واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزیر نیرو خبر داد: 15 اقدام فوری برای خروج کشور از بحران آب/ اجرای طرح بازار آب در 609 دشت
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در شورای عالی آب 15 طرح جدید برای بازگشت کشور به شرایط مناسب در بخش آب تصویب شده است گفت: ذخایر آب پشت دریاچه های سدها افت کرده و کشور در بحران آب قرار دارد.
به گزارش نامه نیوز، حمید چیت چیان گفت: در شورای عالی آب مصوب شد به جای اینکه دولت بر روند مصرف آب کنترل داشته باشد، تشکل های مردمی این کار را در چارچوب قانون انجام دهند.
وزیر نیرو اظهارداشت: یکی دیگر از مصوبات شورای عالی آب این بود که از سال آینده بخش عمده ای از اعتبارات وزارت نیرو به بخش آب های زیرزمینی اختصاص داده شود. نصب کنتورهای هوشمند، برقی کردن چاه های آب، بستن چاهای غیرمجاز و جلوگیری از برداشت آب بیشتر از پروانه از دیگر مصوبات این نشست بود. چیت چیان ادامه داد: به طور متوسط بارش باران 35 درصد کاهش یافته و موجب کاهش ذخایر آب پشت دریاچه های سدها شده است. ما در سال های گذشته دست روی دست نگذاشتیم زیرا در این مدت نیز طرح های خوبی در زمینه اجرای تصفیه خانه ها، سد و آبیاری های نوین اجرا شده است. وی تاکید کرد: بیشتر همت مدیران بخش آب برای مدیریت آب سطحی بوده و از آب زیرزمینی غفلت شده، به طوری که 54 درصد آب از منابع زیرزمینی تامین می شود. وزیر نیرو گفت: اگر 20 درصد از منابع دینامیک را کاهش دهیم به جایی می رسیم که از منابع استاتیک استفاده نکنیم و 5 درصد دیگر هم باید کمتر برداشت کنیم برای اینکه سالی 5 میلیارد متر مکعب داشته باشیم تا بتوانیم ذخایره استاتیک را که برداشت شده جبران کنیم. چیت چیان افزود: 15 طرح دیگر نیز در شورای عالی آب تصویب شده که می تواند کمک کند تا ما به وضعیت قبل در حوزه آب برگردیم. ایران کشور کم آبی است و بخشی از استان ها در مناطق خشک و مابقی در نیمه خشک قرار دارند که در این زمینه نه فقط کشوری خشک با منابع آب کم داریم، بلکه سال گذشته میزان بارندگی از 250 میلیمتر به 242 میلیمتر کاهش پیدا کرد. وی تاکید کرد: در محاسباتی که انجام شده 10 سال پیش 130 میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر داشتیم که اکنون این منابع به 120 میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرده و این در حالی است که جمعیت زیاد شده و بخش صنعت و معدن نیز توسعه داشته است. وزیر نیرو گفت: به ازای هر فرد ایرانی یکهزار و 550 متر مکعب آب تجدیدشونده داریم که در دنیا این حجم، 6 هزار و 400 متر مکعب است. هر کشوری در دنیا که کمتر از 6 هزار و 700 متر مکعب داشته باشد، در بحران آب قرار دارد و ما باید این واقعیت را به مردم بگوییم تا چاره اندیشی شود و ما را همراهی کنند. وی ادامه داد: یک کشور یا یک منطقه چه منابع آب زیادی داشته باشد یا منابع کم، اگر 40 درصد از منابع آب تجدیدشونده را استفاده کند، ناپایداری آب ایجاد می شود که اکنون ما دو برابر وضعیت بحران را استفاده می کنیم و از جهت میزان بهره برداری منابع موجود هم در وضعیت بحران هستیم. چیت چیان خاطرنشان کرد: بازار آب در 609 دشت کشور اجرا می شود تا قیمت آب وضعیت اقتصادی پیدا کند و از هدررفت آن جلوگیری شود.
منبع: مهر
۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]