محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855739980
قرارداد میلیاردی با روسیه و لایحه خروج از رکود فساد خیز است |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قرارداد میلیاردی با روسیه و لایحه خروج از رکود فساد خیز است
فساد جایی رخ می دهد که انحصار،عدم شفافیت و عدم پاسخ گویی وجود داشته باشد. نکته مهم این است که یک سند روشن برای این قرادادها و این ارقام بزرگ وجود داشته باشد . ممکن است بگویند این یک تفاهم نامه است. هر بند این بحث باید شفاف باشد و در جهت تامین مراحل مختلف صنعتی شدن در کشور بایستی شکل بگیرد.
کد خبر: ۴۳۵۲۱۶
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۸ - 17 September 2014
پس از تحریم نفتی ایران و روسیه از سوی آمریکا و کشورهای غربی، کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی دو کشور در این مورد هم عقیده بودند که در این اوضاع، دو کشور ایران و روسیه ـ که دارای منابع عظیم نفت و گاز هستند ـ میتوانند با یکدیگر همکاری مشترک تجاری و اقتصادی را آغاز کنند که همین میتواند سرانجام به توسعه اقتصادی دو کشور در این شرایط تحریم تحمیلی منجر شود.
به گزارش «تابناک»؛ با توافق میان ایران و روسیه در یازدهمین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه،قرارداد ۷۰ میلیارد یورو پروژه اقتصادی بین ایران و روسیه امضا شد؛ قراردادی که هرچند به گفته مقامات دو کشور، کلی است، قرار است فقط در حد حرف نمانده و برای اجرای آن گامهای عملی برداشته شود.
میان کارشناسان تحریمها همیشه این نکته محل اختلاف بوده که راهکار دور زدن تحریمها چگونه است و چه مکانیزمها و راهکارهایی دارد. چرا که عده ای در حال حاضر معتقدند یکی از راه های مهم در کنار مذاکرات هسته ای، همکاری با روس ها برای دور زدن تحریم های غیر قانونی غرب است.
این در حالی است که روسیه در طول تاریخ ثابت کرده؛ دوستدار آن است که با بندبازی میان ایران و غرب هم از کارت ایران سود ببرد و هم از غرب. فقط ایران مصداق این نگاه روسها نیست؛ عراق و لیبی دونمونه معاصر این سیاست روسها هستند. این رفتار و عملکرد مسکو در قبال تهران نیز بارز بوده و باعث شده تا ایرانیان نگاه خوبی به مسکو نداشته باشند. بدبینی ایرانیان به روسها محدود به چندسال اخیر نمیشود و در طول تاریخ امتداد داشته است.
در همین زمینه دکتر حسین راغفر از کارشناسان مسائل اقتصادی در گفت و گو با تابناک به بررسی اقتصادی قرارداد جدید ایران و روسیه پرداخته است
اقای دکتر به عنوان سئوال اول ارزیابی شما از تعامل اقتصادی و سیاسی میان ایران و روسیه چیست؟
روس ها در سال های گذشته نشان داده اند؛ هیچگاه شریک قابل اتکایی برای ایران نبوده اند. سابقه سوء استفاده روس ها از فرصت ها در قبال امتیاز گیری از غرب و یا وجه المصالحه قراردادن ایران در تعامل با غرب زبان زد عام و خاص است . همین قرارداد در رابطه با نیروگاه اتمی که بیش از سی سال است؛ ایران را می دوشند و متاسفانه هیچ گاه هم نسبت به امتیازهای بزرگی که از ایران گرفتند؛ هیچگاه امتیاز مقابلی ندادند. نمونه دیگر قرارداد اس 300 است که همسویی کامل با غربی ها کردند و از دادن این سامانه به ایران خودداری کردند.
به نظر شما چه شد که در این دوران روس ها دوباره به فکر قرارداد اقتصادی با ایران در این سطح بیفتند؟
حالا که روسیه تحت فشار غرب قرار گرفته است؛ قرارداد جدید اقتصادی با ایران را به عنوان یکی از ابزارهای توازن و ایجاد تعادل با غرب نگاه می کند.حتی در همین طرحی که روسیه برای دور زدن تحریم های غربی تنظیم کرده است؛ ایران اصلا در لیست کشورهایی که نیازهایش را می خواهد از آن طریق تامین کند؛ نیست. به نظر می رسد قرارداد اخیر ایران و روسیه؛ قراردادی صرفا سیاسی است و ایران باید با توجه به سابقه ای که رابطه ما با روسیه داشته در این قرارداد همه جوانب را لحاظ کند. یک اتفاق بزرگی که اتفاق افتاده است و متاسفانه کمتر به ان توجه می شود که روس ها سعی می کنند در قبال این ضربه ای که در مسئله اوکراین به انها وارد شده است؛ به غربی ها ضربه متقابلی وارد کنند و غربی ها را مشغول مسائلی دور تر از مرزهای خودشان کنند و یکی از آن ظرفیت ها داعش است.
