واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عراقی ها از سربازان آمریکایی استقبال نخواهند کرد بغداد-ایرنا- با بالا رفتن احتمال عملیات زمینی ارتش آمریکا در عراق به بهانه جنگ علیه داعش، جریان ها و شخصیت های سیاسی عراق روز چهارشنبه مواضع تندی علیه هر گونه تصمیم واشنگتن مبنی بر مداخله زمینی در خاک عراق اتخاذ کردند.
درحالی که نخست وزیر و رییس جمهوری عراق بطور سربسته نارضایتی خود را از وجود تصمیماتی احتمالی در خصوص یک اقدام زمینی ارتش آمریکا ابراز کردند، سایر جریان ها و گروه های سیاسی و نظامی عراق ، به شدت با چنین تصمیمی مخالفت کردند و نسبت به انجام آن به آمریکایی ها هشدار دادند.
حیدرالعبادی نخست وزیر عراق گفته که حضور نظامیان خارجی در عراق ضروری نیست و دولت عراق نیز چنین درخواستی نکرده است.
فواد معصوم رییس جمهوری این کشور نیز بدون اشاره به بحث مداخله زمینی ارتش آمریکا، گفته که ما خواستار کمک نظامی،از طریق بمباران مواضع داعش و نیز کمک های انسان دوستانه به آوارگان هستیم.
با این حال فواد معصوم بعد از ظهر چهارشنبه به دیدار العبادی رفت تا درباره نتایج نشست پاریس که در خصوص مقابله با داعش برگزار شده بود، با وی گفت وگو کند.
در عین حال، جریان های سیاسی که در جنگ علیه داعش تمام قد وارد عمل شده اند، روز چهارشنبه به صراحت نسبت به ورود نظامیان خارجی به خاک عراق هشدار دادند.
هادی العامری رهبر سازمان بدر از مهمترین نیروهایی که در خطوط مقدم نبرد با داعش بسر می برد، اعلام کرد که پروژه آمریکایی ائتلاف ضد داعش تلاشی برای دور زدن و مصادره پیروزی های ملت عراق در برابر تروریسم است.
او نسبت به عملیات زمینی ارتش های خارجی هشدار داد و از عراقی ها خواست این پروژه را محکم رد کرده و به ارتش و نیروهای مردمی برای خلاصی از شر داعش اعتماد کنند.
وی داعش را نتیجه سیاست های غلط آمریکا دانست و گفت که آمریکایی ها زمانی که داعش دست به کشتار غیر نظامیان در شمال عراق می زد، کجا بودند؟ و چرا اکنون که ارتش و نیروهای مردمی به پیروزی های بزرگ دست یافته اند، به تکاپو افتاده اند؟
درهمین حال، قیس الخزعلی رهبر گروه شبه نظامی "حرکت اهل الحق" که از سه ماه پیش نیروهایش را به جنگ با داعش فرستاده، در واکنش تندی گفته که "اجازه نمی دهیم آمریکا وارد عراق شود".
وی داعش را ساخته آمریکا و دولت یهود و با هدف تقسیم کشورهای منطقه به کشورهای کوچک دانست و از برخی سیاستمداران عراقی که به جای درخواست تسلیح ارتش عراق ، از آمریکا برای مقابله با داعش دعوت می کردند، انتقاد کرد.
الخزعلی همچنین از سیاستمدارانی که وی آنان را سیاسمتداران شریف و محترم خوانده ، خواست در برابر مداخله احتمالی آمریکا در عراق مواضعی شرافتمندانه وطنی و متناسب با تاریخ عراق اتخاذ کنند.
مقتدا صدر ، رهبر جریان الاحرار و بازوی نظامی آن "گردان های صلح"، نیز با توصیف کاخ سفید به "کاخ سیاه"، نسبت به تصمیم به بازگرداندن سربازان آمریکایی به عراق واکنش نشان داد.
همچنین برخی از شخصیت های منتسب به جریان صدر هم نسبت به احتمال ورود ارتش آمریکا به داخل عراق، موضع گیری کردند که از جمله انغام الشموسی نماینده الاحرار در پارلمان است که از حیدرالعبادی نخست وزیر عراق خواسته از ورود نظامیان آمریکایی به خاک عراق جلوگیری کند.
مازن المازنی دیگر نماینده این فراکسیون نیز اعلام کرده که توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا ، اجازه ورود به سربازان آمریکایی به خاک عراق به بهانه مبارزه با تروریسم را نمی دهد.
جریان منتسب به مقتدا صدر نیز نیروهایش را برای نبرد با تروریسم به مناطق عملیاتی گسیل داشته است.
عراقی ها نسبت به ائتلاف تشکیل شده از سوی آمریکا که در آن برخی کشورهای حامی تروریست ها از جمله عربستان، ترکیه، قطر و اردن حضور دارند، تردید دارند.
اعضای این ائتلاف درحالی که داعش دست به کشتار وحشیانه در شمال عراق زده بود و هر روز شهرها و مناطق جدیدی را به تصرف در می آورد و در آستانه دروازه های بغداد قرار داشت، هیچ واکنشی نشان ندادند و اکنون که ارتش و نیروهای مقاومت مردمی ، داعش را متوقف کرده و در روزهای اخیر مناطق وسیع تری از شمال بغداد در استان های صلاح الدین و دیالی را پاکسازی کرده و داعش را به عقب رانده اند، به تکاپو برای مقابله با این گروه افتاده اند که این مساله عراقی ها را متعجب کرده است.
دولت های عربستان، ترکیه، اردن و قطر، طی سال های گذشته کمک های بی پرده ای به گروه های تروریستی از جمله در سوریه و عراق داشته اند.
در همین حال، برخی شخصت های عراقی نیز که در جریان پیشروی های داعش به جای حمایت ازارتش و دولت در جنگ با این گروه، سکوت کرده و یا علیه دولت اقدام می کردند، از اقدام نظامی زمینی آمریکا و کشورهای منطقه در عراق جانبداری کرده اند که شاخص ترین آنها ایاد علاوی رهبر جریان العراقیه است.
علاوی که به گفته برخی ناظران امیدوار است با ورود دوباره ارتش آمریکا به عراق و با دور زدن دمکراسی، باردیگر به قدرت برسد، روز چهارشنبه گفت، حملات هوایی آمریکا کافی نیست و باید کشورهای عرب منطقه برای جنگ با داعش وارد عراق شوند.
وی یک بار در سالهای اول اشغال عراق از سوی فرماندار آمریکایی عراق به نخست وزیری رسید، اما بعد از نوشته شدن قانون اساسی جدید و تایید آن در همه پرسی ، او و گروهش هیچ گاه نتوانستند از طریق آرای عمومی، اکثریت پارلمانی را برای تشکیل دولت به دست آورند.
خاورم*1*1770* 1917
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]