تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842982478




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علامه عسکری مظهر نام‌های پربرکت خداوند بود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



گفتاری از حضرت آیت الله جوادی آملی درباره شخصیت و آثار علامه عسکری؛
علامه عسکری مظهر نام‌های پربرکت خداوند بود خبرگزاری رسا ـ مرحوم علامه عسکری(ره) مظهر چند نام از نام‌های پربرکت خداوند بود. ما از همان اولی که این بزرگوار را شناختیم، با ابتکارشان شناختیم. ایشان نبوغ خود را در بحث‌هایی که مربوط به قرآن و حدیث بود، در سایه‌ آن کتاب 150 صحابی مختلق نشان دادند.



به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا در آستانه هفتمین سالگرد رحلت علامه عسکری(ره) بخشی از گفتار حضرت آیت الله جوادی آملی پیرامون شخصیت و آثار پربرکت این مجاهد فرزانه عرصه فکر و اندیشه اسلامی را تقدیم حضور شما خوانندگان عزیز می نماییم.
 



 
مرحوم علامه عسکری (ره) مظهر چند نام از نام‌های پربرکت خداوند بود؛ برخی افراد مظهر یک نام از نام‌های الهی هستند. این‌ها تک بعدی هستند. برخی افراد مظهر چند نام هستند، ولی مظهریتایشان ناتمام است. به اصطلاح اهل معرفت می‌گویند: این‌ها بین چند رشته جمع کردند؛ ولی جمع مکسّر، نه جمع سالم. جمع سالم آن است که انسان بین چند رشته جمع بکند، به نحوی که هیچ کدام را با دیگری مخلوط نکند و این‌ها را عنصر خاصّ یک جامعه حقیقی بشمارند که رهبری آن جامعه را به عهده دارد. این‌ها عناصر زیرمجموعه او هستند. کسی که بحث‌های قرآنی را با تاریخی مخلوط می‌کند، این جمع مکسّر کرده، نه جمع سالم؛ یا بحث‌های قرآنی را با روایی مخلوط و ممزوج می‌کند، این جمع مکسّر کرده است، نه جمع سالم. اما وقتی مطالب قرآنی را خوب تبیین کرد، مطالب روایی را خوب تبیین کرد، روایت را مفسّر و شاهد و مقیّد و مختصّص عموم و اسلاف آیه قرار داد، می‌گویند: جمع سالم کرده است و همچنین رشته‌های دیگر.
 
مرحوم علامه عسکری (ره) جمع سالم کرده هم بین رشته‌های علوم، هم بین عالمان یک امت. ایشان مردم‌شناسی حوزوی را با مردم‌شناسی دانشگاهی جمع کرد، به نحو جمع سالم. کهنسال و میانسال‌شناسی را جمع کرده با نوسال و جوان‌شناسی و جمع سالم. مردم را با جامعه‌شناسی‌های گوناگون که داشت، با جمع سالم شناخت و علومی که مقدورش بود را با جمع سالم جمع کرد؛ لذا هر کدام از این دانش‌ها را در رشته خاصّ خودش به کار برد و هر کدام از این افراد و مخاطبان را با ظرفیّت مخصوصی که داشتند، تغذیه کرد. این مجموعه از افرادی ساخته است که یا خودشان مظهر جمع سالم باشند یا زیر نظر یک جامعی که آن جامع، مظهر مجمع سالم باشد و گرنه یک مجموعه پراکنده توان آن را ندارد که علامه عسکری را معرفی بکند. از همان اول حواستان جمع این باشد.
 



 
علامه را با ابتکارشان شناختیم
 
ما از همان اولی که این بزرگوار را شناختیم، با ابتکارشان شناختیم. ایشان نبوغ خود را در بحث‌هایی که مربوط به قرآن و حدیث بود، در سایه آن کتاب 150 صحابی مختلق نشان دادند. برخی‌ها آمدند گفتند که ما احادیث جعلی داریم و این کار را کرده‌اند، سیوطی این کار را کرده، صاحب اتقان و دیگران این کار را کرده‌اند. «اللآلی المصنوعه فی الاحادیث الموضوعیه»، دو جلد متعلق به جناب سیوطی است و تلاش و کوشش کرده روایت‌های جعلی که از باب طهارت تا دیات است، همه را جمع‌آوری کند. ما هم این روایات جعلی را درک کردیم، اما راوی مجعول که سابقه نداشت یا کم سابقه بود. مرحوم علامه عسکری این ابتکار را به صورت صحیح عرضه کرد که این دستگاه جعل، راوی جعل کرده است، نه روایت تنها را و روایت‌های فراوانی هم به نام آن راوی مجعول جمع کرده‌اند. این 150 صحابی مختلق یعنی مجعول، از برجسته‌ترین کارهای مرحوم علامه عسکری بود که ایشان را بیش از دیگران و پیش از دیگران معرفی کرد.
 
