واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دردسر عفونت بیمارستانی برای یک بیمارستان
عفونت بیمارستانی اینبار در اتاق عمل قلب بیمارستان مدرس تهران خبرساز شد.
آفتاب: عفونت بیمارستانی اینبار در اتاق عمل قلب بیمارستان مدرس تهران خبرساز شد.
به گزارش شرق، بخش جراحی قلب تعطیل شد و اکنون حداقل ششبیمار در بخش پستCCU نه بهخاطر جراحی قلب بلکه بهخاطر عفونت بیمارستانی درد میکشند. همچنین گفته میشود یکی از بیماران بهدلیل حجم بالای عفونت، بینایی خود را از دست داده که هنوز این مساله به تایید رسمی نرسیده است.
عفونت بیمارستانی، عفونتی است که بیمار در بیمارستان به آن آلوده میشود. عفونت بیمارستانی یکی از دلایل اصلی مرگ و همچنین افزایش دوران نقاهت است که براساس تحقیقی که سازمان بهداشت جهانی در ۵۵ بیمارستان در ۱۴ کشور به انجام رسانده، نشان میدهد که میانگین 6/8درصد از بیماران بستریشده مبتلا به عفونت بیمارستانی شدهاند. معمولا میکروبهای عامل عفونتهای بیمارستانی، نسبت به درمان مقاومند.
بیمارستان مدرس در شمال تهران و منطقه سعادتآباد قرار دارد و اکنون حدود دو هفته است که بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی قلب قرار گرفتهاند، دچار عفونت بیمارستانی شدهاند. در همین رابطه غفاری، فرزند یکی از بیماران این بخش به خبرنگار فارس میگوید: حدود دو هفته پیش مادرم به این بیمارستان آمد تا عمل جراحی قلب انجام دهد، عمل جراحی قلب خوب بود و مشکلی نداشت اما بعد از عمل جراحی بهصورت ناگهانی مادرم بیناییاش را از دست داد و بعد از چهارروز اعلام کردند که دچار عفونت بیمارستانی شدید در ناحیه قفسه سینه شده است.
وی میافزاید: عفونت بیمارستانی در بخش جراحی قلب بیمارستان مدرس زیاد است. بعد از پیگیری ما این بخش را تعطیل کردند و تعدادی از بیمارانی که دچار عفونت شده بودند از جمله مادرم را در بخش پستCCU بستری کردهاند. غفاری میگوید: درمورد علت عفونت بیمارستانی حرفهای مختلفی زده میشود، برخی میگویند به دلیل فضای اتاق عمل بوده و برخی میگویند به نوع داروهای مصرفی بوده است، هیچیک از مسوولان نیز در این مورد به ما پاسخی ندادهاند و تمام مریضهای دچار عفونت را هم در یکبخش بستری کردهاند، به مسوولان بیمارستان که اعتراض میکنیم میگویند اتاق دیگری نداریم.
حسین همراه یکی دیگر از بیماران این بیمارستان نیز میگوید: پدر من چندروز پیش در بیمارستان مدرس عمل قلب باز انجام داد اما اکنون دچار عفونت شدید سینه شده است، حتی قفسه سینهاش را باز کردند، میگویند منتظریم تا عفونت درمان شود. اسرار دل، همراه یکی دیگر از این بیماران نیز میگوید: من خودم داروساز هستم، همسر من هم در این بیمارستان عمل قلب باز انجام داده است بعدا مشخص شد که دچار عفونت بیمارستانی شده است.
مشغول بررسی علت این حادثه و پیگیری درمان بیماران هستیم
محمد آقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت درباره این حادثه توضیح میدهد: عفونت بیمارستانی در بین بیمارانی که طی روزهای گذشته در بیمارستان مدرس عمل قلب داشتهاند، صحت دارد و من گزارش این حادثه را روز پنجشنبه دریافت کردم. ظاهرا ششنفر از بیمارانی که دچار عفونت بیمارستانی شدهاند، اکنون در بخش پستCCU بستری و تحتدرمان هستند.
وی میافزاید: بنده در جریان این حادثه هستم و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول بررسی علت این حادثه و پیگیری درمان بیماران هستند. آقاجانی ادامه میدهد: بنده اصل موضوع عفونت بیمارستانی را تایید میکنم اما درمورد اینکه میگویید یکی از بیماران دچار نابینایی شده گزارشی نداشتهام اما ظاهرا یکی از بیماران دچار کمبینایی شده است که مطمئنا ربطی به عفونت بیمارستانی ندارد. وی میگوید: عوارض عفونت بیمارستانی بعد از چندروز از عمل یا بستری در بیمارستان مشخص میشود اما بیماری که دچار کمبینایی شده است، ظاهرا بعد از عمل دچار این عارضه شده که ممکن است به علت مشکل در عروق مغزی باشد و ربطی به عفونت بیمارستانی ندارد. وی میگوید: اتاق عمل قلب بیمارستان مدرس بعد از اینکه موضوع عفونت مشخص شد از روز 22شهریور تعطیل شد و اکنون تیم بررسی عفونت در این بیمارستان مشغول بررسی موضوع است و تا زمانی که دقیقا علت عفونت بیمارستانی مشخص و برطرف نشود، بخش جراحی قلب بیمارستان مدرس باز نمیشود.
وی میگوید: علت عفونت بیمارستانی در این بخش دقیقا معلوم نیست و کارشناسان در حال بررسی هستند تا بدانیم علت، وضعیت اتاق عمل، تهویه اتاق یا نوع رفتار یا عمل پرسنل، جراح یا کمکجراح بوده است.
حادثه، هیچ مورد «مرگومیر» نداشته است
معاون وزیر بهداشت ادامه میدهد: این حادثه هیچ مورد «مرگومیر» نداشته و بیمارانی که دچار عفونت شدهاند، تحت درمان هستند و همه خسارتهای بیماران جبران خواهد شد. وی میافزاید: همکاران من در بیمارستان مدرس تمام تلاش خود را میکنند تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری شود. هنوز گزارش کاملی از این حادثه نداریم اما بعد از اخذ گزارش، جزییات آن را اعلام خواهیم کرد. بنابراین فعلا از ذکر جزییات درباره این مساله خودداری میکنم.
آقاجانی درباره میزان عفونت بیمارستانی در کشور نیز میگوید: متاسفانه چون فعلا در کشور نظام ثبت عفونت بیمارستانی نداریم، آماری نیز از میزان شیوع عفونت بیمارستانی در دست نیست. میزان متوسط جهانی آن در دنیا بین سهتاپنجدرصد بیماران بستری در بیمارستانهاست ولی در کشور ما آماری نداریم.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]