روس ها چگونه از ظرفیت داعش برای ضربه زدن به غرب استفاده می کنند؟!
گویی که داعش ساخته امریکا و غرب باشد؛ اما امروز وقتی که تبدیل می شود به یک موجود تبهکار خارج از کنترل غرب می تواند ابزاری برای روسیه و چین که هدف غایی رقابت با امریکا است، باشد. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که روسها در مسئله داعش منتفع هستند.برای اینکه غرب و امریکا را در خارج از مرزهای خود مشغول کنند. در واقع مسئله داعش یک خطر جدی مستقیم برای ماست و روس ها می توانند حتی از این فرصت برای منافع خودشان بر علیه منافع ما استفاده کنند.
به هرحال بعد از تحولات اخیر منطقه روس ها درصدد رابطه اقتصادی گسترده تری با ایران هستند؛ دلیل این امر را شما چه می دانید؟
امروزه روس ها کاملا به مسئله قراداد اقتصادی با ایران سیاسی نگاه می کنند و علی رغم همه امتیازهای که در قراردادهای انرژی هسته ای با ایران بسته اند و چندین برابر قرارداد را بهره کشی کردند دوباره اهداف استعماری دارند. در مقابل دوبی را ملاحضه می کنیم که ظرف دو سال نیروگاه اتمی خود را به بهره برداری رساند. باید توجه داشت که روس ها صرفا به مسائل امنیتی و اقتصادی خودشان نگاه می کنند و ایران می تواند یک وجه المصالحه باشد.
اقای دکتر با توجه به اینکه میزان قرارداد 70 میلیارد یورو است؛ اگرچه این قرارداد کلی است؛ اما به نظر شما می تواند مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها را برطرف کند؟
ما اگر فکر کنیم با اتکا به یک کشور که صدها بار در ایران تجربه شده و در این سال ها گذشته جز خیانت به مملکت و منافع ما و جز حفظ منافع خودش چیز دیگری نداشتند؛ پیشرفت می کنیم در اشتباه هستیم. سیاست های توسعه ای اقتصادی ایران نمی تواند با اتکا به این کشور و علیه ان کشور شکل بگیرد. ما با کمال تاسف شاهد فقدان یک استراتژی توسعه ای در ایران هستیم. ما نمی دانیم که خودمان می خواهیم چکار کنیم . محور اصلی توسعه صنعتی در ایران، توجه به ظرفیت های داخی ایران است. متاسفانه تعداد زیادی از این قرارداد های صدها میلیارد دلاری و ده ها میلیارد یورویی به خاطر زد و بندهایی است که وجود دارد و عده ای می کوشند که منافع شخصی و منافع گروهی خاص خود را تامین کنند و به همین خاطر این نوع قرار دادها را توجیه سیاسی و اقتصادی می کنند. در حالی که ایران برای پیشرفت باید فقط به توسعه داخلی خود بپردازد.
توافق اقتصادی با روسیه چگونه می تواند؛ زمینه بروز فساد اقتصادی را ایجاد کند؟
قطعا این توافق فساد خیز است. نکته بسیار مهم این است که فساد جایی رخ می دهد که انحصار،عدم شفافیت و عدم پاسخ گویی وجود داشته باشد. نکته مهم این است که یک سند روشن برای این قرادادها و این ارقام بزرگ وجود داشته باشد . ممکن است بگویند این یک تفاهم نامه است. هر بند این بحث باید شفاف باشد و در جهت تامین مراحل مختلف صنعتی شدن در کشور بایستی شکل بگیرد. وقتی که ما تصویری از این مسئله نداریم و یک استراتژی توسعه نداریم و نمی دانیم به کدامین جهت می رویم. این روزمگی در سیاست های اقتصادی در کشور حتما باعث می شود فساد یکی از دستاوردهای این سیاست باشد. تا شفافیت و پاسخگویی در قراردادها و مجوزها نباشد این فسادها وجود دارد. بنابراین همه دولت که در این شرایط قرار بگیرند با فساد مواجه خواهند بود.
