تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830332363




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وضعیت بی هویتی کنونی زمینه ساز استغاثه جهانی است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



در نشست علمی آینده پژوهی فرهنگ مطرح شد؛
وضعیت بی هویتی کنونی زمینه ساز استغاثه جهانی است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که وضعیت بی هویتی و ضد فرهنگی عصر کنونی زمینه ساز استغاثه جهانی است گفت: بحران های آخرالزمان قابل گریز نیست و گذر از آن نیز به آسانی میسّر نخواهد بود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا نشست علمی آینده پژوهی فرهنگ 25 اردیبهشت ماه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا بهروزی لک و دکتر گودرزی با نقادی حجت الاسلام علی اکبری و دکتر مصطفی تقوی به همت پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین بهروزی لک با اشاره به اینکه فرهنگ در جهانی شدن از دو فرآیند ادغام شوندگی و بحران معنا تأثیر می پذیرد گفت: فرهنگ و هویت در گذشته محلی و شفاف بود ولی امروزه با توجه به مناطق مختلف آسیب پذیر شده است.
وی روایتی از نبی مکرم اسلام در حجه الوداع مبنی بر اخبار و وقایع آخر الزمان مطرح کرد و ادامه داد: بر اساس این روایت ارزشها به ضد ارزش و ضد ارزشها به ارزش تبدیل می شود. حاکمیت زنان (شهوت پرستی) بطور بارز عیان می شود. ایده ها و سبک هایی از غرب و شرق وارد می شود و بر امت اسلامی تحمیل می شود. زنان شبیه مردان و مردان شبیه زنان می شوند. طلاق زیاد می شود و محرم و نامحرم بهم می ریزد.
استاد حوزه و دانشگاه ضمن اشاره به اینکه این قبیل روایات مکرر از سوی معصومین نقل شده است افزود: از سویی نمی توان شرایط کنونی را به آخر الزمان تشبیه کرد و از سوی دیگر نیز نمی توان آن را رد کرد.
وی جهت اثبات اینکه وضعیت بی هویتی و ضد فرهنگی عصر کنونی زمینه سازی برای استغاثه جهانی است اظهار داشت: قرآن مجید می فرماید خداوند هنگام برگزیدن پیامبران آنها را در تنگنا قرار می داد تا ایشان متضرع شوند.
حجت الاسلام والمسلمین بهروزی لک با اشاره به این که بحران های آخرالزمان نیز قابل گریز نیست و گذر از آن نیز به آسانی میسّر نخواهد بود، افزود: بخشی از بحران های فرهنگی مربوط به وعده الهی است که می گوید آنقدر این فرآیند طول می کشد تا به ظهور ختم شود.
وی افزود: بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی، انقلاب اسلامی بر اساس آینده پژوهی اکتشافی ما و نیز آینده شناسی دینی، ناگزیر ما را به سمت جهانی سازی فرهنگ پیش خواهد برد.
این استاد حوزه و دانشگاه با این تعبیر از جهانی شدن فرهنگ که فرهنگ خصلت های محلی خود را از دست داده و جهانی می شود افزود: جهانی شدن فرهنگی یعنی جهان را باید با نگاه فرهنگی دید نه صرفاً با نگاه سیاسی و اقتصادی.
وی در تعریف فرهنگ واحد جهانی گفت: به علت وجود ارتباطات به تدریج فرهنگ جدیدی در جهان شکل می گیرد که همه آن را همراهی می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین بهروزی لک در جمع بندی سخنان خود گفت: در شرایط کنونی که ما شاهد تحولات فرهنگ در عصر جهانی هستیم، هدف اصلی جهانی شدن، فرهنگ است که کشور ما هم در این زمینه با آسیب پذیری خاصی روبرو است و نمی توان با ابزارهای کلاسیک و قدیمی با آن برخورد کرد بلکه باید به شکل علمی با آن مواجه شد.
وی با اشاره به اینکه مهدویتی که ما منتظر آن هستیم بیشتر فردی است و کسی در بعد اجتماعی و فرهنگی به مهدویت نمی اندیشد، افزود: الگوی مهدویت اجتماعی و فرهنگی را باید با ابزارهای جدید و نیز نوشتن اقدامات راهبردی ترویج داد.
حجت الاسلام علی اکبری به عنوان یکی از نقدکنندگان این نشست با اشاره به اینکه تلفیق عقل، دل، حس و نیز وحی در بحث مهدویت ممکن است در آینده مشکل ساز شود و باید سهم هریک از آنها بازشناسی شود نقش اراده و خواست انسانها در بحث مهدویت را مهم دانست.
دکتر مصطفی تقوی بعنوان دومین منتقد نشست با اشاره به اینکه در بحث های سیاستگذاری فرهنگی و مانند آن ما هنوز از مباحث متافیزیکی خارج نشده ایم گفت: ما نمی توانیم آینده پژوه را مقصر بدانیم که چرا برای موفقیت آینده پژوهی نیاز به سیستم پویش محیطی داریم.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ما به شدت و عمیقاً درگیر تکنولوژی شده است افزود: در جهان امروز نمی توانیم آینده پژوهی کنیم مگر با توجه فراوان به مقوله تکنولوژی.
این استاد دانشگاه در نقدی دیگر مصداق یابی برای مهدویت را کاری بسیار خطرناک دانست.
حجت الاسلام والمسلمین بهروزی لک در پاسخ به انتقادات وارده گفت: بر اساس رویکرد اسلامی و دینی آیت الله جوادی آملی، آینده پژوهی دینی الزامی است و آینده پژوهی تلفیقی از مبانی دینی و مطالعه روندها است.
دکتر گودرزی به عنوان سخنران دوم نشست، آینده پزوهی را مطالعه و بررسی آینده تعریف کرد و با توجه به ترسیم فضای کنونی کشور بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب، بر اقتدار فرهنگی تأکید ویژه ای کرد.
وی اقتدار فرهنگی را دارای یک سری مولفه های کاهنده و افزاینده دانست و در یک ارزیابی کلی فضای موجود در این حوزه را نگران کننده دانست.
این استاد دانشگاه در خصوص مولفه های افزاینده اقتدار فرهنگی به پیوند بین رهبری و مردم، وجود روحیه انقلابی و بروز تمایلات مذهبی اشاره کرد و در بخش دیگری از سخنان خود مشکلات حجاب و عفاف، خانواده و زنان در ایران و بروز ضعف و شبهات اعتقادی را از جمله مولفه های کاهنده دانست.
استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام با اشاره به اینکه اقتدار فرهنگی باید در ابعاد جهان اسلام، منطقه، محیط بین الملل و رسانه تجلی فراوان داشته باشد افزود: روحیه مقاومت باید از چارچوب عراق، فلسطین، لبنان و سوریه فراتر رفته و در گام بعدی به افغانستان، پاکستان، یمن و عربستان برسد.
وی به آموزش عالی کشور، عفت عمومی و جریانهای تکفیری به عنوان چالشهای موجود در بحث اقتدار فرهنگی اشاره کرد و در بخش پایان سخنان خود با اشاره به اینکه ظهور با خشونت همراه نیست و اراده مردم را می طلبد گفت: تکلیف این است که شرایط ظهور را درک کنیم و از تعیین وقت بپرهیزیم./9667/201/ع 



۱۳۹۳/۶/۲۵






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن