واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان عزتیان مطرح کرد
اصفهان در معرض مه دودهای زیان بار فتوشیمیایی/راهکارهای خاص مقابله با آلودگی تابشی
اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس مرکز ازن سنجی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: اصفهان به دلیل قرار گرفتن در منطقه کویری در معرض مه دودهای زیان بار و خطرناک فتوشیمیایی است و مردم اصفهان باید به راهکارهای خاص مقابله با آلودگی تابشی توجه ویژه ای داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، ویکتوریا عزتیان ظهر امروز در نشست خبری اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اصحاب رسانه اظهار داشت: 25 شهریورماه مصادف با 16 سپتامبر روز جهانی لایه اوزون نام گرفته و شعار این روز " آینده، محیط زیست و مشارکت جوانان" در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در قرن 18 و 19 توسعه بی رویه صنعت منجر به آلودگی شدید هوا شده است به گونه ای که در آستانه قرن 20 با معضل آلودگی شدید هوا مواجه شده ایم که در لندن و لس آنجلس به شکل مه دود خود را نشان داده و منجر به بحران شد.
رئیس مرکز ازن سنجی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه مه دود از ترکیب آلاینده ها با رطوبت در برابر نور خورشید ایجاد می شود که در آن مقطع زمانی به درستی شناخته شده نبود، افزود: بدین شکل در لندن به دلیل پدیده مه دودی که از ترکیب آلاینده های گوگردی ایجاد شده بود در مدت سه روز 4500 نفر کشته شدند که بعد از این ماجرا در تاریخ علم، به نام مه دود لندنی معروف شد.
وی ادامه داد: سپس در لس آنجلس مه دودی ناشی از ترکیبات ازته خودروها با رطوبت در برابر نورخورشید جان 15 هزار نفر را گرفت که به مه دود لس آنجلسی معروف است.
عزتیان تاکید کرد: با توجه به این موضوع در اوایل قرن 19 سازمان جهانی هواشناسی با رسالت پایش پارامترهای جوی، پالایش گازهای آلاینده جو، لایه اوزون سطح زمین و بارش های اسیدی ایجاد شد.
وی با بیان اینکه بارش های اسیدی به دو نوع خشک و تر تقسیم می شود، ابراز داشت: برف و باران های رنگی جزو بارش های تر و گرد و غبارهایی که به طور معمول از نقاط دیگر منتقل می شود و بر روی سطح زمین، گیاهان ، آبرو غیره رسوب می کند جزو بارش های خشک هستند.
رئیس مرکز ازن سنجی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه با پیشرفت جوامع بشری روز به روز با معضلات زیست محیطی بیشتری مانند آلودگی هوا، بارش های زیست محیطی آلودگی نوری و صوتی روبرو می شویم، گفت: بخشی از طول موج کوتاه نور خورشید فرابنفش است که از جمله خطرناک ترین تابش ها هستند.
وی افزود: در مناطق کویری تابش طولانی و شدید نور خورشید را شاهد هستیم بنابراین موقعیت اقلیمی کشور ما به گونه ای است که در معرض این نوع از آلودگی تابشی قرار داریم.
عزتیان با بیان اینکه این تابش ها با درجات 2 تا 11 طبقه بندی می شود، گفت: تابش فرابنفش نور خورشید در استان ما موضوع مهمی است چرا که شاخص تابش در شهر اصفهان در زمستان و پاییز 2 اما در بیشتر فصل ها از 7 تا 11 تغییر می کند و از 15 خرداد تا 15 مرداد نیز این شاخص 9 تا 11 متغیر است که در حد بسیار زیاد و خطرناک است.
راهکارهای مقابله با آلایندگی های تابشی
وی مقابله با این تابش را دارای راهکارهای خاص برشمرد و در این ارتباط اظهار داشت: ساعت بحرانی تابش از 10 صبح تا 2 بعدازظهر است که در این بازه زمانی بهتر است مردم بدون داشتن کار ضروری از خانه خارج نشوند و اگر اجباری وجود دارد نیز می توانند از لباس رنگ روشن پوشاننده کامل سطح بدن، کلاه لبه دار و ضدآفتاب استفاده کنند.
رئیس مرکز ازن سنجی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه در برخی از کشورها کارکنان برخی مشاغل از لباس ضدآفتاب استفاده کنند، گفت: همچنین برای شاغلانی که مجبورند در این ساعات در زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرند لازم است ارگان مربوطه چتر ضد اشعه UV و دستکش مخصوص سفیدرنگ تدارک ببیند و مردم نیز بهتر است از چتر ضدآفتاب استفاده کنند.
وی معضل مهم در شهر اصفهان را مه دود فتوشیمیایی دانست که ترکیبی از مه دود لندنی و لس آنجلسی است، بیان داشت: از سویی رطوبت اصفهان کم است و از سوی دیگر در بعدازظهر با تراکم آلاینده ها روبرو هستیم که از شب تا صبح متراکم شده و به محض طلوع خورشید به دلیل عدم وزش باد این آلاینده در برابر نور خورشید تجزیه شده و آلاینده های ثانویه را ایجاد می کنند که اوزون سطحی نام دارد.
عزتیان تصریح کرد: اوزون سطح زمین برای سلامتی انسان بسیار خطرناک بوده و در تنفس، بینایی و قلب انسان و در دراز مدت بر روی DNA تاثیرگذار است.
لزوم اصلاح الگوی مصرف برای کاهش آلایندگی های جوی
وی اضافه کرد: بهترین راهکار در این زمینه اصلاح الگوی مصرف است چرا که به دلیل عدم فرهنگسازی صحیح مصرف برق و آب در کشور ما 20 برابر استاندارد جهانی است.
رئیس مرکز ازن سنجی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه 65 تا 70 درصد آلودگی هوا مربوط به حمل و نقل و استفاده از وسایل گرمازا و سرما زا است، بیان داشت: شاید مصرف برق بتواند هوای داخل خانه را تمیز نگه دارد اما این تولید برق در نیروگاه ها منجر به تولید مقادیر زیادی از آلاینده های جوی می شود.
وی با اشاره به اینکه لایه اوزون دور کره زمین با سطح زمین متفاوت است، بیان داشت: هر چه آلودگی ها بیشتر شود لایه اوزرون نازک تر می شود و تابش های خطرناک بیشتری به سطح زمین می رسد و مردم بیشتر در خطر آلایندگی قرار می گیرند.
عزتیان ادامه داد: نکته مهم اینکه آلودگی یک نقطه می تواند لایه اوزون را در جای دیگری تضعیف کند و به طور مثال آلودگی کشورهای صنعتی می تواند مردم کشورهای دیگر را نیز در خطر قرار دهد.
۱۳۹۳/۶/۲۶ - ۱۵:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]