عده ای معتقدند یکی از بهترین روش های دور زدن تحریم ها، تعامل با روس ها است. راهکار دور زدن تحریم ها از نظر شما چیست؟
راهکار دور زدن تحریم ها توجه به ظرفیت های داخلی است. متاسفانه یکی از موردهایی که بی در و پیکر است؛ همین موضوع می باشد. در واقع ما اصلا به ظرفیت های داخلی توجه نمی کنیم. مثلا 22 میلیارد دلار ارز در زمان دولت قبل به اسم تنظیم بازار از کشور خارج شد. درهای مملکت به روی کالاهای لوکس باز شده است و کشور مملو از وسایل لوکس شده است. این کشور با این سیاست ها قادر به توسعه نیست. سیاست های اقتصادی ایران با یک سراشیبی به سمت سقوط اقتصادی می رود. اگر این مشکلات تغییر نکند؛ هیچ نوع امکانی برای دور زدن تحریم ها وجود ندارد.
مثلا 15 سال پیش ایران به ترکیه منسوجات صادر می کرد؛ امروز یکی از صادرکنندگان عمده منسوجات به ایران؛ ترکیه است. این موضوع نشان می دهد که سیاست های اقتصادی ما اشتباه است به نحوی که هزینه تولید در ایران به نفع واردات بالا است. در واقع عده ای منافع ملی را تخریب می کنند. تنها راه دور زدن تحریم ها توجه به تولید داخلی است که متاسفانه هیچ توجهی به آن نمی شود. همین بسته و لایحه دولت برای خروج از رکود را ببینید؛ هیچ چیز به جز شعار نیست و در واقع تکرار سیاست های گذشته است.
دولت یکی از اهداف خود را خروج از رکود اعلام کرده است.آیا شما سیاست های اقتصادی دولت را در چارچوب دور زدن تحریم ها و خروج از رکود ارزیابی می کنید؟
تصور من این است که سیاست های دولت جدید نیز مانند گذشته به این موضوعات نمی پردازد و سیاست های دولت جدید صرفا پرداختن به معلول ها است و نه علت ها. مثلاً همین بسته خروج از رکود؛ اگرچه دولت اعلام می کند که این یک بسته کوتاه مدت است اما نیست. یکی از مواردی این است که دولت می خواهد 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت انجام دهد. بنابراین این یک برنامه کوتاه مدت نیست. نکته این که دولت توضیح و توجیه روشنی برای این کار ندارد. صد میلیارد رقم بزرگی است. چنین مجوزهایی در دولت های قبل نیز داده می شد. این مجوزها چیزی جز فساد در بر ندارد. این ها یا بایستی نیاز دقیق و روشن داشته باشند که منابع ملی باید کجا سرمایه گذاری شود. ممکن است توجیه آنها این باشد که دولت نهم و دهم در چاه های نفت سرمایه گذاری نکرده است. بایستی باید یک برنامه داشته باشیم. نمی شود به صرف اینکه در اینجا می خواهیم سرمایه گذاری کنیم صد میلیارد دلار مجوز بگیریم.
ضمن اینکه در این بسته نگاهی به مسئله کشاورزی ندارد. در این بسته یک کلمه به این بحث نپرداخته است. در حالی که ما الان نزدیک به 14 میلیارد دلار واردات کشاورزی داریم که می تواند با توجه به تحریم ها تنها استراتژی روشن تولید جایگزینی واردات باشد. در واقع توجه به ظرفیت های داخلی بسیار مهم است در حالی که در این برنامه خروج از رکود هیچ نگاهی به این مسئله وجود ندارد. بازهم توجه به فروش نفت و صادرات نفت خام و پتروشیمی های ناکارامد که به اسم صادرات محصولات پتروشیمی است. صادرات محصولات پتروشیمی عملا خام فروشی است و آسیب های جدی برای ملت خواهد داشت.
متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
بسته خروج از رکود و قراراداد با روسیه فساد خیز است |اخبار ایران و جهان
بسته خروج از رکود و قراراداد با روسیه فساد خیز است حسین راغفر کد خبر ۴۳۵۲۰۵ تاریخ انتشار ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۴ - 17 September 2014 پس از تحریم نفتی ایران و روسیه از سوی آمریکا و کشورهای غربی کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی دو کشور در این مورد هم عقیده بودند که در این اوضاع دبررسی لایحه خروج از رکود در مجمع تشخیص |اخبار ایران و جهان
بررسی لایحه خروج از رکود در مجمع تشخیص دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که لایحه خروج از رکود در مجمع بررسی می شود گفت پس از رسیدگی به این لایحه همخوانی آن با اقتصاد مقاومتی نیز بررسی و اعلام نظر می شود کد خبر ۴۳۴۴۴۴ تاریخ انتشار ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۸ - 14 September 2قرارداد 70 میلیاردی که اگر مراقب نباشیم، صدها بابک زنجانی دارد! |اخبار ایران و جهان
قرارداد 70 میلیاردی که اگر مراقب نباشیم صدها بابک زنجانی دارد ایران در این برهه زمانی یکی از مهمترین رویکردهای خود را در تقابل با تحریم ها و همچنین دور زدن تحریم ها روش تهاتر نفت را انتخاب کرده است بعد از اینکه در چند ماه گذشته برخی از مقامات و رسانه های روسی خبر از تهاتر نفتچکیده اخبار اقتصادی امروز چشمپوشی ۳۴هزار میلیاردی از بدهی واردکنندگان در لایحه خروج از رکود/ مخالفت مجلس با ت
چکیده اخبار اقتصادی امروزچشمپوشی ۳۴هزار میلیاردی از بدهی واردکنندگان در لایحه خروج از رکود مخالفت مجلس با تهاتر بدهیهای دولت با تسعیر نرخ ارز پیشبینی کاهش قیمت در برخی برندهای لبنیاظهارات معاون وزیر نیرو مبنی بر ارائه جزئیات تفاهمنامه ۵ میلیارد دلاری روسها برای ساخت نیروگاهتصویب بندهایی از لایحه ضد رکود در کمیسیون مشترک |اخبار ایران و جهان
تصویب بندهایی از لایحه ضد رکود در کمیسیون مشترک کد خبر ۴۳۳۳۵۱ تاریخ انتشار ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۷ - 10 September 2014 سخنگوی کمیسیون مشترک رسیدگی به لایحه ضد رکودی از بررسی جزییات این لایحه در جلسه امروز کمیسیون متبوعش خبر داد به گزارش ایسنا جعفر قادری با اشاره به جلسه کمیسیوامضا قرارداد همکاریهای اقتصادی بین ایران و روسیه |اخبار ایران و جهان
امضا قرارداد همکاریهای اقتصادی بین ایران و روسیه دقایقی پیش قرارداد همکاریهای اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به امضای وزرای نفت دو کشور رسید کد خبر ۴۳۳۲۹۶ تاریخ انتشار ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۰ - 09 September 2014 دقایقی پیش قرارداد همکاریهای اقتصادی بین جمهوپور ابراهیمی: آمار حکایت از خروج از رکود ندارد |اخبار ایران و جهان
پور ابراهیمی آمار حکایت از خروج از رکود ندارد نائب رئیس کمیسیون مشترک بررسی لایحه خروج از رکود مجلس شورای اسلامی گفت زمانی می توانیم ادعا داشته باشیم که از رکود عبور کرده ایم که اقتصاد علائم رونق خود را بروز دهد اما آمار و ارقام فعلی حکایت از آن دارد که کشور از نظر اقتصادی وضعیچکیده اخبار اقتصادی امروز بررسی کلیات لایحه خروج از رکود در جلسه امروز کمیسیون ویژه مجلس/ آغاز دور جدید همکاری
چکیده اخبار اقتصادی امروزبررسی کلیات لایحه خروج از رکود در جلسه امروز کمیسیون ویژه مجلس آغاز دور جدید همکاری نفتی با روسیه و چین پایان روند نزولی شاخص بورسابلاغ بخشنامه برداشته شدن محدودیت در صادرات روغن خوراکی توسط گمرک گزارش مرکز آمار مبنی بر افزایش یک درصدی نرخ بیکاری در بوزیر سابق اقتصاد در گفتوگو با فارس تشریح کرد بدهی دولت و بانک ها چگونه با تسعیر ارزی تسویه میشود؟/ چشمپوشی
