واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضیافت نیویورک تهران - ایرنا - پس از یک ماه و دو هفته، دیپلمات ها، ضیافتی دیگر را برای ادامه پرونده هسته ای کشورمان برگزیدند. دیشب و به وقت نیویورک (12ظهر) دیپلمات ها این سو و آن سوی میز نشستند تا پرونده هسته ای ایران را به مسیر عادی خود بازگردانند.
محمدجواد ظریف در مقابل کاترین اشتون. سیدعباس عراقچی در مقابل هلگا اشمید، مجید تخت روانچی در مقابل مایکل مان بهترین فرصت را برای رسیدن به «توافق خوب» جستجو کردند. دو مقام ارشد از دو طرف حاضر در این مذاکرات در حالی رودرروی هم قرار می گرفتند که اختلاف های بسیاری بر اراده سیاسی طرفین برای رسیدن به توافق سایه انداخته است. در جریان یک ماه و دو هفته گذشته از دیدار طرفین در وین و امضای توافقنامه تمدید برنامه اقدام مشترک برای چهار ماه دیگر، ایران دیدارهای دوجانبه ای را با نمایندگان 6کشور مقابل خود در مذاکرات پیش برد.
از دیدار ظریف با سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو و بحث درخصوص مواضع جدید روسیه در روند مذاکرات تا دیدار با همتای چینی در دوشنبه پایتخت تاجیکستان و در حاشیه اجلاس شانگهای. از 20 ساعت مذاکره با آمریکایی ها در مرداد و شهریورماه در ژنو تا دیدار دوجانبه سیدعباس عراقچی با همتای فرانسوی اش در پاریس و سپس تجدید دیدار معاون های ظریف با سه همتای اروپایی خود در مذاکرات هسته ای در وین. در نهایت برآیند این دیدارها نشان می دهد که مذاکرات هسته ای گرفتار نوعی توقف شده بود. توقفی که شاید نتوان آن را به بن بست تعبیر کرد اما حقیقت این است که دوطرف بر سر مواضع اصلی خود اصرار دارند و همین مساله روند نزدیک شدن مواضع به هم را در فاصله زمانی کمتر از سه ماه تا ضرب الاجل 24نوامبر سخت کرده است.
اکنون ظریف و تیم همراهش یک گام پیش آمده اند تا در ضیافت نیویورک گره مذاکرات هسته ای را باز کنند. ظریف در بدو ورود به نیویورک در گفت وگو با رادیو آمریکا گفت: «آماده مذاکره برای توافق هستیم.»
کارشناسان هم می گویند ایران گام نهایی را برداشته و حالا نوبت آمریکاست تا گام نهایی را بردارد و تصمیم آخر را بگیرد. وزیر خارجه کشورمان به رادیو ان پی آر گفت: آمریکا در مقابله با داعش تردید دارد. وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آمریکا باید خود را با سوریه بشار اسد تطبیق دهد اظهار کرد: آمریکا باید خود را با واقعیت تطبیق دهد.
در شرایطی که پس از عدم توافق طرفین بر سر امضای توافقنامه جامع در 20 جولای برخی گمانه زنی های رسانه ای حاکی از این بود که دوطرف می توانند در سایه مجمع عمومی سازمان ملل امضای خود را پای توافقنامه جامع ثبت کنند اما به گفته سیدعباس عراقچی احتمال دستیابی طرفین به توافق نهایی در نیویورک بسیار دور از ذهن است. حتی در شرایطی که ایران و 6کشور دیگر بتوانند در بازه زمانی احتمالی دو هفته ای مذاکرات در نیویورک تمام محورهای اختلافی را نیز حل و فصل کنند بازهم به بازه زمانی دو ماهه برای بسترسازی های حقوقی و فنی برای امضای توافقنامه جامع نیاز دارند.
*فرافکنی شرمن پیش از آغاز دور جدید مذاکرات
رئیس تیم مذاکره کننده آمریکا اما پیش از آغاز دور جدید رایزنی ها مدعی شد که تعداد فعلی سانتریفیوژها در ایران قابل قبول نیست. این اظهارات در حالی بیان می شود که تمام طرف های حاضر در مذاکرات هسته ای به دستیابی به توافقی می اندیشند که هم قابل دفاع در ایران باشد و هم قابل دفاع در آمریکا. مذاکرات جمعه آغاز می شود و از امروز هم گفت وگوهای دو طرفه آغاز خواهد شد.
*روزنامه آرمان
اول**
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]