آوری شود، گفت: آب باران آبی سالم است به همین دلیل نباید وارد فاضلاب شود .
وی، کاهش تولید فاضلاب های خانگی را یکی از تاکیدات سازمان بهداشت جهانی برای حفظ محیط زیست دانست و تصریح کرد: کشورهای شرق آسیا به جای شستن ظروف در طول روز، از ظرفهای یکبار مصرف گیاهی استفاده می کنند .
دهقان، استفاده از انواع تجهیزات کاهنده مصرف آب را از جمله روشهای کاهش تولید فاضلاب دانست و تصریح کرد: با استفاده از فلاش تانکهای کم ظرفیت در سرویسهای بهداشتی و یا به کارگیری انواع شیرآلات کاهنده آب می توان تولید فاضلابهای خانگی را کاهش داد.
۱۳۹۳/۶/۳۱ - ۱۲:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]