وزیر سابق اقتصاد در گفتوگو با فارس تشریح کردبدهی دولت و بانک ها چگونه با تسعیر ارزی تسویه میشود چشمپوشی ۳۴هزار میلیاردی از بدهی واردکنندگان در لایحه خروج از رکودوزیر سابق امور اقتصاد و دارایی با تشریح مکانیزم قانون حذف شدهای که می توانست بدهی دولت و سیستم بانکی را تسویه کردقرارداد میلیاردی موجب آتشبس میان دایی و سیاسی شد |اخبار ایران و جهان
قرارداد میلیاردی موجب آتشبس میان دایی و سیاسی شد پس از آنکه چهارشنبه گذشته در یک فرآیند پرسروصدا و انتقاد برانگیز علی دایی از سرمربیگری پرسپولیس کنار گذاشته شد شنیدهها از برقرار آتشبس میان دایی و سیاسی دوسر درگیر در این دعوا حکایت میکند آن هم آتشبسی که با توافق بر سر مسائایران و روسیه قرارداد «نفت در برابر نیروگاه» امضا میکنند؟ |اخبار ایران و جهان
ایران و روسیه قرارداد نفت در برابر نیروگاه امضا میکنند تأکید معاون آژانس بر عدم انحراف برنامه هسته ای ایران و سخنان نماینده ایران در آژانس درباره روند همکاری های هسته ای میان دو طرف مذاکره برای امضای قرارداد نفتی میان تهران و مسکو سفر وزیر انرژی روسیه به ایران و اظهارات مذاکیروش: در قرارداد چندان سختگیری نکردم |اخبار ایران و جهان
کیروش در قرارداد چندان سختگیری نکردم کد خبر ۴۳۳۶۸۷ تاریخ انتشار ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۲ - 11 September 2014 سرمربی تیم ملی گفت به مردم ایران قول داده بودم به ایران بر میگردم تا دست به دست هم دهیم و تیم ملی قدرتمندی را بسازیم کارلوس کیروش پس از واکنش مثبت به قرارداد نهایی ب۷۰ میلیارد یورو پروژه بین ایران و روسیه امضا شد |اخبار ایران و جهان
۷۰ میلیارد یورو پروژه بین ایران و روسیه امضا شد کد خبر ۴۳۳۲۹۷ تاریخ انتشار ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۳ - 09 September 2014 وزیر انرژی روسیه در مراسم امضای قرارداد با ایران از همکاری 70 میلیارد یورویی بین ایران و روسیه خبر داد به گزارش فارس الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه امروزکلید بازسازی سوریه در دستان ایران، روسیه و چین |اخبار ایران و جهان
کلید بازسازی سوریه در دستان ایران روسیه و چین کد خبر ۴۳۱۴۵۶ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۷ - 02 September 2014 بشار اسد به صراحت گفت به سرمایهگذاران وابسته به غرب و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اجازه نمیدهیم که در بازسازی سوریه مشارکت کنند بانک جهانی اعلام کردهروستای «ایران» در روسیه! |اخبار ایران و جهان
روستای ایران در روسیه برای ایرانیها هیجانانگیز است وقتی بدانند روستایی به نام ایران در روسیه وجود دارد کد خبر ۴۳۲۶۶۲ تاریخ انتشار ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۶ - 07 September 2014 برای ایرانیها هیجانانگیز است وقتی بدانند روستایی به نام ایران در روسیه وجود دارد به گزارش ایسناقرارداد بازيكنان و مربيان تيمهای متخلف ثبت نمیشود |اخبار ایران و جهان
قرارداد بازيكنان و مربيان تيمهای متخلف ثبت نمیشود کد خبر ۴۳۴۵۶۳ تاریخ انتشار ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۱ - 15 September 2014 رئیس کمیته برگزاری مسابقات سازمان لیگ با بيان اينكه كميته انضباطی بايد باشگاههای متخلف از سقف بودجه مصوب را جريمه كند گفت از اين به بعد قرارداد باشگاههاقرارداد پیشنهادی فدراسیون به کیروش ارسال شد |اخبار ایران و جهان
قرارداد پیشنهادی فدراسیون به کیروش ارسال شد کد خبر ۴۳۳۲۸۲ تاریخ انتشار ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۸ - 09 September 2014 ظهر امروز پیش قرارداد پیشنهادی فدراسیون فوتبال ایران به کارلوس کی روش ارسال شد به گزارش سایت رسمی فدراسیون قرارداد پیشنهادی فدراسیون فوتبال ایران از سوی علی کفاشی-
سیاسی
پربازدیدترینها