واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۳ب.ظ)
وزير نيرو خبر داد: انتقال آب سد ماملو به پايتخت / براي تامين آب در تنگنا هستيم انتقال آب سد ماملو به پايتخت آخرين راهکاري است که براي تامين آب مورد نياز پايتخت داريم و با وجود همه سرمايه گذاري ها ما براي تامين آب تهران در تنگنا هستيم.
به گزارش خبرنگار موج، حميد چيت چيان وزير نيرو در حاشيه نشست هيأت دولت با اعلام اين مطلب گفت: براي تامين آب مورد نياز پايتخت اقداماتي در راستاي انتقال آب سد ماملو به تهران صورت گرفته است و مراحل ساخت تصفيه خانه اين سد نيز در دست اجرا قرار دارد.
وي با اشاره به کاهش منابع آب شرب تهران افزود: تاکنون آب مورد نياز تهران از طريق سه سامانه شرق، غرب و جنوب شهرتهران تامين مي شد اما به دليل کاهش بارندگي ديگر سدهاي لار، لتيان، طالقان، کرج و چاه هاي جنوب شهر تهران پاسخگوي تامين آب شرب مردم پايتخت نيست.
وزير نيرو با اشاره به افزايش بيش ازحد مصرف آب در تهران ادامه داد: در تهران 25 درصد از آب مصرفي کل کشور توليد مي شود و اين درحالي است که 12 درصدجمعيت کل کشور در پايتخت زندگي مي کنند اما متوسط کل مصرف آب در تهران دو برابر ساير شهرها است.
وي گفته وزير نيرو مصرف سالانه آب تهران يک ميليارد و 30 مترمکعب است و در پيک مصرف ميزان دبي آب مصرفي به 37 مترمکعب در ثانيه مي رسد.
وي گفت: عليرغم اينکه رشد جمعيت در تهران 1.8 درصد بوده است اما سرانه مصرف آب پايتخت 3 درصد افزايش يافته است.
وزير نيرو با اشاره به کاهش بارندگي ها ادامه داد: در شهريور سال گذشته 716 ميليون متر مکعب آب در سدهاي تهران ذخيره داشتيم که امروز اين رقم به دليل کاهش بارندگي به 355 ميليون مترمکعب رسيده است.
چيت چيان با بيان اين مطلب که به دليل کاهش بارندگي براي تامين آب مورد نياز پايتخت در تنگنا قرار داريم، اذعان داشت: متوسط بارندگي در تهران نسبت به سال گذشته 35 درصد کاهش داشته و عليرغم سرمايه گذاري هاي سنگين که در بخش تامين آب صورت گرفته ما هيچ راهکاري به غير از انتقال آب سد ماملو به تهران نداريم.
اين عضو کابينه دولت يازدهم با اشاره به تصميمات دولت براي تامين آب شرب مورد نياز مردم اذعان داشت: براي انجام صرفه جويي وزارت نيرو چند اقدام از جمله قطع موقت آب مشترکان پر مصرف، افزايش تعرفه هاي مشترکان پرمصرف و استفاده از تجهيزات براي جلوگيري از مصرف بيش از حد آب از سوي مشترکان پرمصرف را در دستور کار قرارداده است.
چيت چيان در خصوص اصراف آب در بخش کشاورزي گفت: براي صرفه جويي آب در بخش کشاورزي ما به دنبال اصلاح الگوي کشت، اصلاح شيوه هاي آبياري و تغيير نوع کشت و استفاده از کشت صنعتي و گلخانه اي نيستيم؛ زيرا متاسفانه در بسياري از موارد شاهد اين هستيم که در مناطق خشک و کم آب اقدام به کاشت محصولاتي مي شود که نياز به آبياري مستمر دارد.
وي در خصوص واردات آب از تاجيکستان تصريح کرد: اين طرح در دست بررسي و مطالعه است و نمي توان گفت نتيجه اين مطالعات مثبت يا منفي است و ما نتيجه نهايي را پس از به اتمام رسيدن مطالعات اعلام مي کنيم.
وي درخصوص اتصال ايران به شبکه برق اروپا گفت: اين موضوع در دستور کار وزارت نيرو نيست و ما فعلاً با هفت کشور همسايه مبادلات برقي خوبي داريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]