واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۵۷ب.ظ)
بازديد كارشناسان سازمان زمينشناسي از سدهاي لتيان، ماملو، لار و کرج به منظور انجام مشاهدات ميداني و مطلعات علمي بازديد از سدهاي لتيان، ماملو، لار و کرج توسط كارشناسان سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني کشور انجام شد.
به گزارش خبرگزاري موج، از سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني کشور، کارشناسان اين سازمان ضمن بازديد از سدهاي کرج، لتيان، لار و ماملو و همچنين رودخانههاي منتهي به آنها گزارش جامعي از اين بازديد را ارائه کردند.
براساس اين مشاهدات دريافت شد كه دِبي ورودي و خروجي سد کرج در رودخانه کرج به طورنسبي مناسب است و به دليل وضعيت زمينشناسي سد کرج درحوضه بالادست و سازند توف، کيفيت آب سد و رودخانه کرج طبق بررسيها و نمونههاي برداشت شده مناسب به نظر ميرسد و افت کيفيت محسوسي در آب کرج مشاهده نميشود.
اين گزارش ميافزايد: دِبي ورودي به سد لتيان از رودخانه جاجرود نيز معادل صفر برآورد شده است؛ زيرا آب رودخانه قبل از مخزن سد کاملا خشک شده و آبي وارد مخزن نميشود.
همچنين دِبي خروجي سد لتيان به طورنسبي پايين است ولي مخزن سد نيز نسبتا مناسب به نظر ميرسد.
براساس اين گزارش؛ در همين حال دِبي ورودي به سد لار با توجه به خشک بودن رودخانه لار عددي معادل صفر است و آب كمي نيز از خروجي از سد لار به رودخانه لار ديده ميشود.
از سويي مخزن سد لار طبق معمول هميشه کم آب است که دليل آن به خاطر نوع و موقعيت خاص زمينشناسي سد و رودخانه لار است که آب چنداني در مخزن سد جمع نميشود و بيشتر آب از خلل و خرج پشت سد به هدر ميرود.
گفتنياست؛ سطح آب سد لار نسبت به حداکثر داغي آب در گذشته بين 15 تا 20 متر تغيير کرده است.
اين گزارش ميافزايد، دبي ورودي آب رودخانه جاجرود به سد ماملو ناچيز است در حاليکه خروجي سد ماملو صفر است. بطور نسبي آب موجود در مخازن سدهاي کرج، لتيان، ماملو بين 10 تا 15 متر از حد داغي آب پايينتر است.
بر اساس اين گزارش؛ اين درحالي است که حفر چاه و برداشت از ذخاير آب زيرزميني باعث کاهش سطح مخزن آب و در نهايت فرونشست بيشتر ميشود.
همچنين بر اساس تحليلها، ممکن است کاهش سطح تراز مخازن سدها بر روي کيفيت آب تاثيرگذار باشد. بدين معني که تبخير و کاهش ورودي آب رودخانه به سد باعث افزايش املاح موجود در آب ميشود و کيفيت آب به نسبت کاهش مييابد.
يادآور مي شود، موقعيت زمينشناسي حوضه بالادست سد نيز به کيفيت آب پشت مخازن بسيار تاثيرگذار است.
از سويي حد آستانه براي شوري آب 500 ميليگرم بر ليتر است که بر اساس مطالعات و اندازهگيريهاي انجام شده از سوي سازمان زمينشناسي و اکتشافاتمعدني کشور آب سدهاي مورد نظر به جز سد لار در اين حدود است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]