علامه همواره سرزنده و حافظ بود
 
وقتی سن انسان بالا می‌رود، «مَنْ نُعَمِّرْهُ نُنَکِّسْهُ فِی الْخَلْق[1][1]» می‌شوند و آن‌گاه «وَ مِنْکُمْ مَنْ یُرَدُّ إِلی أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِکَیْلا یَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْ[2] می‌شوند. مرحوم علامه عسکری هم از این خطر مصون بود، هم از آن آسیب محفوظ؛ هم به «أَرْذَلِ الْعُمُرِ» رسید، ولی هم چنان سرزنده و حافظ بود؛ هم به «أَرْذَلِ الْعُمُرِ» رسید، اما «نُنَکِّسْهُ فِی الْخَلْقِ» به صورتی که از کار بیفتد، نداشتند.
 
علامه دارای روحی عظیم و جامع بود
 
من بارها تعجب می‌کردم که ما هرگز این کار را نمی‌کنیم که برویم دانشکده تأسیس بکنیم، از یک کسی اجازه بگیریم و منصوب بشویم از طرف کسی. این کار ما نیست، اما ایشان حاضر شد و این از عظمت روحی او و جامعیّت روحی او است. همیشه تعجّب می‌کردم که چگونه ایشان با آن سن حاضر است یک ابلاغ بگیرد و منصوب بشود. معلوم می‌شود تعلیم کتاب و حکمت ایشان آن‌قدر عزیز بود که حاضر بودند منصوب بشوند به دانشگاه و این کار را بکنند.
 
وجود مبارک حضرت امیر سلام الله علیه با این دعا در نهج البلاغه عرض می‌کند: خدایا، تمام آن چه که به ما دادی از توست و نعمت توست و ما معترفیم و تمام آن چه را که دادی می‌گیری، ما هم تسلیم هستیم. اما خدایا اولین چیزی که می‌گیری، جان باشد، نه چشم و گوش؛ «اللَّهُمَّ اجْعَلْ نَفْسِی أَوَّلَ کَرِیمَةٍ تَنْتَزِعُهَا مِنْ کَرَائِمِی وَ أَوَّلَ وَدِیعَةٍ تَرْتَجِعُهَا مِنْ وَدَائِعِ نِعَمِکَ عِنْدِی[3]» .
 
خدایا اول چیزی که از ما می‌گیری جان باشد، نه چشم و گوش را، نه دست و پا را که ما فلج بشویم، نابینا بشویم، کر بشویم، محتاج بچّه‌ها بشویم. این دعای کریمانه شامل برخی‌ها می‌شود. مرحوم علامه عسکری تا آخرین بار محتاج کسی نبود؛ گوش است که شنوایی‌اش محفوظ و نیاز خودش را خودش رفع می‌کرد.
 
از زمان‌های دور با علامه آشنا هستم
 
آشنایی ما هم با مرحوم علامه عسکری(ره) از دیر زمان بود؛ منتها قبل از این که آشنایی عمومی پیدا کنیم، با آثار پربرکت ایشان آشنا بودیم. گاهی هم دیدارهای خصوصی داشتیم. گاهی هم در همایش‌ها، گاهی هم خانه خدمتشان می‌رسیدیم. گاهی هم منزل ما رفت و آمد می‌کردند. اما بیشترین آشنایی ما با همین محاسن و آثار این بزرگوار بود.
 
 


 
 

[1]- سوره‌ی یس، آیه 68.

[2]- سوره‌ی حج، آیه 5.

[3]- نهج البلاغه، ص 250.
 
*پی نوشت:
این متن بخش‌هایی از بیانات حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار با اعضای موسسه علامه عسکری(ره) است که در آستانه سالگرد ایشان منتشر می‌گردد.
 
1327/704/ر






۱۳۹۳/۶/۲۷






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن